محمدرضا حبیبی گفت: چندی قبل مسئولان شرکت نفت جی در اصفهان در جریان کلاهبرداری بزرگ اعضای باندی از این شرکت قرار گرفتند. پس از طرح شکایت این شرکت، پرونده ای در شعبه بازپرسی دادسرای اصفهان تشکیل و تحقیقات در این زمینه آغاز شد.
وی افزود: تحقیقات نشان داد، اعضای این باند با مراجعه به شرکت اقدام به خرید قیر کرده و به جای پرداخت پول ضمانت های بانکی داده بودند. با فرا رسیدن سر رسید پرداخت پول، مسئولان شرکت متوجه شدند که خریداران هیچ اقدامی برای پرداخت پول قیرهای خریداری شده نکرده اند.
دادستان عمومی و انقلاب اصفهان گفت: در این زمان شرکت برای رسیدن به پول خود، ضمانت های بانکی خریداران را اجرا گذاشت که در این مرحله مشخص شد، ضمانت نامه ها جعلی هستند و با مراجعه به دادسرا خواستار پیگیری موضوع شدند.
وی افزود: با توجه به حساسیت موضوع بلافاصله تحقیقات گسترده ای برای شناسایی و دستگیری کلاهبرداران آغاز شد. بررسی ها نشان می داد، تمام کلاهبرداری ها از سوی اعضای یک باند صورت گرفته که در زمینه جعل تبحر خاصی دارند.
حبیبی گفت: تیم تحقیق برای شناسایی هویت اعضای این باند به بررسی مدارک شناسایی خریداران قیر پرداخت اما تحقیقات در این شاخه به جایی نرسید و مشخص شد اعضای این باند با شناسنامه مردگان اقدام به این کلاهبرداری کرده اند و هویت آنها غیرواقعی است.
دادستان عمومی و انقلاب اصفهان افزود: با تکمیل تحقیقات 12 نفر در این زمینه شناسایی و دستگیر شدند. تعدادی از متهمان از کارکنان سابق این شرکت بودند.
وی در خصوص میزان کلاهبرداری اعضای این باند گفت: در ابتدا میزان کلاهبرداری 45 میلیارد تومان اعلام شد که با بررسی های بیشتر این مبلغ به 80 میلیارد تومان افزایش یافت.
حبیبی افزود: برای متهمان کیفرخواست صادر شده و پرونده برای محاکمه به دادگاه ارسال شده است.(مهر)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد