به گزارش جام جم سرا به نقل از روزنامه خراسان- ازدواج یک نیاز طبیعی است اما باید دلایل منطقی برای آن داشته باشیم. در گزارشی که پیش رو دارید، به نقل از تبیان دلایل درست و نادرست برای ازدواج بررسی شده است: قبل
دلایل درست ازدواج
بد نیست ابتدا نگاهی به دلایل درست و قابل قبول برای ازدواج بیندازیم اگر برای ازدواج این دلایل را دارید نشان میدهد که به قدر کافی عاقل شدهاید و انگیزه درست برای ازدواج دارید، در حقیقت وقت ازدواجتان رسیده است.
۱- مصاحبت و همراهی: دختر و پسر به یک سنی که میرسند دوست دارند یک کسی را داشته باشند که از حال و روزشان برایش حرف بزنند، مسائل زندگیشان را به او بگویند و... در مقابل طرف دیگر به حرفهایشان گوش بدهد و در مسائل مختلف کمکشان کند و در یک کلام همراهشان باشد. این یک نیاز طبیعی و معقول است. اگر یکی از دلایلی که میخواهید ازدواج کنید داشتن یک همراه و همنشین خوب است، پس بجنبید که دیر نشود.
۲- عشق و محبت: همه انسانها به مهر و محبت نیاز دارند اما گاهی کار به جایی میرسد که نیاز دارید یک نفر باشد که دوستش داشته باشید و او هم شما را دوست داشته باشد. کسی که عشق و محبتش جدا از عشق و محبت پدر و مادر و خانواده باشد. البته فراموش نکنید که عشق و محبت میتواند لازمه یک ازدواج باشد ولی برای آن کافی نیست.
۳- شریک حمایت کننده: دخترها و پسرها معمولا میخواهند کسی را داشته باشند که در کنارش احساس آرامش و امنیت کنند و به خاطر همین ازدواج میکنند. یعنی دنبال یک شریک خوب میگردند که در زندگی حامی آنها باشد. این نه تنها ضعف نیست، که یک نقطه قوت هم هست، در واقع شریک شدن در موفقیتهای یکدیگر و حمایت اصیل و صمیمانه میتواند به بقای ازدواج کمک کند ولی اگر هدف یکی از دو نفر از ازدواج فقط رشد خود و رسیدن به علایق شخصی باشد، این ازدواج با شکست مواجه خواهد شد.
۴- نیاز جنسی: گرایش انسانها به جنس مخالف یک غریزه طبیعی است. اصلا یکی از دلایلی که ازدواج تداوم پیدا میکند همین است که هر کسی به یک مکمل و شریک از جنس مخالف نیاز دارد و ازدواج تنها راه طبیعی و مشروع پاسخ به این نیاز است. البته نیاز جنسی نیز نباید تنها دلیل برای ازدواج باشد.
۵ - والد شدن: دلیل درست دیگر برای ازدواج صاحب فرزند شدن است. والد شدن موهبتی است از سوی خداوند و آمیخته با تجربههایی ناب، درباره مزایای والدشدن نیز در شمارههای گذشته صحبت کردیم و گفتیم که اگر زوجین از نظر روحی آماده والد شدن باشند. آمدن فرزند میتواند بر دوام ازدواجشان تاثیر مثبت داشته باشد.
دلایل نادرست ازدواج
هیچ انسان عاقل و بالغی منکر این نیست که ازدواج خوب و لازم است اما اول باید تکلیفتان با خودتان معلوم باشد که اصلا چرا دارید ازدواج میکنید؟ نگویید ازدواج کردن دلیل نمیخواهد. اگر شما در ناخودآگاه دلایل غیرمنطقی برای ازدواج داشته باشید ممکن است در آینده دچار مشکلاتی شوید که حل کردنش از عهده هیچ کس برنیاید. پس حواستان را جمع کنید در ادامه شما را با چند دلیل نادرست برای ازدواج آشنا میکنیم:
۱- لجبازی با والدین: خیلیها به خاطر این ازدواج میکنند که با خانوادههایشان لجبازی کرده باشند. خب این دیگر گفتن ندارد که شما حتی اگر با این کار از پدر و مادرتان انتقام هم بگیرید، باز دودش به چشم خودتان میرود. چون با این کار خانوادهتان را از دست دادهاید و پشتوانهای برای روزهای سخت زندگی دو نفرهتان نخواهید داشت.
۲- فقط برای استقلال: معمولا آدمها باید مستقل شوند تا بعد بتوانند ازدواج کنند اما گاهی قضیه بر عکس میشود؛ بعضیها میخواهند به وسیله ازدواج که یک دلیل بیرونی است، مستقل شوند؛ یعنی خودشان را با ازدواج مجبور به استقلال کنند. اگر شما موفق شدید یک پارچ آب را با چنگال بخورید، در این کار هم موفق میشوید! البته همیشه فرض محال، محال نیست اما هزینه این فرض خیلی بالاست!
۳- التیام یک رابطه شکست خورده: این هم از آن دلایل پیچیده است که خیلیها از روی غفلت به آن تن در میدهند. اگر در یک رابطه عشقی به هر دلیلی شکست خوردهاید و «نه» شنیدهاید و حالا میخواهید از راه ازدواج با فرد دیگری به خودتان ثابت کنید که میتوانید عزت نفستان را بازگردانید، سخت در اشتباهید.
۴- فشار خانواده و اجتماع: «زن بگیر، موهات داره رنگ دندونات میشه»، «به این خواستگار جواب بده داری تو خونه میترشی!» و... کافی است چندتا دختر معرفی کنند و شما بگویید نمیخواهم یا چندتا خواستگار بیاید و شما ردشان کنید، آن وقت است که سیل حرف و حدیثهایی از این قبیل از هر طرف به سویتان جاری میشود. هر چند این مسائل فشار روانی بسیاری به آدم وارد میکند ولی حواستان باشد که تنها، به دلیل خلاص شدن از این فشارها ازدواج نکنید.
۵- به خاطر آرزوهای پدر و مادر: خوشبختانه این موضوع در حال ور افتادن است اما گاهی پیش میآید که پدر و مادری فرزند بینوا را مجبور میکنند که با یک نفر بخصوص ازدواج کند. خودتان تصور کنید که با شرایط امروز چه زندگی در پیش روی این زوج اجباری است. احترام گذاشتن به خواستههای پدر و مادر برای فرزندان واجب است اما نه اینکه اگر والدینتان اصرار کردند که با کسی ازدواج کنید برای به دست آوردن دل آنها از خواسته و علاقه خود چشمپوشی و برای همیشه خود را اسیر رویاهای آنها کنید. در ضمن طوری هم نباشد که از آن طرف بام بیفتید و برای ازدواج، خودسرانه عمل کنید، هر چقدر هم که تحصیلات داشته باشید باز هم تجربهتان از والدینتان کمتر است. پس در انتخاب همسر مشورتها و نصایح آنها را بسیار بسیار جدی بگیرید.
۶ - پول، پول، پول: بعضی وقتها دختر و پسر در انتخاب همسر، فقط به پول طرف مقابل نگاه میکنند تا بعد از ازدواج به واسطه خانواده همسر به یک نان و نوایی برسند. حالا تصورش را بکنید که بعد از ازدواج خانواده پولدار ورشکسته شوند یا به هر دلیلی شما را به خواسته پولکیتان نرسانند، دیگر به چه امیدی میشود آن زندگی را ادامه داد.
۷- درمانی برای تنهایی: بعضی موقعها یک نفر صرفا به خاطر اینکه تنهاست، تصمیم به ازدواج میگیرد بدون اینکه شرایط ازدواج را داشته باشد. وقتی که احساس تنهایی میکنید و به تنگ آمدهاید، احتمال آنکه انتخابهای ضعیف تری بکنید بالا میرود یا از روابطی سر در خواهید آورد که هیچ سودی برای شما ندارد.
۸- احساس گناه یا ترحم: اگر دل آدم برای یک نفر بسوزد و به همین خاطر با او ازدواج کند، معلوم است که روابط آنها نمیتواند مثل زن و شوهرهای معمولی عادلانه و برابر باشد. این طوری حتما کسی که دلسوزی کرده است بعدها احساس قربانی بودن میکند.
۹- احساس کمبود یا تهی بودن: بعضی افراد فقط به خاطر این احساس کمبود، ازدواج میکنند و این هم اشتباه است. این افراد میخواهند طرف مقابلشان نواقص کودکیشان را بر طرف کند. آنها با این عمل از طرف مقابل توقع دارند تا نقش پدر و یا مادر را برای آنها بازی کند که ممکن است به زودی موجب خسته شدن طرف مقابل شود.
۱۰ - ازدواج ابزاری: گاهی انگیزه اصلی در تشکیل زندگی مشترک، عشق به فرد مقابل یا نیاز روانشناختی به زیستن با فرد مقابل نیست؛ بلکه او وسیلهای برای رسیدن به هدفهای دیگر میشود. برای نمونه، خانمی که دوست دارد در خارج از کشور زندگی کند، ممکن است به پیشنهاد فردی برای ادامه زندگی مشترک در خارج، با او ازدواج کند!
بنابراین گاهی ازدواج به خاطر ترس از تنهایی، از دست دادن زیبایی، از دست دادن پدر و مادر، کاهش شور زندگی و... انجام میگیرد. در چنین فضایی، امکان سازگاری با مشکلهای زندگی، کم و در نهایت، ضریب ریسک این ازدواجها، بالا است.
* شما چه نظری دارید؟ تجربهها و نظراتتان را در این زمینه، با ما در میان بگذارید *
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر