مواد لازم:
گوشت ران گوسفند یا گوساله: ۱ عدد
نعنا و ترخون: به مقدار لازم
سیر: ۱۰ حبه
سیب زمینی: ۳ عدد
پیاز: ۲ عدد
رب گوجه فرنگی: ۳ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل: به مقدار لازم
طرز تهیه:
شیوه اول:
- ابتدا استخوان ران را خارج کرده، چربیهای اضافی روی گوشت را با چاقو جدا کرده و دور میاندازیم.
- با نوک چاقو سوراخهایی داخل گوشت ایجاد میکنیم و داخل هر کدام از سوراخها ۱ عدد سیر و مقداری ترخون و نعنا قرار میدهیم.
- داخل قابلمه مقداری روغن ریخته و روی حرارت متوسط گاز قرار میدهیم تا داغ شود. روغنی که ژیگو را در آن سرخ میکنیم بهتر است کره آب شده یا روغن زیتون بدون بو باشد.
- سپس گوشت را با روغن داغ درون قابلمه، تا اندازهای تفت میدهیم که رنگ گوشت تغییر کند.
- پیاز خلالی خرد شده، رب گوجه فرنگی و ۴ لیوان آب را به گوشت اضافه کرده و بعد از به جوش آمدن حرارت گاز را کم میکنیم تا ژیگو پخته شده و آب غذا تمام شود.
- ژیگوی آماده شده را در ظرف مناسب گذاشته، با چاقو به صورت رولتهای باریک برش زده و سس باقی مانده را روی آن میریزیم.
- سیب زمینی را بصورت خلالی خرد کرده و همراه سیر خرد شده سرخ میکنیم، سپس دور ژیگوی آماده شده چیده، سرو میکنیم.
شیوه دوم:
- ابتدا استخوان ران را خارج کرده، چربیهای اضافی روی گوشت را با چاقو جدا کرده و دور میاندازیم.
- با نوک چاقو سوراخهایی داخل گوشت ایجاد میکنیم و داخل هر کدام از سوراخها ۱ عدد سیر و مقداری ترخون و نعنا قرار میدهیم.
- برای تهیه ژیگوی فرانسوی در فر، ابتدا فر را با دمای ۱۶۰ درجه سانتیگراد روشن میکنیم.
- سیب زمینیها را به صورت خلالی یا مکعبهای درشت خرد میکنیم.
- کف سینی فر را چرب کرده، سیب زمینی و چند سیر با پوست را داخل سییی ریخته و پخش میکنیم.
- گوشت را روی سیب زمینیها قرارمی دهیم.
- روی گوشت را با کره یا روغن زیتون خوب چرب میکنیم و رویش نمک و فلفل میپاشیم.
- ۲ لیوان آب داخل سینی فر ریخته، به مدت ۳-۲ ساعت داخل فر قرار میدهیم تا گوشت پخته شود.
- ژیگوی آماده شده را در ظرف مناسب گذاشته، با چاقو به صورت رولتهای باریک برش زده، در انتها عصارهای را که ته سینی باقی مانده است رویش ریخته و سرو میکنیم.
نکته:
- میتوانیم بسته به ذائقه، مقدار سیر را کم یا زیاد کنیم. بدون سیر ژیگو خوش طعم نخواهد شد.
- گوشت ژیگو باید نرم و از ران گوساله یا گوسفند جوان باشد.
>> نون و آب
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد