ایرج خسرو نیا رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران در گفتوگو با خبرنگار جام جم آنلاین در خصوص دستاوردهای حوزه پزشکی کشور در طول 40 سال انقلاب اسلامی بابیان اینکه در طول این 40 سال کشور در قسمتهای مختلف مانند بخشهای سیاسی، اقتصادی، پزشکی و غیره شاهد فراز و نشیب بوده است خاطرنشان کرد: در میان همه این بخشها، حوزه پزشکی نسبت به سایر قسمتها پیشرفت خوبی داشته است.
خسرو نیا بابیان اینکه اصولاً کارهای بهداشتی و درمانی در 40 سال گذشته از انقلاب روبهجلو بوده است خاطرنشان کرد: باوجوداینکه گاهی اوقات با عوض شدن برخی از وزرا و معاونین بخش پزشکی هم شاهد صعود و نزولهایی بوده اما در کل کادر درمان نسبت به سایر وزارتخانهها عملکرد مورد قبولی داشته است.
وی با اشاره به اینکه در اوایل انقلاب بسیاری از نقاط ایران فاقد پزشک ایرانی بود خاطرنشان کرد: در حال حاضر در اقصی نقاط کشور پزشکان ایرانی در حال خدمترسانی به مردم هستند و در مناطقی که اصلاً پزشک و درمانگاهی وجود نداشت در حال حاضر بیمارستان وجود دارد و امکانات پزشکی تا حد امکان در دسترس است.
رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی در خصوص مقایسه شرایط قبل و بعد از انقلاب در بخشهای مختلف تخصص داخلی با تأکید براین که در تخصص داخلی پیشرفتهای خوبی در کشور صورت گرفته است خاطرنشان کرد: در حال حاضر بیشتر کارهای متخصصان داخلی نسخهنویسی، تشخیص و درمان است و باوجود اینترنت ظرف چند ساعت بهترین روش درمانی که در اختیار اروپا و آمریکا استفاده میشود در اقصی نقاط کشور قابلدسترس است.
وی ادامه داد: همچنین باوجود سمینارهایی که در داخل و خارج کشور برگزار میشود آخرین دستاوردهای حوزه تخصص داخلی به نمایش گذاشته میشود.
خسرونیا در بخش دیگری از این گفتوگو با اشاره به اینکه در اوایل انقلاب تعداد متخصصان داخلی کشور از 400 تا 500 نفر تجاوز نمیکرد خاطرنشان کرد: این در حالی است که در حال حاضر حدود 5000 نفر متخصص داخلی و حدود 2000 تا 3000 فوق تخصص داخلی در کشور مشغول به فعالیت هستند.
وی در خصوص میزان بومیسازیهای انجامشده در حوزه تخصص داخلی بابیان اینکه در حال حاضر حدود 70 تا 80 درصد داروهای اساسی حوزه داخلی که بهطور کل از خارج وارد میشد در داخل کشور تولید میشود خاطرنشان کرد: بااینحال تحریمهای نانوشته عملاً در واردات دارو، مخصوصاً برای بیماران سرطانی و خاص مشکلاتی را به وجود آورده است.
رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی در بخش دیگری از این گفتوگو با تأکید بر استقبال توریستهای سلامت در حوزه بیماریهای داخلی خاطرنشان کرد: در حال حاضر در مطبهای فوق تخصصی و درجهیک کشور حداقل روزانه 3 تا 4 مریض از خارج کشور ویزیت میشود و مخصوصاً پزشکانی که در مناطق شمالی، جنوب غربی و یا شرقی کشور هستند روزانه چندین مریض خارجی را در روز ویزیت میکنند.
وی در ادامه تأکید کرد: در شرایطی که با یک به سرکشی بیمارستانهای کشور میتوان مریضهای زیادی را از کشورهای مختلف ازجمله عراق، افغانستان، پاکستان و همچنین تاجیکستان و ارمنستان مشاهده کرد ضرورت سرمایهگذاری و تقویت حوزه توریست سلامت بیشتر مشخص میشود.
خسرونیا در ادامه در خصوص حضور جهانی متخصصان داخلی کشور با اشاره به اینکه متخصصان ایرانی ازنظر مقالات عملی در میان چند کشور اول دنیا هستند خاطرنشان کرد: این حقیقت که پزشکان ما هنگام ورود به محیطهای آموزشی در آمریکا و اروپا بالاترین کرسیها را از آن خود میکنند نشاندهنده ضرورت توجه و اختصاص بودجه برای استفاده از این متخصصان است.
وی افزود: همچنین این مسئله که یک پزشک ایرانی خیلی بهتر از پزشکان اروپایی یا آمریکایی در دنیا پیشرفت میکند نشان میدهد در داخل محدودیتها و کمبود امکانات موجود مانع از پیشرفت قابلانتظار آنها در کشور شده است.
رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی در پایان خاطرنشان کرد: اختصاص نیافتن بودجه لازم با توجه به بالا رفتن قیمت درمانی و مسائل پزشکی در اختیار وزارت بهداشت مشکلی است که در سالهای اخیر در سر راه حوزه سلامت کشور قرارگرفته، بودجههایی که باید صرف مردم شود.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد