تغذیه نادرست گریبان ایرانی‌ها را گرفته است

هشدار وزارت بهداشت درباره روند چاقی ایرانیان

نان و برنج، عامل چاقی زنان ایران

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با هشدار درباره شیوع چاقی در ایران، گفت: زنان ایرانی از زنان آمریکایی چاق‌ترند ومصرف بالای مواد غذایی مانند نان و برنج، عامل چاقی آنها و همچنین شیوع دیابت در ایران است.
کد خبر: ۷۲۴۲۶۹
نان و برنج، عامل چاقی زنان ایران

جام جم سرا: دکتر رضا ملک‌زاده در سومین کنگره بین المللی پیشگیری از بیماری‌های قلب و عروق در شیراز افزود: چاقی در واقع آغاز ابتلا به بیماری‌های قلب و عروق و دیابت است که باید بیش از این جامعه بر روی آن حساس باشد و در این زمینه احتمال خطر و ابتلا برای زنان بیشتر است.

معاون پژوهشی وزیر بهداشت ودرمان گفت: آمار‌ها نشان می‌دهد که زنان ایرانی چاق‌تر از زنانهای اروپایی و آمریکایی وبه عکس آن مردان ایرانی لاغر‌تر از مردان اروپایی هستند.

ملک‌زاده مهم‌ترین عامل چاقی در ایران را شیوع مصرف غذایی و مصرف نان وبرنج دانست و اعلام کرد: سرانه مصرف نان و برنج در ایران بسیار زیاد است که باید نسبت به این موضوع پیشگیری‌های لازم صورت گیرد.

وی اضافه کرد: مطالعات نشان داده که ۵۰ درصد ایرانیان بدون آگاه باشند مبتلا به پرخوری هستند که نیاز است دانشگاه علوم پزشکی شیراز نسبت به این موضوع تحقیقات خود را شروع کند ودلایل آن را بررسی کند.

دکتر ملک‌زاده بابیان اینکه با مطالعات آماری که توسط یکی از متخصصین ایرانی انجام شده، نتیجه این تحقیق دو ژن کشف شد که بیانگر آن بود که پرخوری در ایران یک علت بیولوژیکی است.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در آئین افتتاحیه سومین کنگره بین المللی پیشگیری از بیماری‌های قلب و عروق، همچنین گفت: دانشگاه علوم پزشکی شیراز پس از تهران، به عنوان دومین دانشگاه علوم پزشکی کشور در زمینه تولیدات علمی کاردیولوژی شناخته شده است.

ملک‌زاده در این کنگره بین المللی از لزوم توجه به پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی با توجه به بافت جمعیتی کشور خبر داد و افزود: با افزایش جمعیت کشور و کاهش مرگ و می‌ر‌ها، امید به زندگی در ایران افزایش یافته و به دلیل جوان بودن جمعیت کنونی کشور، خطر ابتلا و شیوع بیماری‌های قلبی عروقی در سال‌های آینده کشور را تهدید می‌کند.

وی با بیان اینکه بر اساس آمار‌های سال ۲۰۱۲ حدود ۱۷ و نیم میلیون نفر در دنیا جان خود را بر اثر بیماری‌های قلبی عروقی از دست داده‌اند، تصریح کرد: این مشکل در کشورهای درحال توسعه چشمگیر‌تر بوده و در ایران نیز در سال ۲۰۱۰، از ۳۵۱هزار مرگ، بیش از ۱۶۵هزار مورد مربوط به سکته‌های قلبی و مغزی بوده است. کاهش مرگ و میر کودکان، زنان ۱۵ تا ۶۵ ساله، کنترل بیماری‌های عفونی، افزایش سرانه ملی، توسعه راه‌ها و ارتباطات، افزایش سواد عمومی جامعه، همگی در کنار هم موجب افزایش جمعیت کشور شده و با افزایش ۲۲ سال امید به زندگی در مردان و ۲۳ سال در زنان مواجهیم.

وی ادامه داد: با توجه به حجم بالای مصرف مواد غذایی در میان ایرانیان، لازم است پژوهش‌هایی در این زمینه دنبال شود و در هیمن راستا، مدیریت کنترل بیماری‌ها نیز از بیماری‌های واگیر به غیرواگیر در حال تغییر است.
سومین کنگره بین المللی پیشگیری از بیماری‌های قلب و عروق از یازده تا سیزدهم مهرماه جاری به میزبانی مرکز تحقیقات قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شیراز در شیراز برگزار می‌شود. (ایرنا)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۳
زهره
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۵
۰
۰
كی میتونه گوشت بخوره خب معلومه چاق میشی چون باید یكسره یا نون بخوری یا برنج گوجه ای!
مردامونم لاغرن چون باید صبح تا شب ده جا ده جا كار كنن بلكه بتونن خرج زن و بچشونو بدن! مسولانم كه به فكر نیستن
منا
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۵
۰
۰
چه سنجیده گفتی كجاست شیر و ماستو میوه
مهدی
Netherlands
۰۹:۵۵ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۵
۰
۰
چه خوب بود نویسنده محترم كه این مقاله را تحریر نمودند برآوردی از درآمد سرانه یك ایرانی نسبت به یك اروپایی و آمریكایی داشتند ؟و آنگاه متوجه میشدند كه دلیل عمده چاقی خانمهای ایرانی كمبود مصرف پروتئین و مواد غذایی مغذی در رژیم غذایی آنها می باشد كه همه اینها از فقر ما ایرانیها سرچشمه می گیرد و گرنه هیچ كس از خوردن گوشت ولبنیات بدش نمی آید وقتی درآمد متوسط روزانه یك كارگر آمریكایی 10 برابر ایرانی باشد معلوم است كه در خورد وخوراك مشكلی ندارند ولی ما ایرانی ها چه ؟مجبوریم بیشتر اوقات شكم را با نان و سیب زمینی و سویا و برنج خارجی درجه 3و از این قبیل غذاهای شكم پركن سیر كنیم آن وقت توقع دارید چاق نشویم ؟!! عزیز من دلیل مهم بروز چاقی در اكثر ما ایرانی ها فقر غذایی است نه پر خوری!!؟

نیازمندی ها