به گزارش جام جم آنلاین، تخم مرغ از جمله مواد غذایی رایج در رژیم غذایی ما ایرانیان و مردم سراسر دنیاست که در کنار خواص بالایی که دارد، لازم است نسبت به سلامت و تازگی آن پیش از مصرف، اطمینان داشته باشیم. در بخش نخست این مطلب به نکاتی پیرامون مشخصات تخم مرغ های سالم، فاسد و تازه پرداخته شد و در این بخش نیز دیگر نکات مرتبط با سلامت این ماده غذایی ارزشمند را دنبال می کنیم.
پس از خرید تخم مرغ، آن را به یخچال منتقل کنید.
تخم مرغ بسته بندی شده را با بسته اصلی آن در یخچال نگهداری کنید.
تخم مرغ ها را برای نگهداری شستشو نکنید، زیرا راه ورود میکروب از طریق منافذ موجود روی پوسته باز می شود و آلودگی به داخل آن راه می یابد.
بهترین درجه حرارت نگهداری تخم مرغ در یخچال صفر تا ۴ درجه سانتیگراد و رطوبت ۸۵ درصد است.
گرمای بیش از حد باعث تسریع کاهش کیفیت تخم مرغ می شود که این امر مخلوط شدن زرده و سفیده را به همراه د ارد.
تخم مرغ دارای روزنه های بسیاری در سطح پوسته خود است و از این طریق می تواند بو یا آلودگی احتمالی سایر مواد غذایی را به خود جذب کند، برای جلوگیری از این امر بهتر است تخم مرغ ها را به صورت بسته بندی شده خریداری و آنها را در یخچال نگهداری کرد.
تخم مرغ تازه را می توان حدود چهار هفته در یخچال نگهداری کرد.
نگهداری تخم مرغ در دمای اتاق به مدت یک روز معادل با نگهداری آن به مدت یک هفته در یخچال است.
تخم مرغ را باید در طبقات یخچال و در بسته بندی های مخصوص خود تخم مرغ نگهداری کرد.
تخم مرغ پخته را می توان تا یک هفته در یخچال نگهداری کرد.
برای نگهداری تخم مرغ باید قسمت پهن آن رو به بالا قرار گیرد؛ زیرا در غیر این صورت امکان مخلوط شدن زرده و سفیده وجود دارد.
مواد غذایی حاوی تخم مرغ را باید در یخچال (کمتر از ۱۰درجه سانتی گراد) و یا در مکانی گرم با درجه حرارت بیش از ۶۰درجه سانتی گراد نگهداری کرد.
مواد غذایی حاوی تخم مرغ را حداکثر چهار روز می توان در یخچال نگهداری کرد و باید قبل از مصرف مجدد تا دمای ۷۰درجه سانتیگراد حرارت داد.
در زمان طبخ تخم مرغ چه نکاتی باید مدنظر باشد؟
از مصرف تخم مرغ های خام به علت احتمال وجود آلودگی و ایجاد مسمومیت غذایی بپرهیزیم.
تخم مرغ را در هنگام مصرف به صورت جداگانه بشکنیم تا در صورت مشاهده علائم فساد آن را مصرف نکنیم.
آب پزکردن (به صورت سفیده و زرده کامل سفت شده) از بهترین روش های طبخ تخم مرغ است.
حلقه سبز اطراف زرده تخم مرغ آب پز نشانه پختن بیش از حد آن است و دلیل آن ترکیب گوگرد و آهن موجود در زرده است. این رنگ در حالتی که تخم مرغ در آب محتوی آهن زیاد پخته شود نیز به وجود می آید.
پوسته تخم مرغ آب پز تازه به هنگام پوست کندن از سفیده به سختی جدا می شود، حال آنکه در تخم مرغی که کهنه باشد پوست کندن به سهولت انجام می شود.
یکی دیگر از نشانه های تازگی تخم مرغ پخته آن است که زرده در مرکز سفیده قرار دارد، اما در تخم مرغ کهنه زرده در کنار پوسته واقع شده است.
منبع: بهداشت نیوز
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد