جویدن صحیح، علاوهبر این که سطح مقطع تماس غذا با آنزیمهای گوارشی را افزایش میدهد، باعث میشود بزاق بهخوبی با توده غذایی آغشته شود و چون 99 درصد بزاق را آب تشکیل میدهد، هر چه بزاق بیشتر با غذا ترکیب شود، احساس عطش بعد از غذا بسیار کاهش مییابد و عوارض پرنوشی حین یا بعد از غذا ازجمله سوءهضم بر بدن تحمیل نخواهد شد. علاوهبر این، موسین موجود در بزاق فرصت بیشتری برای اختلاط با قطعات غذا پیدا کرده، لقمه را تبدیل به یک توده نرم و یکنواخت میکند و از گیر کردن غذا در گلو و گرفتگی و ایجاد خراش در مری پیشگیری میکند.
اتفاق دیگری که با خوب جویدن و آغشته شدن میزان بیشتری از بزاق با غذا رخ میدهد، این است که غذا به مدت طولانیتر در حفره دهانی قرار میگیرد و با سلولهای چشایی قسمتهای مختلف دهان ارتباط پیدا میکند و مزه غذاها بهتر حس شده، لذت بیشتری از غذا خوردن عاید فرد میشود.
دکتر محمدعلی زارعیان
پزشک و پژوهشگر طب سنتی
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد