کتابها ؛بهانهای برای گفتوگو
وقتی کتابی را با هم میخوانیم یا در مورد آن حرف میزنیم، موضوعات جدیدی را برای صحبت کردن پیدا میکنیم که همین باعث میشود بیشتر یکدیگر را بشناسیم وارتباطمان قویتر وعمیقتر شود.حتی اگرهرکسی کتاب خودش را بخواند،بازهم میشود دربارهاش حرف زد و از تجربههای هم،چیزهایی یاد گرفت. بهخصوص داستانها و کتابهای روانشناسی خانوادگی به ما کمک میکنند که احساسات و دیدگاههای بقیه را بهتر بفهمیم. این موضوع به خصوص برای بچهها خیلی مفید است،چون یادمیگیرندچطور به احساسات بقیه اهمیت بدهند و همدلی کنند.
مؤثر در کاهش استرس
کتاب خواندن یک کار آرامشبخش است که استرس روزانه را کم میکند. وقتی کنار هم مینشینیم و کتاب میخوانیم، فضای صمیمی و راحت ایجاد میشود که ما را ازتنشهای روزمره دور میکند. ازسوی دیگر مطالعه دایره لغاتمان راگسترش میدهدوباعث میشود در بیان احساسات وافکارمان راحتترعمل کنیم،همچنین برای بچهها این یک فرصت عالی است که یادبگیرندچطور واضحتر حرف بزنند، حتی بزرگترها هم میتوانند از کتابها نکات خوبی یاد بگیرند در ارتباطات خانوادگی عملکرد بهتری داشته باشند.
کمکی برای حل بهتر مشکلات
اختصاص زمانی مشخص برای کتابخوانی میتواند به سنت قشنگی برای خانوادهها تبدیل شود که تاسالها ادامه پیدا کند.مثلا هر شب قبل خواب یا در تعطیلات، دور هم بنشینیم ویک فصل ازکتابی رابخوانیم یا درمورد آن گپ بزنیم. بسیاری ازکتابهادرباره چالشهای زندگی و روابط خانوادگی صحبت میکنند. از این جهت وقتی خانوادهای با هم در مورد این موضوعات حرف میزنند، راحتتر میتوانند مشکلاتشان راحل کنند. کتاب خواندن فقط برای یادگیری نیست، بلکه راهکاری است برای محکمتر کردن روابط خانوادگی است.از ایجاد گفتوگوهای جالب گرفته تا کاهش استرس و تقویت مهارتهای ارتباطی. درهمگی این مواردمطالعه میتواند تأثیر بزرگی روی زندگی ما بگذارد، پس بهتر است این عادت قشنگ را در خانوادههامان ترویج دهیم؟ یک کتاب خوب انتخاب کنید و با هم بخوانید، مطمئن باشید که از نتیجهاش شگفتزده میشوید.
کتابهای مؤثر در تقویت ارتباطات خانوادگی
مطالعه این چند کتاب در تقویت ارتباطات خانوادگی بسیار مؤثراست
۱- «پنج زبان عشق»
گری چاپمن در این کتاب توضیح میدهد که هرفردی روش خاصی برای دریافت محبت دارد. خانوادها این زبانها را بشناسند، میتوانند صمیمیت بیشتری داشته باشند.
۲- «هوش هیجانی»
دانیل گلمن در این کتاب به ما یاد میدهد چطور احساسات خود و بقیه را بهتر بشناسیم و مدیریت کنیم. یک راه عالی برای بهبود روابط خانوادگی.
۳- «قدرت عادت»
چارلز داهیگ در این کتاب نشان میدهد که چطور عادتهای کوچک میتوانند تغییرات بزرگی در زندگی ایجاد کنند، مخصوصا در رابطههای خانوادگی.
۴- «گفتوگوهای سرنوشتساز»
کری پترسون و همکارانش در این کتاب به ما آموزش میدهند چطور در شرایط حساس، حرفهای مهم را بدون دعوا و ناراحتی بزنیم.
۵- «چگونه با فرزندم صحبت کنم که گوش دهد و چگونه گوش کنم که فرزندم صحبت کند»:
ادل فابر و الین مازلیش در این کتاب برای والدین راهنمایی عملی ترسیم میکنند که چطور ارتباط بهتری با فرزندانشان داشته باشند.