به گزارش جام جم آنلاین به نقل از موسسه روانشناختی بیدار ، طلاق گرفتن شاید پایان یک زندگی دو نفره زناشویی باشد اما پایان زندگی نیست برخی از افراد بعد از طلاق احساس تنهایی می کنند و نمی دانند که چگونه زندگی بعد از طلاق را هضم کنند و رو به راه شوند شاید بیشترین تاثیری که بعد از طلاق متوجه فرد شود سوالات و تبعات اجتماعی آن باشد ما در این مطلب قصد داریم دانستنی های مفید پیرامون تنهایی پس از طلاق را برایتان به اشتراک بگذاریم در ادامه همراه ما باشید
احساس تنهایی، احساس ناخوشایندی است که در اثر کاستی در شبکه روابط اجتماعی فرد و یا فاصله داشتن بین روابطی که فرد تمایل دارد که داشته باشد و آن چیز که هم اکنون دارد، به وجود می آید. «بارون» و «بیرن» در کتاب روانشناسی اجتماعی مینویسند: احساس تنهایی، واکنش هیجانی و شناختی یک فرد است،به داشتن روابط رضایتبخش کمتر و کمتر از آنچه که تمایل به داشتن آن دارد.
این احساس رنج آور، تجربه ای شایع است. «اشتاین» و همکارانش پرسشنامه ای را درباره احساس تنهایی در یک روزنامه منتشر کردند و از مردم خواستند که به آن پاسخ دهند.
از بررسی پاسخهای ۲۵ هزار نفر که به پرسشنامه جواب داده بودند، معلوم شد ۱۵درصد، همیشه و اغلب و ۷۹درصد در مواردی و بعضی وقتها احساس تنهایی داشته اند. و تنها ۶درصد پاسخگویان گفته بودند که هیچوقت دچار این احساس نشده اند.
سایر پژوهشها نشان میدهد در غرب بین ۱۵ تا ۳۰ درصد مردم احساس تنهایی شدید را تجربه کرده اند. در چند مطالعه روانشناسان ایرانی، حدود ۲۵ درصد نوجوانان تهرانی و ۲۰ درصد دانشجویان، خود را افرادی تنها و بدون داشتن رابطه های صمیمانه توصیف کرده اند.
همانند شهید بلخی، شاعر نامدار ایرانی، که میگویند روزی از مردم کناره گرفته بود و در گوشه ای کتابی را مطالعه میکرد. یکی از آشنایانش بر او گذشت و گفت: ای حکیم چرا تنها نشسته ای؟ شهید پاسخ داد: چون تو آمدی تنها شدم!
تنهایی منفی پیامدهای زیادی دارد که از جمله مهم ترین آنها میتوان از اضطراب، افسردگی، عزت نفس پایین، گرایش به خودکشی، مشکلات خواب، پرخوری، افت تحصیلی، استفاده نابجا از آرامبخشها، مصرف الکل، تماشای بیش از حد تلویزیون و ناتوانی سیستم ایمنی بدن یاد کرد.
کارکرد ضعیف سیستم ایمنی، افراد تنها را بیشتر از غیرتنهایان، دچار انواع بیماریهای جسمی میسازد، تا جایی که به گفته پزشکان متخصص، احساس تنهایی به اندازه سیگار، فشار خون بالا و بی تحرکی میتواند باعث بروز بیماریهای گوناگون شود.
بررسیها نشان میدهد بین افسردگی – که زمینه ساز مشکلات فراوان جسمی، روانی و اجتماعی است- و احساس تنهایی پیوند نزدیک و متقابلی وجود دارد که به آن حلقه خودتدامبخش تنهایی میگویند.جدایی از همسر یکی از مهمترین و آسیب زاترین عوامل تنهایی است.
آثار ویرانساز احساس تنهایی در جداشدگان به زمینه های شخصیتی و تربیتی فرد، مدت زندگی کردن با همسر، کیفیت ارتباط دونفر با یکدیگر، مهارتهای اجتماعی، عزت نفس و منابع حمایتی او بستگی دارد افراد طلاق گرفته، به خصوص زنان که شکننده تر از مردان در برابر احساس تنهایی هستند،
باید مواظب باشند از روشهای زیانبار برای سرگرم کردن خود بهره نجویند. پناه بردن به دوستان بی هدف و ناهمگون با ارزشهای معنوی و اخلاقی، به خصوص برقراری پیوند عاطفی با افرادی از جنس مخالف عافیت سوزتر از دیگر روشهاست.هست تنهایی به از یاران بد
نیک چون با بد نشیند بد شود! بسیاری از جوانان جداشده از همسر، با راهنمایی مشاوری دلسوز بعد از مدتی کم توانسته اند با برنامه ریزی دقیق و عاقلانه به موفقیتهای علمی، هنری، ورزشی و اجتماعی بزرگی دست یابند که رسیدن به آنها در زندگی ملالت آور پیشین و درکنار همسری آزاردهنده و محدودکننده، به هیچ وجه امکانپذیر نبوده است.
مطمئن باشید، اگر در فرصتهایی که برایتان پیش آمده با حمله به مرزهای احساس تنهایی خود را در زمینه های مثبت زندگی و به خصوص از جنبه های معنوی و دینی رشد دهید، وعده خداوند درباره شما تحقق می یابد و زندگی سعادت آمیزی درکنار همسری سازگار و خوب بهره تان خواهد شد.
اگرچه تنهایی و افسردگی همیشه هم پیوند ندارند، اما این دو ناراحتی میتوانند به عنوان اجزایی از حلقه افکار و رفتار خودشکنانه به هم مربوط شوند:
افراد تنها، درکنار دیگران رنجور و ناراحتند و به گونه ای عمل میکنند که منابع حمایت اجتماعی از خود را کاهش میدهند. این مسئله ممکن است نه تنها باعث احساس تنهایی بیشترشان شود، بلکه افکار خودشکنانه و اندیشه های علیه خود را در آنها برمی انگیزد که این خود افسردگی را به وجود می آورد و تشدید میکند.
افسردگی به نوبه خود سکوت و کنارکشیدن دیگران از او را سبب میشود و از این طریق فرد را گوشه گیرتر و تنهاتر میسازد.
گام ۱- انکار
ابتدا باورتان نمی شود این اتفاق برای شما افتاده باشد. حس می کنید یک کابوس طولانی می بینید و هر لحظه ممکن است از خواب بپرید و از این کابوس خلاص شوید.
گام ۲- ترس
وقتی که باور کردید جدا شده اید، تازه ترس ها به سراغ تان می آیند. ترس هایی مثل اینکه نکند از پس زندگی جدید و تنها برنیایم.
گام ۳- سازگاری
حالا برای اینکه ترس هایتان برطرف شود دست به هر کاری می زنید. بعضی از این راه حل ها برای کوتاه مدت جواب می دهد اما در بلندمدت نه. معمولا این راه حل ها بچگانه اند، چرا که در بچگی جواب داده اند.
گام ۴- تنهایی
حالا که بعضی از راه حل هایتان برای زندگی مستقل جواب نداد احساس تنهایی می کنید. این فکر به سرتان می زندکه دو نفری راه حل پیدا کردن برای این مشکل ها چقدر راحت بود. احساس تنهایی بعد از طلاق یکی از آن گردنه هاست که اگر از آن بگذرید بقیه گام ها راحت تر طی می شوند.
گام ۵- به دنبال دوستان قدیمی
در این گام برای رفع احساس تنهایی تان دنبال یک دوست می گردید. معمولا ابتدا به سراغ دوستان قدیمی می روید.مشکل تازه اینجا شروع می شود. بعضی ها دوستان مشترک شما و همسرتان بوده اند. بعضی ها بعد از جدایی رابطه شان را به هر دلیلی با شما کم کرده اند. بعضی ها را هم خودتان طرد کرده اید اما بالاخره می توانید دوستان خودتان را پیدا کنید.
گام ۶- احساس گناه یا طرد شدن
همانطور که در شماره قبل هم گفتیم احساس گناه و طرد شدن دو روی یک سکه اند. اگر شما پیشنهاددهنده جدایی باشید احساس گناه می کنید و اگر مخاطب این پیشنهاد باشید احساس طرد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد