جام جم سرا:
اخبار وزارت بهداشت حاکی از این است که هیچ نگرانی در ارتباط با ویروس کرونا در کشور وجود ندارد و همه چیز تحت کنترل است اما مسئولان بهداشتی استان کرمان از افزایش موارد مشکوک ابتلا به این ویروس خبر داده اند.
ضمن اینکه برخی شنیده ها نیز حاکی از این است که ویروس کرونا در یکی دیگر از استانهای کشور، مبتلا داشته اما وزارت بهداشت هنوز خبری اعلام نکرده است.
به گفته دکتر محمدمهدی گویا رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، ویروس کرونا جزو ویروس های سرماخوردگی محسوب می شود و بسیار شایع است اما ویروسی که امروز تحت عنوان MERS-CoV شناخته می شود، نوعی از ویروس کرونا است که با انواع قبلی متفاوت بوده و ایجاد بیماری های شدید تنفسی و گوارشی می کند.
وی با اشاره به اینکه این ویروس عوارض بیشتری نیز ممکن است داشته باشد، افزود: موارد ابتلا به این ویروس جدید از حدود یک سال و نیم پیش در منطقه خاورمیانه بخصوص عربستان سعودی و به دنبال آن در کشورهای امارات، قطر، اردن، کویت و عمان مشاهده شد. البته تعداد موارد ابتلا به این عفونت در عربستان سعودی به مراتب بیشتر از سایر کشورها بود.
گویا با بیان اینکه مطالعات نشان می دهد ابتلا به موارد شدید این عفونت در یک سوم موارد منجر به مرگ می شود، خاطرنشان کرد: موارد شدید ابتلا و مرگ ناشی از این عفونت بیشتر در گروه های پرخطر دیده می شود که دارای یک بیماری زمینه ای هستند؛ از قبیل افراد مبتلا به دیابت شدید کنترل نشده، فشار خون بالا، بیماری های قلبی-ریوی شدید و مزمن، نارسایی کلیه، سرطان و سایر بیماریهای خونی شدید، و همچنین بیماری ها و درمان هایی که باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن می شوند.
افزایش موارد مشکوک در کرمان
مهدی شفیعی مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان از شناسایی 6 نفر مشکوک به ویروس کرونا در کرمان خبر داد و به خبرگزاری مهر گفت: آمادهباش لازم داده شده و با شناسایی موارد مشکوک بلافاصله تیمهای عملیاتی دانشگاه علوم پرشکی کرمان مستقر شده و نمونهگیری را شروع کردند که طی این نمونه گیریها متوجه شدیم که دو مورد مثبت قطعی از این بیماری در کرمان مشاهده شده و بالطبع اقدامات پیشگری و درمانی را در سطح عمده شروع کردیم و در حال رصد بیماری هستیم.
وی ادامه داد: این دو مورد با توجه به اینکه یکی از آنها کهولت سن داشته و بیماریهای مزمن هم دارد هم اکنون در بخش ICU تحت مراقبتهای ویژه قرار دارد اما حال عمومی مورد دیگر خوب بوده و در حال حاضر در بخش ایزوله تحت مراقبت است.
شفیعی اذعان داشت: تاکنون 6 نفر مشکوک به بیماری کرونا در کرمان شناسایی شدهاند که مراحل آزمایش ابتلا یا عدم ابتلای آنها به این ویروس در حال انجام است.
موارد ابتلا در دنیا
در حال حاضر موارد ابتلا به این بیماری در کشورهای ایالات متحده آمریکا، انگلستان، فرانسه، ایتالیا، یونان، هلند، عربستان، امارات متحده عربی، قطر، اردن، عمان، کویت، مصر، یمن، لبنان، تونس، مالزی و فیلیپین گزارش شده است. همچنین براساس اعلام مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت در حال حاضر 672 نفر در 18 کشور جهان مبتلا به این بیماری شده اند که از این تعداد 207 نفر فوت کرده اند.
توصیه های بهداشتی
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با اعلام اینکه منبع این بیماری بر اساس آنچه که تاکنون معلوم شده، شتر بوده است، گفت: اما هنوز نقش سایر حیوانات معلوم نیست و راههای انتقال بیماری نیز به صورت قطعی مشخص نشده است. به هر حال نکته مسلم این است که تماس خیلی نزدیک با شتر، استفاده از لبنیات پاستوریزه نشده شتر بخصوص شیر و خوردن گوشت خوب پخته نشده شتر باعث ابتلا به این بیماری شده است.
گویا تاکید کرد: این بیماری همچنین می تواند از طریق فرد مبتلا در بعضی موارد باعث انتقال به دیگران به خصوص اطرافیان نزدیک و کادر درمانی که وظیفه مراقبت از بیماران را دارند، شود. این موارد به خصوص هنگامی رخ می دهد که هنوز ابتلا به بیماری قطعی نشده و کادر درمانی رعایت نکات حفاظت از خود را نکرده باشند.
وی گفت: موارد خفیف این بیماری بهتر است در منزل تحت مراقبت قرار گیرند. موارد شدید و توام با اختلال تنفسی باید حتما در بیمارستان و در شرایط ایزوله بستری شوند. ولی به هر حال تجربه نشان داده مراقبت در منزل در موارد خفیف به مراتب بهتر از بیمارستان بوده و احتمال انتقال بیماری را کمتر می کند. به شرط آنکه نکات ضروری رعایت شود در غیر این صورت بهتر است بیمار در بیمارستان بستری گردد.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: وظیفه مراقبت از بیمار در منزل تنها به یک نفر سپرده شود و بقیه اطرافیان در صورت امکان از رفت و آمد به اتاق بیمار حتی الامکان خودداری کرده و یا فاصله حداقل یک متر را هنگام تماس با بیمار رعایت کنند.
گویا تاکید کرد: همچنین فردی که مراقبت از بیمار را بعهده دارد، نباید جزو گروه افراد پرخطری باشد که از آنها یاد شد. شستشوی دستها بخصوص قبل از تماس با بیمار و بعد از تماس با او اجباری بوده و اهمیت بسیاری در جلوگیری از انتقال بیماری به دیگران دارد.گویا با اشاره به این که سطوح داخل اتاق بیمار لازم است روزانه ضدعفونی و تمیز شود، خاطرنشان کرد: مدفوع و ادرار بیمار می تواند برای دیگران آلوده کننده باشد. خود بیمار و فرد باید به دقت نکات بهداشتی را در این رابطه رعایت کرده و دستهای خود را مکررا شستشو دهند.
وی توضیح داد: کسانی که از مسافرت حج یا یکی از کشورهای یادشده بازمی گردند، به خصوص زائران حج تا 14 روز بعد از بازگشت لازم است مراقب بوده و چنانچه علائمی از یک سرماخوردگی یا بیماری اسهالی پیدا کردند، از خوددرمانی اکیدا پرهیز و به پزشک یا نزدیک ترین مرکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند. همچنین این افراد باید اعلام کنند که از سفر حج بازگشته اند.
گویا با بیان اینکه زائری که دچار چنین علائمی می شود، حدالامکان از دیده بوسی و تماس نزدیک با دیگران پرهیز کند، گفت: این بیماری در حال حاضر واکسن ندارد. دارویی نیز در دنیا برای درمان آن در دسترس نیست. علاوه بر این بهترین راه پیشگیری از ابتلا به کرونا ویروس، رعایت نکات بهداشتی یاد شده است.
50 شتر در کرمان تلف شدند
خوبیار مشایخی معاون سلامت اداره کل دامپزشکی جنوب کرمان گفت: 50 شتر در جنوب کرمان تلف شدهاند که طبق بررسیهای صورت گرفته هیچ ارتباطی با بیماری کرونا ندارند اما بر اساس اصل پیشگیری ما از ورود شتر به استان کرمان جلوگیری می کنیم.
راهنمای حفظ سلامت خون در مقابله با کرونا
راهنمای حفظ سلامت خون و فرآوردههای آن در مقابله با کرونا ویروس برای پیشگیری از خطرات احتمالی با توجه به مشاهده مواردی از کرونا ویروس در کشور عربستان و احتمال ورود این ویروس به کشور، آماده و در اختیار ادارات کل انتقال خون در سراسر کشور قرار گرفت.
دکتر سیما ذوالفقاری معاون فنی و فناوریهای نوین سازمان انتقال خون ایران با تأکید بر اهمیت اطلاعرسانی در زمینه پیشگیری از عوامل خطرساز گفت: با توجه به مشاهده مواردی از کرونا ویروس درکشور عربستان و احتمال ورود این ویروس به کشور، راهنمای حفظ سلامت خون و فرآوردههای آن در مقابله با کرونا ویروس جهت پیشگیری از خطرات احتمالی آماده و در اختیار ادارات کل انتقال خون در سراسر کشور قرار گرفته است.
وی یادآوری کرد: ضرورتی برای معافیت موقت افرادی که به عربستان سفر کرده اند، وجود ندارد مگر اینکه در تماس با افراد مشکوک مبتلا به کورونا ویروس باشند.
ذوالفقاری با بیان اینکه تدوین دستورالعملهای مرتبط با راهکارهای ارتقای سلامت خون در برابر تمامی عوامل خطرساز از مهمترین برنامههای سازمان انتقال خون ایران بوده و هست، افزود: حذف خون جانشین، انتخاب سالمترین افراد برای اهدای خون و انجام آزمایشهای تأیید سلامت روی تک تک کیسههای خون اهدایی، خود حذفی محرمانه و... همگی از فرآیندهای مؤثر در زمینه سلامت خون هستند که طی سالیان اخیر در راستای ارتقای سلامت خون تدوین شده و به اجرا در آمدهاند.
وی افزود: امروزه با توجه به روند بیماریهای نوظهور در مناطق مختلف جهان و احتمال ورود آنها به کشور، باید هوشیار باشیم تا در صورت مشاهده هرگونه عاملی که ممکن است تهدیدی برای سلامت خون و فرآوردههای آن باشد، سریع و به موقع اقدام کنیم.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب