جالب اینجاست که برخی از این گونههای جانوری مانند سمندر لرستانی در خطر انقراض قرار دارند و به همین دلیل از کنار سخنان رئیس اداره ساماندهی و هماهنگی اداره کل حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان محیط زیست براحتی نمیتوان عبور کرد.
این مقام مسئول روز گذشته به ایسنا گفت همه حیواناتی که در پایتخت خرید و فروش میشوند، وارداتی هستند و به شکل مجوزدار یا به صورت قاچاق وارد کشور شدهاند، اما انگار او تا به حال به مغازه های فروش حیوانات نرفته و آشنایی زیادی با گونههای جانوری کشورمان ندارد یا حداقل خبرهای مربوط به حوزهاش را پیگیری نمیکند، زیرا با شروع فصل بهار که موقع زاد و ولد جانوران است تا به حال نوزادان جانوران وحشی زیادی زندهگیری شدهاند که با توجه به کمبود محیطبان در کشور فقط برخی از آنها به دست همیاران محیط زیست یا محیطبانان کشف شده است.
کشف یک راس بره میش وحشی در اسفراین، دو بزغاله وحشی در رامهرمز، یک توله خرس در چهارمحال و بختیاری، ۱۵ حلقه مار افعی در کلات و در جدیدترین مورد محیطبانان شهرستان فریدن اصفهان دو قلاده توله گرگ زندهگیری شده را از قاچاقچیان حیات وحش کشف و ضبط کردند.
با توجه به این جانوران کشف شده، باید پرسید اگر این نوزادان حیاتوحش برای خرید و فروش زندهگیری نمیشوند، قاچاقچیان به چه دلیلی خطر زندهگیری آنها را به جان میخرند؟ یا چرا نظارت دقیقی روی مغازههای فروش حیوانات نیست تا نوزادان حیاتوحش به دلیل وسوسه یا طمع برخی سودجو سر از خانههای مسکونی در نیاورند.
این در حالی است که طبق آخرین گزارش اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت و منابع طبیعی 77 گونه جانوری در کشور در لیست قرمز قرار دارند، باید گفت اگر سیاستهای محیط زیست تغییر نکند هیچ بعید نیست تا چند سال دیگر این عدد سه رقمی شده و گونههای جانوری بیشتری در خطر انقراض قرار بگیرند.
مهدی آیینی - گروه جامعه
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد