به گزارش جام جم آنلاین، احمدرضا درستی، در گفتگو با مهر در خصوص اهمیت ویتامینهای گروه B برای بدن، گفت: ویتامینهای گروه B بسیار متعدد هستند و تأمین آنها برای بدن از اهمیت بالایی برخوردارند برای مثال ویتامین های گروه ب ۱ در غلات به شرط آنکه سبوس آنها حفظ شده باشند برای تقویت سیستم عصبی و سلولهای عصبی بسیار مفید اند؛ به همین دلیل مصرف برنج قهوهای و نانهای سبوس دار اهمیت بسیار زیادی دارند.
وی اظهار کرد: خوشبختانه ویتامینهای گروه B در مواد غذایی مختلفی وجود دارند و به راحتی برای بدن تأمین میشوند به عنوان مثال شیر و لبنیات منبع بسیار خوبی از ویتامینهای گروه B ۲ هستند و عملکرد متابولیسم را بهبود میبخشند به بیان دیگر اگر فردی میخواهند از نظر مغزی عملکرد خوبی داشته باشد میتواند با مصرف شیر و لبنیات این نیاز را به خوبی پاسخ دهد.
این متخصص تغذیه بیان کرد: به طور کلی ویتامینهای گروه B نقش بسیار خوبی را در متابولیسم بدن دارند مثلاً ویتامین ب ۹ (اسید فولیک) و B ۱۲ در خون سازی و بهبود عملکرد سیستم عصبی نقش دارند بنابراین کمبود هر دو به سیستم اعصاب و خون سازی لطمه خواهند زد گفتنی است؛ سبزیجات و سایر مواد گیاهی منبع بسیار خوب این دو ویتامین از خانواده گروه ویتامینهای B هستند.
وی افزود: ویتامینهای گروه B ۵ و B ۶ در پروتئینها و مواد گوشتی نیز نقش بسیار خوبی را در بهبود عملکرد متابولیسم ایفا میکنند و کمبود آنها به تمام بدن آسیب وارد میکنند.
درستی تصریح کرد: به طور کلی انسان با خوردن غذاهای مختلف و تغذیه سالم میتواند بسیاری از نیازهای بدن به دریافت ویتامینها را پاسخ دهد بدیهی است افرادی که ۶۰ سال به بالا دارند به دلیل کمبود خون و مشکلات عصبی و عدم جذب ویتامین B ۱۲ نیازمند مصرف مکملها و گاهاً تزریق هستند.
این متخصص تغذیه در آخر عنوان کرد: مصرف نان و غلات سبوس دار، سبزیجات، شیر، ماست، گوشت سفید یا قرمز به میزان زیادی در تأمین ویتامین گروه B نقش دارند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد