هیچوقت در آشپزخانه از گاز پیکنیکی استفاده نکنید. همچنین از این وسیله در محیطهای سربسته بههیچوجه استفاده ننمایید چون موجب میشود تا اکسیژن هوا از بین برود و گاز مونوکسید کربن تولید شود. همان گاز بیرنگوبیبو و بیاثری که گاهی وقتها فجایعی جبرانناپذیر به بار میآورد.
احتیاط کنید روی روغن داغ، آب ریخته نشود، زیرا سبب مشتعلشدن و سوختگی میشود. اگر هنگام آشپزی روی شعله روغن ریخت و آتش گرفت، ابتدا شعله را خاموش، سپس با یک پارچه حولهای مرطوب آتش را خاموشکنید.
این عمل را در جهت مخالفی که خود ایستادهاید انجام دهید تا شعله به سمت بدن و لباسهایتان کشیده نشود. بگذارید ظرف کاملا خنک شود و سپس آن را بشویید. همچنین از دیگر نکات ایمنی مهم در آشپزخانه زمانی است که دچار مشکل گرفتگی سینک ظرفشویی شدهاید و قصد استفاده از اسید لولهبازکن را دارید که در این مواقع حتما باید جوانب احتیاط را رعایت کنید. حتما از دستکش و ماسک استفاده و طبق دستورالعمل نوشتهشده روی آن عمل کنید.
اگر آشپزخانهتان پنجره دارد و میخواهید برایش پرده نصب کنید، حواستان باشد پرده در کنار گاز نباشد. مواد قابل اشتعال را نزدیک اجاقگاز قرار ندهید و از باز گذاشتن پنجرهای که نزیک اجاقگاز است بپرهیزید چراکه جریان هوا ممکن است شعله اجاق را خاموش کند و به نشتی گاز منجر شود. بهتر است در آشپزخانه منزل خود حتما از هود استفاده و بهصورت مرتب آن را تمیز کنید تا تجمع چربی در آن به آتشسوزی منجرنشود. از مهمترین نکات ایمنی در آشپزخانه میتوان به مرتب قرار دادن ابزارهای آشپزخانه اشاره کرد. مواد شوینده را در کابینتهای دورتر از اجاقگاز قرار دهید و در مجاورت مواد خوراکی نباشند. ابزارهای تیز نظیر چاقو و ساتور و… را در جایی که احتمال افتادن آن است قرار ندهید. خلاصه اینکه با رعایت نکات ایمنی حواستان باشد قلب خانهتان دچار مشکل نشود!
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد
محمد نصرتی در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛