نکته‌های «سالاد‌»ی

سالاد غذائی‌ست مطبوع و لذیذ که علاوه بر داشتن مواد مغذی و تأمین سلامت، اشتهای انسان را برای خوردن غذاهای دیگر تحریک می‌نماید و به همین دلیل اغلب سالاد‌ها را قبل از هر غذائی سرو می‌کنند اما برای سرو و خوردنشان باید نکاتی را مد نظر داشت.
کد خبر: ۶۰۱۰۴۵

علاوه بر اینکه سالاد مطبوع و لذیذ می‌باشد دارای ویتامین‌های مختلف و مواد معدنی فراوانی هم می‌باشد که بودن یک نوع آن هر روز سر میز از جمله غذاهای لازم و واجب است. سالاد انواع و اقسامی دارد. در هر فصل و موقعیت فرق می‌کند و می‌توانیم سالاد را بعنوان پیش غذا یا غذای اصلی و یا با غذا و همچنین بعنوان دسر میل کنیم.

انواع سالاد


پیش غذائی یا اردور: مثل سالاد گوجه فرنگی، تخم مرغ و یا سبزیهای تازه یا ساردین و همچنین سالادهائی که از بعضی حیوانات دریائی می‌توان درست کرد.

سالادهائی که باید با غذا خورد: سالاد کاهو، سالادهای سبز دیگر مثل اندیو، اسفناج، بلاغ اوتی و کنگر خام (کنکر خام سبزی ای بسیار مفید است که تا به حال فقط برای خورش و ماست و کنگر استفاده می‌کردیم و در هر دو وضع از پخته آن استفاده می‌نمودیم. حال ما می‌توانیم کنگر خام را مثل سبزیهای دیگر سالاد کنیم که هم مفید است و هم تنوعی در سالادهای امروزی بوجود آمده و کبد را هم سالم نگاه می‌دارد.)

سالادهای میوه با ژله و یا با مایونز: کلم پیچ سفید و یا قرمز که هر دو بسیار لذیذ و مفیدند و گذشته از اینکه در نظافت و شستشوی آن باید فوق العاده دقت کنیم، می‌باید در موقع بریدن آن هم کارد تیزی بکار ببریم زیرا کلم دارای ویتامینهای مختلف و مواد معدنی است که در موقع بریدن و خرد کردن اگر کارد کند باشد آب کلم بیرون آمده تمام ویتامین آن با آب آن خارج می‌شود و بقیه‌اش برای خوردن چندان مفید نیست. تمام این سالاد‌ها را می‌توان با سس‌های مختلف مایونز، سس فرانسه آماده نمود.

سالادهائی که به عنوان غذای اصلی می‌توان از آن‌ها استفاده کرد: مثل سالاد تخم مرغ – گوشت و مایونز – سالاد سیب زمینی و مرغ و مایونز – سالاد ماکارونی وسالاد لوبیا چیتی – سالاد بعضی حیوانات دریائی – سالاد مخلوط هم است که گاهی می‌توان از سبزیجات باقیمانده درست بنمائیم.

سالادهائی که بعنوان دسر می‌توان از آن استفاده نمود: سالاد میوه و گاهی به جای مایونز از خامه و شکر و یکنوع سس مخصوص دسر استفاده می‌کنیم و همچنین میوه و ژله که از ژلاتین شیرین درست شده است.

سالادهائی که مخصوص مهمانی است: مثل سالاد آناناس – سالاد طالبی و یا سالادهای دیگر که بطور مجلل می‌توان تزئین نمود.

روش سرو کردن انواع سالاد

الف - اگر بخواهیم سالاد را اول سرو کنیم و تنها خورده شود باید قبل از اینکه افراد سر میز بیایند در کاسه یا بشقاب مخصوص سالاد بطور انفرادی کشیده شود.
ب - اگر بخواهیم سالاد را با غذا بخوریم در طرف چپ بشقابی قرار می‌دهیم که مخصوص سالاد باشد و بعدا سالاد را سرو می‌کنیم و هر کسی برای خودش بر می‌دارد و ما می‌توانیم ظرف سالاد را به یکدیگر تعارف کنیم.
ج - اگر برای بشقاب سالاد جا نبود و میز شلوغ بود باید از بشقاب نان که قسمت چپ بالای چنگال قرار گرفته است استفاده نمائیم و از بشقاب نان صرف نظر کنیم. سس سالاد را می‌توان داخل سالاد نمود و یا جدا سرو کرد که البته اگر سس را جدا سرو کنیم سالاد ترد‌تر و قشنگ‌تر و تازه‌تر خواهد ماند و می‌توانیم بعدا پس از سرو سالاد سس را هم دور بگردانیم.
د - سالاد را می‌توان داخل برگ کاهو و یا برگ کلم سرو کرد و اغلب اشخاص در شک و تردید هستند که آیا می‌توانند برگ کاهو و یا کلم را هم بخورند؟ البته برگ کاهو و کلم بسیار نافع و لذیذ و خوب است و می‌توان پس از خوردن سالاد داخل آن از برگ کاهو یا کلم هم استفاده نمود.

برای تهیه سالاد‌ها به نکات ذیل توجه کامل داشته باشید

* سُس سالاد باید نزدیک صرف سالاد با آن مخلوط شود زیرا در صورتی که سس زود‌تر در سالاد بریزیم سبزی‌ها پلاسیده می‌شوند و آب می‌اندازند.
* سرکه سالاد بطور متوسط باید یک سوم روغن زیتون باشد مگر آنکه سالاد را ترش‌تر دوست داشته باشیم.
* نمک و فلفل را باید در سرکه حل کنیم و بعد روغن زیتون را به آن اضافه نمائیم.
* در صورتی که بخواهیم در سالاد سیب زمینی بریزیم، سیب زمینی را اول با سرکه و نمک و فلفل مخلوط می‌کنیم، بعد روغن زیتون را می‌ریزیم زیرا در این صورت ترشی بهتر جذب سیب زمینی می‌شود.
>> سرآشپز

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
افسانه کوهنوردی ایران

گفت‌وگو با افسانه حسامی‌فرد، اولین کوهنورد زن تاریخ‌ساز ایرانی در مسیر باشگاه هشت ‌هزاری‌ها

افسانه کوهنوردی ایران

جا مانده از نسل هوش مصنوعی

در گفت‌وگو با یک جامعه‌شناس، تهدیدات و فرصت‌های هوش مصنوعی برای خانواده‌های ایرانی را بررسی کرده‌ایم

جا مانده از نسل هوش مصنوعی

نیازمندی ها