به گزارش جام جم آنلاین به نقل از نمناک، آب سیب از طریق فشردن سیب تهیه می شود، که صدها نوع آن در جهان وجود دارد. برای تهیه یک فنجان آب ، دو سیب متوسط نیاز است، به همین دلیل این میوه ها در این تعداد عظیم رشد می کنند. بعد از فشردن سیب ها، بیشتر آب میوه ها فیلتر یا پاستوریزه می شوند که به از بین بردن هر گونه مواد اضافی کمک می کند و در نتیجه یک قوام نازک تر آب نهایی به وجود می آید. ادامه ی این بخش از سلامت را با دقت بخوانید تا با خواص و عوارض آب سیب بیشتر آشنا شوید.
آب سیب شامل مواد مغذی بسیار سیب است مانند ویتامین C ، انواع مختلف ویتامینB و بسیاری از مواد معدنی مختلف مانند منیزیم، آهن، کلسیم، منگنز و مس. یک فنجان آب سیب با دارا بودن قند طبیعی حدود 10 درصد از کربوهیدرات های مورد نیاز روزانه شما را فراهم می کند. با مصرف یک وعده از آب سیب ، پتاسیم معدنی موجود در آن تقریبا 7٪ از مصرف روزانه شما را تامین می کند.
سیب ها منبع بسیار خوبی از آنتی اکسیدان های فوق العاده - پلی فنول و فلاونوئیدها - هستند که برای سلامتی قلب مفید می باشند. علاوه بر این، آنها بدن شما را با پتاسیم، یک ماده معدنی مهم که برای قلب بسیار مهم است، غنی می کنند. بنابراین، مصرف یک وعده آب سیب به طور روزانه درست کار کردن قلب را تضمین می کند.
یکی از مزایای منحصر به فرد سیب این است که حاوی فلاونوئیدها است. این ماده مغذی ضروری برای جلوگیری از حملات آسم کاملاً شناخته شده است. علاوه بر این، فلاونوئیدها نقش مهمی در تقویت و اثربخشی ریه های شما دارند. در آخرین تحقیقات ثابت شده است افرادی که به طور مرتب آب سیب مصرف می کنند عملکرد ریه بهتری نسبت به سایر افراد دارند.
مواد قلیایی موجود در سیب علاوه بر حفظ سطح pH بدن، در پاکسازی سموم و مواد زائد مخرب از کبد کمک می کند. پکتین موجود در پوست سیب باعث تقویت دستگاه گوارش می شود.
در کنار چندین مزیت دیگر آب سیب، یک مزیت مهم این میوه، کمک آن در کاهش سطح کلسترول است. سطح کلسترول اضافی در بدن علت اصلی بیماری های قلبی عروقی است. بنابراین، شما می توانید با مصرف یک سیب یا آب آن به صورت روزانه، خود را در برابر چنین بیماری هایی تقویت کنید.
سیب ها تعدادی ماده مغذی سالم از جمله ویتامین C، آهن، بورون و غیره را تامین می کنند. این مواد مغذی برای ایجاد ساختار سالم و قوی در استخوان های شما مفید هستند.
یکی دیگر از خواص مهمی که از آب سیب در بخش سلامت نمناک می خوانید نقش ان در تقویت سیستم ایمنی بدن است ؛ مقدار مناسب ویتامین C موجود در سیب باعث بهبود سیستم ایمنی بدن و همچنین مبارزه با میکروب ها و باکتری ها می شود.
آب سیب بهترین مدافع در برابر تومورها و سرطان به ویژه سرطان ریه است. ثابت شده است که فلاونوئیدها و اسیدهای فنولیک در جلوگیری از پیشرفت تومورها و سلولهای سرطانی مؤثر هستند. این ترکیبات به راحتی در سیب در دسترس هستند.
یبوست یک مسئله سلامتی جدی است که وقتی روده بزرگ آب زیادی جذب می کند رخ می دهد. سیب حاوی سوربیتول است که راه حلی برای این مشکل ارائه می دهد. وقتی این ماده به روده بزرگ برسد، آب را به روده بزرگ می کشد. با این روش باعث می شود مدفوع نرمتر و راحت تر دفع شود.
آب سیب مزایای شگفت انگیزی برای پوست و مو دارد و سرشار از آنتی اکسیدان ها و ویتامین C است که برای پوست بسیار مفید می باشند. این ماده در داروهای طبیعی برای درمان مشکلات مربوط به پوست مانند التهاب، خارش، ترک پوست و چین و چروک بسیار و آکنه مورد استفاده قرار می گیرد. استفاده از آب سیب برای چند دقیقه روی پوست سر، از بروز شوره سر و سایر اختلالات پوست سر جلوگیری می کند. همچنین تراکم بالای ویتامین C در سیب به پوست شما که در مواجهه با شرایط محیطی همچون آلودگی هوا درخشندگی خود را از دست داده است در افزایش مقاومت و درخشندگی کمک می کند.
مقدار کافی از ویتامین A در آب سیب موجود است. این ویتامین به بهبود بینایی چشم و جلوگیری از اختلالات چشم کمک می کند. رژیم غذایی غنی از میوه های حاوی آنتی اکسیدان ها مانند سیب، باعث کاهش 10 تا 15 درصد احتمال ابتلا به آب مروارید می شود.
آب سیب یک ادرار آور است که به شما در دفع آب اضافی از بدن کمک می کند. این بدان معنی است که سیستم دفع ادرار را تقویت می کند و از تورم و نفخ جلوگیری می کند.
یبوست، اسهال، و درد شکمی و بالون از علائم سندرم روده تحریک پذیر می باشند.بنابر توصیه پزشکان برای کنترل این علائم، باید از غذاهای لبنی و چربی دور بمانید و از فیبر زیاد در رژیم غذایی خود استفاده می کنید ، آب سیب غنی از فیبر است.
فیبر های محلول با چربی های موجود در روده مبارزه می کنند که باعث کاهش جذب LDL چگالی لیپوپروتئین و یا سطح کلسترول بد و افزایش جذب HDL چربی لیپوپروتئین و یا کلسترول خوب می شود.
به علت فشار بیش از حد در ناحیه لگن و رکتوم که باعث ایجاد رگهای تورم در کانال مقعد می شود بیماری هموروئید به وجود می آید و فعالیت های روزانه را دردناک می کند. فیبر موجود در سیب باعث کاهش فشار و درد می شود.
با متعادل کردن سطح pH بدن، آب سیب از رشد UTI باعث ایجاد باکتری در بدن شما جلوگیری می کند و از این طریق از احتمال عفونت ادراری جلوگیری می کند.
بیماری پارکینسون به دلیل درهم شکستن سلول های عصبی تولید کننده دوپامین مغز پدیدار می شود. آنتی اکسیدان های موجود در سیب می تواند از بروز این بیماری جلوگیری کند.
آب سیب که با ماده شیمیایی بنام فیتواستروژن غنی شده است، اطمینان حاصل می کند که سطح استروژن شما پایین نمی آید و بدین ترتیب قاعدگی، تولید مثل و سایر ویژگی ها در زنان تنظیم می شود.
آنتی اکسیدان ها به خاطر پتانسیل هایشان برای محافظت از بدن در برابر سرطان شناخته شده اند. این مواد از استرس اکسیداتیو در سایر نقاط بدن مانند مغز جلوگیری می کنند.
آب سیب 88٪ آب دارد و دارای طعم خوبی است. این امر مصرف آن را آسان می کند. خصوصاً برای افرادی که مریض هستند و در معرض خطر کم آبی بدن هستند.
در حقیقت، بعضی از متخصصان اطفال، آب سیب رقیق- ترکیبی از نیمی از آب سیب و نیمی از آب - را برای بچه های بیمار دارای حداقل یک سال که کم آبی خفیف دارند توصیه می کنند.
آنتی اکسیدان کوئرستین، اکسیژن را به راحتی به ریه ها انتقال می دهد. با افزایش استقامت بدن به شما این اجازه را می دهد زمان بیشتری را صرف ورزش کنید.
اگر آب سیب بنوشید، کنترل وزن ضروری است. یک وعده 1 لیتری آب سیب (240 میلی لیتر) 114 کالری انرژی دارد، در حالی که یک سیب متوسط دارای 95 کالری است. این آبمیوه سریعتر از یک سیب کامل جذب می شود و این باعث می شود در مدت زمان کم مقدار زیادی کالری مصرف کنید.
به همین دلیل خطر ابتلا به مصرف کالری زیاد و افزایش وزن، نوشیدن آب بیشتر، در مقایسه با خوردن سیب بهتر است. این هم برای بزرگسالان و هم برای کودکان صدق می کند
یک فنجان (240 میلی لیتر) آب سیب منبع خوبی برای ویتامین ها یا مواد معدنی نیست، به این معنی که حتی حداقل 10٪ از مصرف روزانه مرجع (RDI) را برای هر ریز مغذی تأمین نمی کند.
به جای نوشیدنی هایی که ترکیبی از آب سیب، شکر اضافه شده و آب هستند، از آب سیب 100٪ خالص استفاده کنید. فیبر و همچنین پروتئین و چربی به کندی هضم غذا کمک می کند و باعث افزایش معتدل قند خون می شود. ترکیب قند زیاد و فیبر کم در آب میوه می تواند قند خون شما را بالا ببرد.
نوشیدن آب میوه با پوسیدگی دندان ارتباط دارد. باکتری های موجود در دهان شما قندهای موجود در آب را تجزیه می کنند و اسیدهایی تولید می کنند که می توانند مینای دندان را از بین ببرند و منجر به ایجاد حفره در دندان شوند.
اگر آب سیب غیر ارگانیک می نوشید، آلودگی به آفت کش ها یکی دیگر از نگرانی ها است. سموم دفع آفات، مواد شیمیایی هستند که برای محافظت از محصولات زراعی از حشرات، نابودی علف های هرز استفاده می شوند.
مصرف بیش از حد آب سیب می تواند مشکلات مختلف معده اعم از اسهال تا یبوست و همچنین نفخ بیش از حد را ایجاد کند. خطر بیشتر سنگ کلیه این میوه به دلیل وجود اگزالات است که ممکن است مشکلات کلیه قبلی و موجود را تشدید کند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد