طرز تهیه «آش شله قلمکار»

مواد لازم: گوشت قرمز 500 گرم- گندم 1 لیوان- عدس 2 لیوان- نخود 1 لیوان- لوبیا چیتی 1 لیوان- برنج 1 لیوان- سبزی آش 1 کیلوگرم- ترخون 5 قاشق غذاخوری- پیاز 5 عدد- کشک و نعنا مقداری.
کد خبر: ۶۸۸۸۶۵

جام جم سرا:

طرز تهیه :

از شب قبل گندم، عدس، نخود و لوبیا را خیس دهید (در این مدت آب حبوبات را چند بار تعویض کنید تا اثر نفخ آوری حبوبات تا حدی از بین برود)، پیازها را خلالی خرد کنید و با مقداری روغن تفت دهید تا نرم شود سپس کنار بگذارید.

گندم را داخل قآبلمه ای بریزید و چند لیوان آب اضافه کنید و بگذارید حدود 2 ساعت بپزد تا نرم شود، نخود و لوبیا را نیز داخل قآبلمه دیگری بریزید و چند لیوان آب اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید تا بپزند و نرم شوند.

گوشت را خرد کنید و همراه با 1 پیاز، چند حبه سیر و چند لیوان آب داخل قآبلمه ای بریزید و 1 ساعت روی حرارت متوسط قرار دهید تا بپزد و نرم شود (میتوانید مقداری چربی هم به گوشت اضافه کنید تا آش خوشمزه تر شود) ؛ پس از پخت گوشت را ریش ریش کنید و آب گوشت را صاف کنید و برای آش کنار بگذارید.

عدس و برنج را داخل قآبلمه ای بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بپزند و نرم شوند، سبزی آش را ساطوری کنید (ریز خرد کنید) و همراه با ترخون به مواد اضافه نمایید و پس از 30 دقیقه گندم و نخود و لوبیای پخته، نصف پیاز داغ، گوشت ریش ریش شده، آب گوشت، نمک و فلفل سیاه را به آن اضافه نمایید.

به مقدار لازم آب جوش اضافه کنید (آنقدر آب اضافه کنید که بتوانید مواد را به راحتی هم بزنید) سپس حرارت را ملایم کنید و در قآبلمه را ببندید و حدود 2 – 3 ساعت اجازه دهید اش جا بیفتد، آش را در ظرف بکشید و همراه با پیاز داغ و نعنا داغ و کشک تزیین و سرو کنید (میتوانید چند قاشق کشک با آاش مخلوط کنید).

نکته ها :

این آش بسیار خوشمزه گزینه ای مناسب برای سفره های افطار و نذری است، هرچه پیاز داغ آش بیشتر باشد آش خوشمزه تر میشود، سبزی آش شله قلمکار ترکیبی مساوی از جعفری، اسفناج، گشنیز، شوید، نعناع، ریحان و مرزه است.(ایران کوک)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها