علی کمالی باغدار مازندرانی در این زمینه به مهر می گوید: مگس مدیترانه ای بیشتر به محصول نارنگی که زرد خسارت می زند و محصول را از بین می برد.
وی اظهار داشت: سالانه هزینه زیادی برای تهیه سم، کود و ... انجام می دهیم اما با شیوع یک آفت دسترنج سالانه از بین می رود.
وی با اشاره به اینکه سالانه بالای 10 تن نارنگی برداشت می کردیم، افزود: امسال مجبور شدیم با کلی ضرر محصولاتمان را پیش فروش کنیم.
معاون حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران نیز می گوید: بیشتر خسارت و آفاتی که اکنون در باغات استان با آن مواجه هستیم از نوع میشک، حلزون و آفتی از خانواده نرم تنان است.
عبدالرحمن زاغی افزود: این آفتها از علفهای هرز پای درختها به تنه ها رسوخ می کنند و سبب بروز خسارت در محصول می شوند.
وی درباره آفت مگس مدیترانه ای گفت: درباره این آفت در استان از ابتدای سالجاری ردیابیهایی شده است و در آخرین مورد 50 هزار هکتار از باغات را ردیابی کردیم و دو هزار تله پیش آگاهی نیز در باغات نصب شده است.
معاون حفظ نبابات جهاد کشاورزی مازندران با تاکید بر اینکه آفتی که اکنون در باغات مشاهده می شود از نوع مگس مدیترانه ای نیست، افزود: بیماریهای پنهان، قارچی و ... از جمله آفتهایی است که در برخی باغات وجود دارد.
خسارت 30 درصدی آفات و بیماریها بر باغات
وی اظهار داشت: آفتها در تمام طول سال می توانند بر باغات خسارت وارد کنند و طبق برآوردها عوامل طبیعی و محیطی مانند توفان، تگرگ، آفتها و بیماریها 30 درصد به بخش باغی خسارت می زنند.
وی عنوان کرد: اکنون ریزش محصولی که در برخی باغات وجود دارد مربوط به عوامل طبیعی و بیماریهایی غیر از آفت مگس مدیترانه است و ربطی به این آفت ندارد.
محمدتقی شکوهی مدیر باغبانی جهاد کشاورزی مازندران نیز سطح باغات مرکبات استان را 160 هزار هکتار بیان کرد و گفت: 30 درصد این باغات نیازمند اصلاح هستند.
وی اظهار داشت: سالانه حدود 15 تا 20 درصد باغات اصلاح می شوند و در این طرح رقمهای جدید کاشته می شود و سیستم آبیاری و ... بهسازی می شود.
وی بیشترین رقم پرتغال استان را از نوع تامسون بیان کرد و گفت: پیش بینی می شود امسال بیش از دو میلیون و 200 هزار تن محصول مرکبات در استان برداشت شود که نسبت به سال قبل رشد خواهد داشت.
شکوهی بر لزوم توجه به توصیه های کارشناسان برای مبارزه با آفات و بیماریها تاکید کرد.
مبارزه طبیعی و بیولوژیک با نصب تله ها و کارتهای چسبنده زرد رنگ، جمع آوری میوه های آفت زده، برداشت بموقع میوه از جمله راهکارهایی است که باید در مبارزه با آفات مورد توجه قرار گیرد.
به تاکید کارشناسان، باغداران باید همواره به فکر مقابله با آفات باشند. شیوع یکسری آفات مانند شپشک و... اگر چه سبب افت کیفیت می شود ولی درنهایت محصول را کامل از بین نمی برد.
به تاکید این عده، برخی آفت ها مانند مگس مدیترانه ای سبب از دست رفتن محصول می شود و اگر با این آفت مبارزه نشود، بیش از 70 درصد محصول را از بین می برد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد