محمدحسین جعفری امروز پنج شنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: در پی تداوم خشکسالی و کاهش 30 درصدی بارندگی در خراسان رضوی نسبت به متوسط دوره آماری، میزان روان آب ها در این استان کاهش چشمگیری داشته و سرعت کاهش روان آبها شدیدتر از میزان خشکسالی است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی با تاکید بر این که سرانه آب این استان جوابگوی نیاز مردم نیست، گفت: میزان برداشت آب بیش از حجم سفره آبخوان بوده و لذا برای ایجاد تعادل در آبخوان «مدیریت منابع و مصارف آب» از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
وی افزود: اکنون قریب 90 درصد آب استحصالی در استان خراسان رضوی صرف بخش کشاورزی صرف می شود که متولی آن وزارت جهاد کشاورزی است.در چنین شرایطی همزمان با توسعه بی رویه مشهد و ورود انبوه زائران و مسافرانی که سالانه به این شهر مقدس سفر می کنند، نیازمند انتقال بین حوزه ای آب هستیم.باید موضوع انتقال آب از داخل و خارج کشور به طور جدی پیگیری شود.
جعفری گفت: از مجموع 37 دشت تحت مطالعه در استان 34 محدوده «وضعیت ممنوعه» دارند به طوری که 15 دشت در این استان درگیر وضعیت بحرانی و شرایطی پیچیده تر از دریاچه ارومیه هستند.
وی افزود: تنها 27 درصد مخزن سدها در خراسان رضوی آب دارد و بقیه مخازن خالی است که این میزان کاهش نسبت به مدت مشابه پارسال 45درصد کاهش نشان می دهد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی گفت: مجموع ظرفیت ذخیره 24 سد استان هزار و 152 میلیون مترمکعب است که از این میزان هزار و 125 میلیون مترمکعب آن مربوط به سد دوستی است.
استان خراسان رضوی با وضعیت اقلیمی گرم و خشک، شش میلیون نفر جمعیت را در 28 شهرستان، 70 بخش، 72 شهر و 164 دهستان جای داده است؛ سه میلیون و 200 هزار نفر از این جمعیت ساکن کلانشهر مشهد هستند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد