در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
لینوکس، یک قابلیت ویژه به نام ترمینال (terminal Line) دارد که در نوع خود بسیاری از خدمات اصلی این سیستمعامل را به کاربران ارائه میکند.
این هفته تعدادی از ترفندهای این ترمینال را به شما آموزش میدهیم که موجب میشوند سرعت کار کردن شما با این سیستمعامل بهبود پیدا کرده و کیفیت کاریتان نیز افزایش پیدا کند.
بازگشت به دایرکتوری قبلی
در طول کار کردن با دستورهای ترمینال لاین لینوکس، بسیاری از مواقع جابهجایی سریع در میان پوشهها برای ما بسیار مهم است و باوجود این موضوع که میدانیم CD.. برای مراجعه به دایرکتوری بالا دست مورد استفاده قرار میگیرد، دستور دیگری به نام CD – وجود دارد که شما را مستقیما به دایرکتوری قبلیای که در آن حضور داشتهاید انتقال خواهد داد و این امر از نظر زمانی بهشدت مفید خواهد بود.
تکرار دستور (کامند) قبلی
کسانی که با کامند لاین ویندوزی کار کردهاند، عادت زیادی به استفاده از دستورهای قبلی خود دارند و برای استفاده از این کار در ترمینال لینوکس، روش بسیار سادهای وجود دارد. کافی است !! را در قالب یک دستور تایپ و اجرا کنید تا در نهایت دستور قبلی اجرا شده توسط شما به نمایش درآمده و اجرا شود.
اجرای متوالی یک دستور تا زمان اجرای موفقیتآمیز
گاهی یک دستور خاص برای استفاده از منابع و شرایط خاص طراحی شده است و در برخی از موارد اجرای آن موفقیتآمیز نخواهد بود. با این شرایط شما باید دستور یاد شده را بهصورت دستی به تعداد دفعات زیاد اجرا کنید تا سرانجام نتیجه بگیرید، ولی راه سادهتری نیز وجود دارد؛ کافی است دستور زیر را اجرا کنید:
while ! [command]; do sleep 1; done
این دستور، یک حلقه While را ایجاد میکند و تا زمانی که برنامه موفقیتآمیز نباشد، به اجرای متوالی آن ادامه خواهد داد و دیگر نیازی به دستکاری دستی و تکرار از طریق اجرای مجدد دستی برای دستیابی به نتیجه مناسب نخواهید داشت.
مشاهده وضعیت انتقال فایلها
هنگامی که فایلها را در سیستم خود جابهجا میکنید، سرعت انتقال داده و وضعیت انتقال آن بسیار مهم است، ولی بسیاری از افراد که به خروجی بصری و عادی سیستمعامل ویندوز عادت دارند با مهاجرت به لینوکس فقدان این اطلاعات را حس خواهند کرد. با این حال میتوانید با استفاده از تایپ دستور PV در ترمینال ببینید نرخ انتقال دادهها در چه اندازه بوده و وضعیت انتقال در لحظه چگونه است.
برنامهریزی زمانی برای رخدادها
تقویم بصری و مرسوم برای دستگاههای اندرویدی و ویندوزی، تنظیم برنامهریزی زمانی برای رخدادها را بسیار ساده میکند، ولی در لینوکس نیز راهی ساده از طریق ترمینال لاین وجود دارد که بتوانید این کار را انجام دهید. برای این کار از دستور At استفاده کنید:
echo Read click online | at 12:00 PM
در این مثال، در ساعت 12 به شما یادآوری میشود کلیک آنلاین را مطالعه کنید و به جای این کار میتوانید هر دستور یا برنامه کاری دیگری را بهعنوان برنامه کاری خود در زمان دلخواه تنظیم کنید.
نمایش خروجی در قالب یک جدول
دستورات زیادی، فهرستی بلند بالا از اطلاعات را به شما نشان میدهند و به همین دلیل نیز استفاده از آنها برای کاربران دشوار است، زیرا پیدا کردن یک تکه از اطلاعات ممکن است سخت باشد. با این حال میتوانید در زمان اجرای دستورهایی مانند LS، با استفاده از یک تکه کد، خروجی را به شکل یک جدول نمایش دهید.
برای این کار در پایان دستور خود، عبارت column –t را اضافه کنید. برای مثال میتوانید این دستور را ببینید:
$ cat /etc/passwd | t - column
خروجی این دستور در قالب یک جدول نمایش داده خواهد شد تا یافتن دادهها برای کاربر آسانتر شود.
نکته: نکته مهم درباره تمام این دستورها این است که میتوانید فارغ از نسخه لینوکس خود از تمام آنها استفاده کنید و هیچ محدودیتی برای کاربران وجود نخواهد داشت.
احمد محمدحسینی - ضمیمه کلیک روزنامه جام جم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد