به گزارش جام جم آنلاین به نقل از مهر ، تعداد مبتلایان به دیابت از ۱۰۸ میلیون نفر در سال ۱۹۸۰ به ۴۲۲ میلیون نفر در سال ۲۰۱۴ افزایش یافته است. شیوع این بیماری در کشورهای با درآمد کم و متوسط با سرعت بیشتری ادامه دارد. تاکنون حدود ۴۵۱ میلیون نفر در سراسر جهان مبتلا به دیابت هستند که پیش بینی میشود تعداد آنها در سال ۲۰۴۵ بیش از ۶۹۳ میلیون نفر باشد.
سالانه، دیابت نوع ۲ عامل مرگ بیش از ۲ میلیون نفر است و هفتمین علت اصلی ناتوانی در سطح جهانی محسوب میشود. با افزایش تعداد موارد ابتلاء به این بیماری، ارائه راهکارهایی برای جلوگیری از دیابت نوع ۲ بسیار مهم است.
محققان دانشگاه ادیت کووان استرالیا نشان دادند افرادی که حداقل دو وعده میوه در روز مصرف میکنند نسبت به افرادی که کمتر از نیم وعده مصرف میکنند دارای حساسیت بیشتری به انسولین هستند.
دیابت نوع ۲ با اختلال در ترشح انسولین و افزایش مقاومت به انسولین مشخص میشود. در نتیجه، سطح گلوکز خون افزایش مییابد و باعث ایجاد طیف وسیعی از علائم و عوارض میشود.
این بیماری مزمن زمانی اتفاق میافتد که پانکراس (لوزالمعده) نتواند انسولین کافی تولید کند یا بدن نتواند از انسولین تولیدی خود به طور مؤثر استفاده کند. هورمون انسولین نقش مهمی در کنترل سطح قند خون دارد.
بعلاوه، دیابت نوع ۲ شایعترین نوع دیابت است. افراد در هر سنی، حتی در دوران کودکی، به این بیماری مبتلا میشوند با این حال اغلب در افراد میانسال و مسن رخ میدهد. کسانی که دارای اضافه وزن، چاقی یا سابقه خانوادگی دیابت هستند، در معرض خطر بیشتری قرار دارند. همچنین این بیماری میتواند ناشی از عدم تحرک بدنی و سایر شرایط سلامتی مانند فشارخون بالا باشد.
مطالعات قبلی نشان داده است که یک رژیم غذایی سالم و فعالیت بدنی منظم میتواند به کاهش خطر ابتلاء به دیابت نوع ۲ کمک کند. حال محققان عنوان میکنند مصرف دو وعده میوه در روز با ۳۲ درصد کاهش خطر ابتلاء به دیابت در مدت ۵ سال همراه است.
منبع: مدیکال نیوز
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد