به گزارش جام جم آنلاین به نقل از نمناک، شلغم یکی از سبزیجات مفید و پر خاصیت است که به عنوان آنتی بیوتیک کاربرد دارد و برای درمان سرما خوردگی و بسیاری از بیماری ها ی دیگر بسیار مفید است. شلغم موجب بهبود سرفه می شود و نوشیدن آب آن قند خون را پایین می آورد، همچنین شلغم به طور فوق العاده ای ضعف جنسی را درمان کرده و اسپرم را زیاد می کند و اگر تخم آن را سرخ کرده و بخورید برای ضعف جنسی موثر است.
به روش های مختلفی می توان از شلغم ها استفاده کرد (هم به صورت خام و هم به صورت پخته). آنها براساس اندازه ای که دارند و روش طبخ مورد نظر شما می توانند خرد و ریزریز شوند، به قطعات نازک بریده شوند یا به شکل کامل به کار روند.
روش های طبخ آنها نیز متنوع است، مانند پختن، جوشاندن، تفت دادن یا بخارپز کردن. به یاد داشته باشید که برای حفظ بافت ترد شلغم ها نباید آنها را بیش ازحد یا به مدت طولانی بپزید.
بهترین شیوه برای تهیه شلغم بخار پز کردن آن است زیرا با این روش تمام ویتامین و خواص درمانی شلغم حفظ می شود. این روش در مقایسه با آب پز شدن شلغم بهتر است زیرا در این روش آب شلغم که دارای مواد مفیدی برای جلوگیری از سرطان است حفظ می شود ولی هنگام آب پز شدن بخشی از خواص درمانی شلغم که مانع از ابتلای مصرف کننده به سرطان می شود از شلغم خارج می گردد.
خوردن معجون شلغم و عسل کمک می کند تا سرماخوردگی و سرفه و گلودرد خود را بدون نیاز به داروهای شیمیایی بهبود ببخشید.
برای تهیه شلغم و عسل یا معجون عسل در شلغم، ابتدا شلغم ها را شسته و پوست بگیرید. سپس داخل شلغم ها را با قاشق خالی کنید. داخل هریک از شلغم ها را با یک قاشق مرباخوری عسل پر کنید البته دقت کنید که لب به لب پر نکنید.
حالا شلغم ها را داخل یک ظرف مناسب مثل ظرف پیرکس که حمل حرارت داشته باشد یا قابلمه ای با دیواره بلند قرار دهید. درب ظرف را ببندید.حالا یک ظرف دیگر مثل قابلمه را تا نیمه آب کنید و ظرف حاوی شلغم ها را داخل آن قرار دهید.
می توانید شلغم ها را مستقیم داخل آب قرار دهید. قابلمه آب را روی حرارت قرار دهید و شعله را خیلی کم کنید. حدود 2 ساعت بعد، شعله را خاموش کرده و اجازه دهید شلغم ها خنک شوند. وقتی شلغم ها خنک شدند، مایع داخل آن ها را درون لیوان بریزید. این معجون را روزی 3 وعده میل کنید تا سرفه و سرما خوردگیتان بهبود یابد.
اضافه کردن شلغم به غذایتان به شما کمک می کند از تمام مزایای اصلی آن بهره مند شوید. شما می توانید از شلغم و برگ هایش در پخت انواع سوپ ها و خوراک ها استفاده کنید بدین صورت که شلغم ها را به شکل مکعبی برش دهید و به خوراک سبزیجات شامل سیب زمینی، هویج، موسیر و کلم قمری و خوراک مرغ، گوشت گاو و بره اضافه کنید.
شلغم های جوان یا کوچک را که در مراحل اولیه برداشت می شوند و دارای طعم شیرین و ظریفی هستند به صورت خام به همراه کلم، هویج و چغندر به سالاد سبزیجات اضافه کنید. شلغم های بزرگ تر طعمی شبیه به چوب پیدا می کنند و برای استفاده در سالاد مناسب نیستند.
بسیاری از مردم ایران، با شلغم و هویج، تربچه و فلفل قرمز ترشی درست می کنند.
شلغم را به شکل خلال های نازک ببرید و از آن در انواع دیپ و یا کولسلو استفاده کنید.
یکی از موثرترین راه های استفاده از این سبزی، تهیه سوپ شلغم است و اگر این سوپ را از ترکیب جو، هویج، شلغم، پیاز و گشنیز تهیه کنید، درمان کننده فوق العاده سرماخوردگی محسوب می شود.
در هنگام انتخاب شلغم، شلغم های کوچک تر که پوستی سفت و بدون لکه های قهوه ای دارند و برگ هایشان سبز و شاداب است انتخاب کنید.
برای نگهداری از شلغم آنها را در کیسه های پلاستیکی بریزید و تا یک هفته و گاهی اوقات بیشتر از یک هفته در یخچال نگهداری کنید.
قبل از طبخ یا سرو کردن شلغم، آن را تمیز بشویید و پوستش را برس بکشید تا هرگونه کثیفی و باقی مانده ی آفت کش ها از روی آن پاک شود یا می توانید شلغم را پوست بگیرید و برگ های آن را جدا کنید.
شلغم نفاخ و دیر هضم است پس بهتر است آن را با مصلح آویشن یا زیره مصرف کرد.
خوردن شلغم در بارداری سبب زود حرف زدن و راه افتادن کودک بعد از به دنیا آمدنش می شود و او را در برابر امراض مختلف مقاوم می کند.
شلغم یا شلجم بیابانی و کاشتنی دارد. شلغم کاشتنی از بیابانی کم غذاتر است. طبیعت هر دو نوع مرطوب و گرم است. شلجم پخته با گوشت چرب، سینه و گلو را نرم می کند. شلغم در معده زیاد ماندگار است. گویند خوردن شلغم خام و پخته به نفع چشم است. آبش ادرار آور است. شلغم قوای جنسی را زیاد می کند و تخم آن نیز همین خاصیت را دارد.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»: