دکتر کاوه سالارمند داروساز در گفت و گو با جام جم آنلاین بیان کرد : در بازار دارویی کشور دارویی با نام تقویت قوای جنسی که مورد تایید سازمان غذا و دارو باشد وجود ندارد اما یکسری از مکمل ها در داروخانه هستند که ممکن است در تقویت قوای جنسی موثر باشند که عوارض آن ها محدود و قابل تحمل است. لازم به ذکر است داروهایی که در فضای مجازی و شبکه های ماهواره ای تبلیغ می شود به هیچ وجه مورد تایید و قابل اعتماد نیستند . عوارض جانبی این داروهای تبلیغاتی بسیار زیاد و شدید است.
وی افزود : نکته ای که در رابطه با این داروهای ماهواره ای وجود دارد این است که ترکیباتی که در این قرص ها استفاده می شود اصلا قابل تشخیص نیست تا بتوان عوارض دقیق آن را بیان کرد اما ترکیب اکثر این داروهای تبلیغاتی « سیلدنافیل » یا مشابه آن است که نقشی در درمان و افزایش میل جنسی ندارد و فقط برای مردانی که مشکلات نعوظ دارند استفاده می شود.
سالارمند در رابطه سیلدنافیل یکی از ترکیبات داروهای تبلیغاتی افزایش میل جنسی گفت : در ترکیب سیلدنافیل از مواد مخدری به نام « ترامادول » استفاده می شود .ترامادول به خودی خود سرشار از عوارض سیستمیک مانند عوارض شدید کبدی، کلیوی ، تشنج و ... و مهم ترین عارضه اش اعتیاد است چرا که یک نوع مخدر مصنوعی محسوب می شود .
این داروساز اظهار کرد : کاهش میل جنسی درواقع علامتی از یک بیماری است. شایع ترین علت آن مسائل هورمونی ، روحی و روانی مثل افسردگی، اضطراب شدید و ... است. متخصصان توصیه می کنند افرادی که درگیر مشکلات جنسی هستند ابتدا بیماری زمینه ای که باعث این اختلال شده است را را درمان کنند و سپس به دنبال حل مشکل جنسی خود باشند .
مشکلی که همیشه در جامعه ما وجود دارد این است متاسفانه مردم اطلاعات دقیق و درستی در رابطه با مسائل جنسی ندارند چرا که به دلیل مسائل فرهنگی کشورمان در رابطه با مطالب جنسی خیلی ضعیف برخورد می شود حتی خیلی کم پیش می آید افراد برای مسائل جنسی به متخصص مراجعه کنند و با پزشک خود در رابطه با مشکلاتشان صحبت کنند . متاسفانه این افراد با دیدن تبلیغات ماهواره ای و مجازی داروهای ناتوانی جنسی ، بدون تجویز پزشک آن را خریداری کرده و استفاده می کند .
وی با بیان اینکه مصرف خودسرانه داروی جنسی به هیچ وجهی توصیه نمی شود، سردرد، قرمزی، احساس گرما در صورت و قسمت فوقانی، ناراحتی معده، آبریزش بینی، عطسه های مکرر، تغییرات بینائی، آبی رنگ به نظر رسیدن اجسام را از مهمترین عارضه های مصرف خودسرانه این نوع داروها عنوان کرد.
سالارمند در رابطه با ارتباط داروهای افسردگی با میل جنسی بیان کرد : عمده ترین داروهایی که میل جنسی را کاهش می دهند داروهای افسردگی هستند البته علاوه بر آن باعث به تاخیر افتادن انزال نیز می شوند که این موضوع در زمینه درمان زود انزالی استفاده می گردد و غافل از اینکه در مصرف دراز مدت باعث کاهش میل جنسی در فرد می شود . داروهای SSRI که به آن داروهای مهار کننده انتخابی با جذب سروتونین هم می گویند مهم ترین دسته داروهایی هستند که میل جنسی را کاهش می دهند همچنین کلومیپرامین، فلوکستین و سرترالین جز مهم ترین داروهای ایجاد کننده اختلال در میل جنسی هستند.البته داروهای ضد فشار خون و عصبی هم باعث ایجاد ناتوانی جنسی می شوند اما بیشترین آمار مختص به داروهای ضد افسردگی است .
وی متذکر شد : یکسری از گیاهان هستند که اثراتشان ثابت شده است و می توانند به عنوان کمک کننده کاهش میل جنسی یا مشکلاتی که باعث کاهش آن شده است شوند. برای مثال گیاه 5انگشت مخصوصا در خانم ها به عنوان تنظیم کننده هورمون جنسی شناخته شده است همچنین زنجبیل ، فلفل ، جینسینگ قرمز و پیاز از جمله مواردی هستند که برای بهبود این اختلال نسبتا شایع بسیار مفید است .
بیتا نوروزی - خبرنگار جام جم آنلاین
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد