به گزارش جام جم آنلاین، بعد از بیرون آوردن از کبابپز، هیچ مایعی را که با گوشت خام در تماس بوده، روی غذای خود قرار ندهید پختن گوشت خام ریسک خودش را دارد.
ممکن است شما فکر کنید که با مراقبت جداگانه از گوشت خام، همه نکات لازم را رعایت کردهاید اما مؤلفهی دیگری نیز وجود دارد که ممکن است فراموش کنید.
هر مایعی، اعم از ماریناد، سس یا مایعی که با گوشت خام در تماس بوده، هرگز نباید بعد از کباب شدن گوشت روی آن قرار بگیرد.
اگر چه ممکن است وسوسهانگیز باشد که بقیه ماریناد خانگی خوشمزه خود را روی گوشت تازه کبابی بریزید، اما این کار خطراتی برای سلامتیتان به همراه دارد.
CDC هشدار میدهد: مارینادها و سسهایی که با آب گوشت خام در تماس بودهاند را باید دور بریزید، زیرا این مواد میتوانند میکروبها را به غذاهای پخته شده منتقل کنند.
اطمینان حاصل کنید که آب [گوشت] با مواد غذایی، ظروف و سطوح دیگر تماس پیدا نکند. استفاده از ظروف تازه برای خارج کردن مواد غذایی از دستگاه گریل و قرار دادن آنها در یک بشقاب تمیز لازم است.
استفاده از مایعی که با گوشت خام در تماس بوده، به شرطی که آن را به همراه گوشت بپزید و به دمای کافی برای از بین بردن باکتریها برسانید، بیخطر است. مایعی که به محض پختن گوشت از آن تراوش میکند برای مصرف کاملاً بیخطر میباشد.
با این حال، متخصصین هشدار میدهند، هر مایعی که با گوشت خام تماس داشته میتواند همان باکتریهای یک قطعه گوشت خام را انتقال دهد، بنابراین باید بااحتیاط با آن رفتار کرد. دستان خود را پس از لمس گوشت یا [مایع] بشویید، آن را مصرف نکنید مگر اینکه در دمای مناسب پخته شده باشد، و سعی کنید آن را با دقت نگهداری کنید تا از آلودگی متقابل جلوگیری شود.
حتی مقدار کمی از گوشت خام یا آب آن میتواند منجر به مسمومیت غذایی شود. در یکی از کشورها، یک بار شیوع قابل توجهی از کامپیلوباکتر وجود داشته است، این باکتری یک عامل بیماریزا مرتبط با مرغ خام میباشد.
دلیل مشترک آن یک سالاد در یک رستوران محلی بود و کارشناسان در ابتدا سرگردان شده بودند سپس متخصصان هیئت بهداشت و بیماری های عفونی کشف کردند که سالاد در قفسه زیر ظرف جگر خام مرغ قرار داشت. وقتی افراد جگر مرغ را از درون آن ظرف برمیداشتند، مقداری از آب آن به سالاد چکه میکرد. متخصصان هشدار میدهند که مردم باید از این نوع خطرات آگاه باشند. و مهم است که در هنگام فصول گرم این مسئله را بسیار جدی بگیرند.
همچنین لازم به یادآوری است که باید گوشت خام و غذاهای دریایی را، در هنگام استفاده، از غذاهای دیگر جدا نگه دارید و اطمینان حاصل کنید که پس از دست زدن به گوشت خام، دستان خود را کاملاً میشویید. علاوه بر این، شما میتوانید با قرار دادن گوشت قبل از کباب کردن و باقیمانده کباب تا دو ساعت بعد در یخچال خود را ایمن نگه دارید.
منبع: تبیان
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد
محمد نصرتی در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛