به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، با بالا رفتن سن عملکرد ذهن ما کاهش یافته و میتواند باعث بروز مشکلاتی مانند به یاد نیاوردن نامها، فراموش کردن جای وسایلی مانند دسته کلید و یا اختلال در یادگیری اطلاعات جدید شود.
برای برخی از افراد مسنتر، کاهش در عملکرد شناختی میتواند شدیدتر باشد و به طور بالقوه منجر به بیماریهایی مانند آلزایمر یا دیگر اشکال زوال عقل شود.
مطالعات پیشین نشان دادهاند که فعال بودن، از نظر ذهنی و جسمی میتواند به نگه داشتن حافظه در وضعیت خیلی خوب در دوره میانسالی کمک کند.
این مطالعات همچنین نشان داده است که چرت زدن میتواند عملکرد شناختی افراد مسن را بهبود بخشد، در حالی که پژوهشهای جدید نشان دادهاند که چرت زدن در طول روز همچنین میتواند باعث بهبود حواس پنجگانه شود.
چرت زدن در هنگام بعد از ظهر به مدت 20 تا 30 دقیقه بدون تداخل با خواب شبانه میتواند به افزایش هوشیاری و عملکرد ذهنی کمک کند.
با این حال یک پژوهش جدید نشان میدهد که چرت بعد از ظهر در حدود یک ساعت برای بهبود عملکرد شناختی سالمندان ایدهآل است.
محققان این پژوهش با تجزیه و تحلیل دادههای به دست آمده از 2974 بزرگسال چینی 65 ساله و بالاتر که بخشی از پژوهش طولی بازنشستگی و بهداشت چین بودند، این پژوهش را آغاز کردند.
تمام شرکتکنندگان تحت یک سری از آزمایشات مرتبط با توجه، حافظه اپیزودیک و تواناییهایی از جمله تست ریاضی و رسم شکل قرار گرفتند.
همچنین از این افراد پرسیده شد که در طول ماه گذشته روزانه چه مدت بعد از ناهار استراحت کردند.
آنها بر اساس پاسخهایشان به چهار گروه دستهبندی شدند. این دسته بندیها شامل کسانی بودند که بعد از ناهار اصلا نمیخوابیدند، کسانی که کمتر از 30 دقیقه میخوابیدند، کسانی که بین 30 تا 90 دقیقه میخوابیدند و افرادی که بیش از 90 دقیقه بعد از ناهار میخوابیدند.
این تیم گزارش میدهند که در حدود 57.7 درصد از شرکتکنندگان گفتند که پس از ناهار به طور متوسط در حدود یک ساعت میخوابند.
محققان دریافتند شرکتکنندگانی که به طور متوسط بین 30 تا 90 دقیقه بعد از ناهار چرت میزنند، آزمونهای شناختی را به نحو بهتری پاسخ دادند.
آنها در نهایت دریافتند که چرت زدن بعد از ناهار آن هم به مدت یک ساعت مزایای بسیار زیادی برای سلامت فکری و ذهنی میانسالان دارد.
با این حال، آنها بر این باورند که نتایج به دست آمده از این پژوهش جدید نیازمند انجام تحقیقات و بررسیهای بیشتر است.
این پژوهش در مرکز خواب و نوروبیولوژی در دانشگاه جانز هاپکینز در بالتیمور انجام شده است.
این محققان یافتههای خود را در Journal of the American Geriatrics Society به چاپ رساندند.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش