اما دنی بویل در تصمیم خود جدی بود و قصد داشت نقش اصلی فیلم خود را به بازیگر مورد علاقهاش مایکل فاسبندر بدهد. این فیلمساز برای اینکه نشان دهد در تصمیم خود جدی است، اواسط نوامبر سال 2015 را بهعنوان زمان نمایش عمومی آن اعلام کرد. گفته شد فیلم بویل یکدوره چهارده ساله از زندگی استیو جابز را پوشش میدهد و در دل آن، روی سه محصولی تمرکز میکند که او به جهانیان ارائه داد. درام شرححالگونه دنی بویل با نام «استیو جابز» وارد مرحله تولید شد و فیلمنامه آن متعلق به آرون سورکین بود. این فیلمنامهنویس سرشناس برای نوشتن فیلمنامهاش از کتاب شرححالگونه استیو جابز اثر والتر ایساکسون استفاده کرد. در عین حال، خود سورکین با تعدادی از نزدیکان جابز گفتوگوهایی کرد و از آنها برای نوشتن فیلمنامه استفاده کرد. فیلمنامه سورکین در سه پرده نوشته شده و در هر پرده، بخشی از زندگی جابز را به تصویر میکشد.
شرکت سونی امتیاز برگردان سینمایی کتاب ایساکسون را در سال 2011 خریداری کرده بود و در همان زمان اعلام کرد خیلی زود، فیلمی سینمایی براساس آن تولید خواهد کرد. در همان زمان، مسئولان این شرکت فیلمسازی قراردادی با سورکین امضا کردند تا او کار نگارش فیلمنامه اقتباسی را انجام دهد. وی برای اینکه به واقعیات وفادار بماند و از نظر تاریخی متهم به تحریف وقایع نشود، به سراغ استیو وزنیاک یکی دیگر از موسسان اپل رفت. این نکته به وی کمک کرد تا بتواند به روابط کاری و اجتماعی جابز با تعدادی از شخصیتهای کلیدی و مهم بپردازد. تا سال 2014 شرکت سونی چند بار خبر آغاز تولید فیلم را اعلام کرد، اما اقدامی عملی برای ساخت آن صورت نگرفت. شنیده میشد مذاکره و صحبتهای مسئولان شرکت با چند فیلمساز سرشناس برای قبول کارگردانی فیلم، به نتیجهای نرسیده است. در نوامبر سال 2014 ناگهان اعلام شد شرکت سونی از ساخت استیو جابز منصرف شده است. در حالی که معلوم نبود دلایل شرکت برای عدم تولید فیلم چیست، کمپانی یونیورسال امتیاز تولید فیلم را خریداری کرد. حالا مسئولان این کمپانی به دنبال کارگردان و بازیگری برای این فیلم بودند. شایع شد که جورج کلونی و نوآ وایل نامزد بازی در نقش اصلی فیلم شدهاند. این دومی در سال 1997 در فیلم سینمایی تلویزیونی «سارقان دره سیلیکون» نقش استیو جابز را بازی کرده بود.
در حالی که کمپانی یونیورسال هنوز آماده تولید فیلم استیو جابزی خود نشده بود، «جابز» جاشوآ مایکل استرن و بازی آشتون کوچر به روی پرده سینماها رفت. این فیلم با هزینه تولید 12 میلیون دلاریاش، 36 میلیون دلار در کشورهای مختلف جهان فروش کرد و لقب فیلمی نسبتا ناموفق را گرفت. تحلیلگران اقتصادی سینما با توجه به این رقم فروش معمولی، از تولید فیلم دیگری درباره موسس اپل ابراز تعجب کردند. آنها گفتند نوع واکنش نهچندان گرم تماشاگران به فیلم آشتون کوچر حکایت از آن میکند که آنها علاقهای به تماشای فیلمی درباره یکی از غولهای دنیای کامپیوتر ندارند و بیشتر ترجیح میدهند فیلمهای شرححالگونه درباره چهرههای سرشناس دنیای هنر و سیاست ببینند. این در حالی بود که نه دنی بویل، بلکه دیوید فینچر گزینه اول کمپانی یونیورسال بود. او حتی وارد مذاکرات جدی با مسئولان کمپانی هم شد. فینچر، کریستین بیل، مرد خفاشی سینما را برای ایفای نقش جابز میخواست، اما از قرار معلوم، یونیورسالیها با میزان رقم دستمزد وی موافقت نکردند و فینچر هم پایش را از این پروژه کنار کشید. دنی بویل از این مساله استفاده کرد و پیشنهاد همکاری با پروژه را داد. شنیده شد تهیهکنندگان فیلم مایل هستند لئورناردو دیکاپریو نقش جابز را بازی کند، اما این بازیگر حاضر به همکاری با فیلم نشد. نامهایی همچون مت دیمون، بن افلک و حتی برادلی کوپر هم برای بازی در این نقش شنیده شد، اما برای دنی بویل، مایکل فاسبندر استیو جابز فیلم بود.
سورکین در گفتوگویی اعلام کرد در این مرحله یک بار دیگر نام کریستین بیل برای بازی در فیلم مطرح شد، اما دنی بویل موفق شد مسئولان کمپانی یونیورسال را مجاب کند که نقش را به فاسبندر بدهند. با انتخاب وی برای بازی در نقش اصلی، کلید فیلمبرداری فیلم در اواسط ژانویه 2015 زده شد. اولین مکان فیلمبرداری، خانه دوران کودکی جابز در لوس آلتوس کالیفرنیا بود. کل صحنههای استیو جابز تا دهم آوریل 2015 و طی 8 هفته فیلمبرداری تمام شد. برای تولید فیلم 30 میلیون دلار هزینه شد و تماشاگران آمریکای شمالی حدود 12 میلیون دلار برای دیدن آن پرداخت کردند.
منبع: اسکرین اینترنشنال
مترجم: کیکاووس زیاری
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد