۱ - بررسی کنید و دریابید که فرزند شما به چه علتی برای داشتن این وسیله اصرار میورزد؟! آیا او تنها به دنبال وسیلهای برای بازی است؟ آیا میخواهد از این طریق به جلب نظر دوستان خود بپردازد؟ یا آنکه میخواهد حریم خصوصی بدون نظارتی را برای مکالماتش فراهم کند؟! چنانچه هدف کودک شما در بر گیرنده این موارد است بهتر است در تهیه تلفن همراه تردید کنید و در گام نخست به دنبال راه حل مشکل زیر بنایی کودک خود باشید؛ مثلا مشکلات مربوط به اعتماد به نفس در کودک را مورد توجه قرار دهید یا اگر فرزندتان تلفن همراه را برای بازیهای هیجان انگیز آن میخواهد؛ در این صورت یک وسیله مخصوص بازی که مناسب سن او باشد، تهیه کنید.
۲ - گاهی این خود والدین هستند که نیازهای کاذبی را برای کودکشان ایجاد میکنند. مثلا هرگاه والدین حوصله رسیدگی به کودک را ندارند تلفن همراه خود را به عنوان یک ابزار بازی در اختیار او قرار میدهند و از این طریق او را عادت میدهند که به عنوان ابزاری سرگرم کننده به آن نگاه کند.
۳ - سن کودک در استفاده از این ابزار حائز اهمیت است اما باید رشد روانی، اجتماعی و عقلی کودک را هم در نظر داشت. در واقع نمیتوان یک مرز واضح سنی را در تعیین صلاحیت کودک برای داشتن تلفن همراه مشخص کرد. ممکن است کودکی در ۱۰ سالگی از قدرت تاثیرپذیری و تاثیرگذاری خود در یک مکالمه تلفنی آگاه باشد اما کودک دیگری در همان سن، نتواند زمان خود را برای استفاده از تلفن همراه مدیریت کند. در حقیقت باید کودک به حدی از بلوغ فکری رسیده باشد که تفکر منطقی در او پیشرفتهایی را داشته باشد.
۴ - همان گونه که در تمامی امور کودکان نیازمند نظارت والدین هستند در این زمینه خاص نیز باید قدرت و درایت والدین اعمال شود. بنابراین در ابتدا اطلاعات خود را از امکانات نوع گوشی تهیه شده، افزایش دهید سپس اصول صحیح استفاده از این فنآوری را به کودک خود بیاموزید؛ نظارت عالمانه و از روی آگاهی برای کودک و خانواده، هر دو، بسیار مفید است.
۵ - بهتر است قواعدی برای کاربرد تلفن همراه تعیین کنید و به این قواعد نیز با مهربانی و در عین قاطعیت پایبند باشید. ثبات داشتن در ارائه پاداش یا بر عکس ممنوعیت استفاده از تلفن همراه در صورت رعایت نکردن قوانین میتواند مفهوم اهمیت رعایت قوانین را برای کودک آسان سازد.
۶ - در صورت تهیه تلفن همراه، مدل و امکانات آن را با توجه به نیاز کودک تعیین کنید و صرفاً بر اساس در خواست کودک اقدام به خرید نکنید. معمولاً چشم و هم چشمی در این زمینه بین کودکان شایع است. در ضمن استفاده بیحد و مرز از امکانات جانبی گوشی تلفن همراه است که میتواند مضراتی داشته باشد و نه صرفاً خود تلفن.
۷ - ضرورتی وجود ندارد که در ابتدای امر، در هر شرایط و هر زمانی گوشی تلفن در اختیار کودک باشد یا حتی ضروری نیست که کودکان تلفن همراه اختصاصی داشته باشند. در واقع شما میتوانید تلفن را به صورت مقطعی در اختیار او قرار دهید؛ مثل زمانهایی که کودک به کلاسهای فوق برنامه میرود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد