به گزارش جام جم آنلاین، بیماری های منتقله از غذا بیماریهایی هستند که از خوردن غذا و یا نوشیدنی های آلوده ناشی میشوند و برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های منتقله از آب و غذا موارد زیر توصیه میشود:
- شستن دست ها. قبل از تهیه غذا و یا هنگام سرو و مصرف غذا و پیش از خوراندن غذا به کودکان باید دستها به دقت با آب و صابون شسته شوند و همچنین پس از هر بار اجابت مزاج لازم است دستها به دقت با آب و صابون شسته شوند.
- استفاده از توالت های بهداشتی
- استفاده از آب سالم و بهداشتی
- سالم سازی صحیح سبزیجات بر اساس چهار مرحله از جمله پاکسازی گل و لای، انگل زدایی، گندزدایی و شستشو با آب سالم.
- عدم استفاده از آبهای ناسالم جهت آشامیدن، شستشوی ظروف، میوه و سبزی و استحمام.
- استفاده از یخهای بهداشتی در زمان سفر و عدم استفاده از یخ های فلهایی که ممکن است از آب ناسالم تهیه شده باشد.
- مصرف غذاهای پخته شده در اسرع وقت و نگهداری غذای پخته شده در ظرف در بسته در داخل یخچال
- دور نگه داشتن ظروف و مواد غذایی از دسترس حشرات که برای اینکار لازم است موادغذایی در ظروف دربسته نگهداری شوند.
- شستن تختهی برش مواد غذایی (تخته سبزی و گوشت) با آب سالم
- قرار ندادن بطری آب معدنی و نوشابه و ... در حوضچهها. باید به خاطر داشت که قرار دادن انواع نوشیدنیها و میوه ها در حوضچهها و برکهها و .... جهت خنک کردن یا شستشو، موجب آلودگی بیشتر آنها و حتی ایجاد مسمومیت میشود.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، بیشتر افراد هنگامی که برای تفریح به خارج از شهر می روند یا در هنگام سفر، درصورت پیدا نکردن آب سالم و بهداشتی و یا به منظور خنک کردن میوههایی از قبیل هندوانه، خربزه و ... و بطریهای نوشیدنی، آنها را در آبهای طبیعی که در نزدیکی خود مییابند قرار میدهند.
در صورت آلودگی این آبها به ویروس یا انگل و.. این آلودگی به میوه و بطری انتقال یافته و با مصرف آنها فرد بیمار میشود.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد