مطالعه بیشتر؛ نتیجه کمتر!!

مسئله اساسی در مطالعه توجه به دو نکته است یکی کیفیت مطالعه و دیگری کمیت مطالعه.
مسئله اساسی در مطالعه توجه به دو نکته است یکی کیفیت مطالعه و دیگری کمیت مطالعه.
کد خبر: ۱۲۹۳۳۰۹

به گزارش جام جم آنلاین ،اگر شما دانش آموزی هستید که علی رغم مطالعه بسیار نتیجه نمی گیرید یا نتیجه مطلوبی نمی گیرید ممکن است این فکر به سراغتان بیاید که شما بهره هوشی پایینی دارید اما این فکر را از خود دور کنید زیرا این تفکر واقعیت ندارد زیرا حتی در صورتی که شما فردی با IQ پایین باشید تجربه نشان می دهد افراد با IQ بالا در صورت تلاش نکردن نتیجه ای نخواهند گرفت و افراد با IQ پایین در صورت تلاش بهتر از افراد دیگر خواهند بود در واقع می توان این درصد تاثیر تلاش را در موفقیت 99 و نبوغ را 1 درصد دانست با این نسبت می توانید به سهم بسیار تلاش در موفقیت پی ببرید.

عوامل موثر در نتیجه نگرفتن دانش آموزان به دو دسته تقسیم می کنیم یکی نواقص در حین مطالعه و دیگری نواقص در حین پاسخ گویی به سوالات:

الف) نواقص در حین مطالعه

1- تمرکز ندارید!

ممکن است شما علی رغم مطالعه زیاد، به علت عوامل درونی مانند تمرکز پایین و پرش ذهن یا عوامل بیرونی مانند سر و صدا نتوانید تمرکز لازم را داشته باشید و در واقع تمرکز پایین تر موجب می شود راندمان کار شما پایین بیاید.مشکل تمرکز در بسیاری از دانش آموزان وجود دارد شاید بپرسید چگونه تمرکز خود را افزایش دهیم؟ تمرکز در واقع قطع ارتباط با عوامل مزاحم و ایجاد ارتباط مستمر و پیوسته با یک فعالیت می باشد یعنی شما اگر سر و صدا مزاحمتان هست آن را رفع کنید یا اگر افکاری شما را اذیت می کند و مدام شما را درگیر خود می کند سعی کنید در هنگام مطالعه این افکار را یادداشت کنید و در زمان استراحت خود به سراغ این افکار بروید.

2- روش مطالعه تان اشتباه است!

آیا می دانید هر درسی روش مطالعه خاص خود را دارد؟ منظورمان این نیست که همه افراد با یک روش مشخص در یک درس نتیجه می گیرند اما مطالعه هر درس بایدها و نبایدهای خاص خود را دارد. به اضافه قواعدی کلی نیز بر روش مطالعه دروس حاکم است که می بایست رعایت شود. به عنوان مثال شما باید اولویت خواندن دروس و بخش های مختلف یک درس را بدانید یا ممکن است شما احساس کنید اولویت درستی دارید ولی اینگونه نباشد بنابرین می بایست در برنامه درسیتان درس های متنوع را کنار هم قرار دهید تا کمتر خسته شوید.

 3- منابع نامناسب

در انتخاب منابع مطالعاتی توجه داشته باشید کتاب های کمک درسی ای که انتخاب می کنید مورد علاقه تان باشند به اضافه اینکه این منابع نباید توضیحاتشان کم یا بیش از حد زیاد باشد درسنامه های کتاب های مناسب طولانی نیستند ولی کامل می باشند و پاسخ تست ها و سوالات به خوبی و وضوح تمام تشریح شده اند. کتاب باید مفید و مختصر باشد مواظب زمانتان باشید که با خواندن سوالات و درسنامه های غیر استاندارد تلف نشود.

مطالعه بیشتر؛ نتیجه کمتر!!

ب) نواقص در حین پاسخ دادن

مشکل فقط در روش مطالعه نیست تجربه ثابت کرده است بسیاری از دانش آموزان در انتقال دانششان به روی کاغذ یا پاسخ گویی به سوالات تستی مشکل دارند و این مشکل ربطی به مطالعه شان ندارد یا این که ترفندی را بلد نیستند که باید در هنگام مطالعه تمرین می کردند ولی با عدم اجرای آن در هنگام پاسخ گویی به سوالات به مشکل برمیخورند تعدادی از این نواقص را بررسی می کنیم:

1- عدم مدیریت زمان

شما اگر روی زمانتان مدیریت نداشته باشید تعدادی از سوالات را پاسخ نخواهید داد و این یعنی از دست دادن امتیاز. برای آنکه بتوانید زمانتان را مدیریت کنید می بایست اینکار را در خانه تمرین کنید بنابرین برای پاسخ گویی به تست ها در خانه برایشان زمان در نظر بگیرید و نتیجه تان را در خانه متناسب با زمان بسنجید بنابرین بدانید که مدیریت زمان، استراتژی پیشرفت شما است.

2- عدم توانایی در مدیریت استرس و اضطراب

استرس هم خوب است هم بد. استرس اگر زیاد باشد جلوی تمرکز شما را می گیرد و اگر استرس نداشته باشید ممکن است موجب بیخیالی شما در آزمون شود بنابرین آن را به درستی مدیریت کنید.

3- عدم توانایی در شناسایی سوالات

شاید در بعضی کتاب های کمک درسی دیده باشید که سوالات را به دسته های متفاوتی از جهت سختی و آسانی تقسیم بکنند در صورتی که شما نیز نتوانید سوالات را دسته بندی کنید این مسئله به شما در پاسخ گویی به سوالات لطمه خواهد زد زیرا شما با استفاده از شناختتان از سوالات می توانید سوال امتیازآور را حل کنید و سوالی که مراتب دشوارتر حل می شود را کنار بگذارید بنابرین برای شناسایی و تراز بندی سوالات در هنگام تست زنی تمرین کنید.

توجه مهم: شاید شما با خود فکر کنید که هیچ کدام از نواقص بالا را ندارید ولی قضیه مانند چربی خون است این شما نیستید که آن را تشخیص می دهید بلکه باید با انجام آزمایش خون به آن پی میبرید در اینجا نیز با یک مشاور مشورت کنید مطمئنا در کارتان اشکالاتی وجود دارد که باید در جهت رفع آنها قدم بردارید.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها