به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا، متاسفانه برای اکثر افرادی که به سنگ کلیه مبتلا شدهاند ممکن است این تجربه دردناک به یک نوبت محدود نشود و در سالهای آتی نیز این افراد همچنان در معرض تشکیل سنگهای بعدی باشند.
با این حال متخصصان تاکید دارند که با چند اقدام مشخص و مفید میتوان از تشکیل مجدد سنگهای کلیه پیشگیری کرد.
بدون شک انجام این اقدامات پیشگیرانه به مراتب سادهتر و کم دردسرتر از طی کردن روند دردناک دفع سنگ کلیه است.
با تبدیل پنج توصیه زیر به عادتهای روزانه میتوانید از سلامت و صحت عملکرد کلیههای خود اطمینان حاصل کرده و با زحمت کمتری از بروز این عارضه دردناک پیشگیری کنید:
- در طول روز به مقدار زیاد آب و مایعات بنوشید. به این ترتیب توصیه میشود علاوه بر نوشیدن حداقل هشت لیوان آب در طول روز از مصرف میوههای آبدار و همچنین نوشیدنیهای طبیعی و سالم غافل نشوید. به علاوه نوشیدنیهای کافئین یا گازدار ممکن است خطر ایجاد سنگ کلیه را افزایش دهند و توصیه میشود حتیالامکان از آنها پرهیز کنید.
- مصرف نمک را به حداقل برسانید چرا که به تشکیل سنگ کلیه و نیز دفع آب بدن کمک میکند.
- کلسیم مورد نیاز بدنتان را تامین کنید چرا که مصرف بسیار کم کلسیم منجر به افزایش سطح اگزالات میشود که خود در تشکیل سنگ کلیه تاثیرگذار است. البته توصیه می شود که کلسیم مورد نیاز خود را با مصرف مواد غذایی غنی از این ماده معدنی تامین کنید چرا که مکملهای کلسیم خود میتوانند عاملی برای تشکیل سنگ کلیه باشند و بنابراین باید در مصرف آنها احتیاط کرد.
- از مصرف بیش از حد پروتئینهای حیوانی پرهیز کنید. مصرف زیاد این مواد احتمال تشکیل سنگهای کلسیم یا اگزالات کلسیم را افزایش میدهد.
- از مصرف مواد غذایی سنگساز خودداری کنید. یکی از شایعترین ترکیباتی که به تشکیل سنگ کلیه کمک میکند اگزالات کلسیم است. بنابراین توصیه میشود در مصرف مواد غذایی حاوی این ترکیب احتیاط کنید. برخی از این مواد غذایی شامل نوشابههای گازدار، چای، چغندر، شکلات، گریپفروت، اسفناج، سیب زمینی، انواع توتها و آجیل هستند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: