جام جم سرا: به نقل از سایت «hngn»، دانشمندان در دانشگاه مینه سوتا، آزمایشی به نام «صف رستوران» انجام دادند که در آن، موش ها باید تصمیم می گرفتند چقدر منتظر غذا بمانند. پرفسور دیوید ردیش از دانشگاه مینه سوتا در این باره می گوید: «این مثل توی صف ماندن ما انسانها در رستوران است. اگر صف در رستوران چینی خیلی طولانی باشد، آن وقت تسلیم می شوی و می روی آن طرف خیابان، به رستوران هندی.»
به نقل از سلامانه، در این آزمایش هم موشها تصمیم می گرفتند به آن یکی رستوران بروند، ولی بعد می بینند که غذای جدید، کمتر خوشمزه است. به این خاطر، غذا را نمی گیرند و برمی گردند و سراغ غذای قبلی می روند و ترجیح می دهند بیشتر منتظر بمانند تا غذای خوشمزه تر دریافت کنند.
پرفسور ردیش می گوید باید این آزمایش را طوری طراحی می کردند که پشیمانی و ناامیدی با هم قاطی نشوند: «پشیمانی احساسی است که بعد از انجام اشتباه داری، یعنی اگر کار دیگری کرده بودی، نتیجه بهتری می گرفتی. جای سختش این بود که باید ناامیدی را از پشیمانی جدا می کردیم. ناامیدی وقتی است که اوضاع به خوبی چیزی که امید داری، نیست. کلید کار در این بود که اجازه بدهیم موش ها انتخاب کنند.»
او توضیح داد در موش ها، موقع پشیمانی، همان بخشی از مغز فعال می شود که در انسان ها. نتیجه این بررسی در مجله «Nature Neuroscience» منتشر شده است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد