جام جم سرا:
مواد لازم برای داخل کیش لورن:
ژامبون مرغ ۴۰۰ گرم
پنیر ورقه زرد (پنیر تست) ۱۰ ورقه
پنیر خامهای ۱۵۰ گرم
تخم مرغ ۳ تا ۴ عدد
خامه ۲۰۰ میلی لیتر
جعفری خرد شده به میزان لازم
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
طرز تهیه:
قبل از هر کاری رولهای پنیر زرد را آماده میکنیم. یک ورق پنیر را روی سطح کار پهن میکنیم و روی آن را با کارد پنیر خامهای مالیده و مقداری جعفری خرد شده میپاشیم. سپس ورقه پنیر را لوله کرده، یک ورقه دیگر به همین صورت آماده کرده، لوله قبلی را کنار این ورقه میگذاریم و به دور آن میپیچیم تا قطورتر شود. پنج تا از این رولها را آماده میکنیم و نیم ساعت در یخچال نگه میداریم تا سفتتر شود سپس به صورت حلقهای برش میدهیم.
ابتدا آرد را در کاسهای گود ریخته و حدود نیم ساعت داخل یخچال میگذاریم تا برای خمیر کردن خنک باشد. برعکس کره را از یخچال بیرون میگذاریم تا به دمای محیط رسیده و نرم شود.
سپس کره را تکه تکه میان آرد گذاشته و با نوک انگشتان کره را به خورد آرد میدهیم تا ماسهای شکل شود.
در ظرفی دیگر تخم مرغ، آب، روغن مایع، ماست و نمک را با هم مخلوط کرده و با همزن دستی به هم میزنیم تا یکدست شود.
مایع را به مواد آرد اضافه کرده و همه را با هم شروغ به خمیر کردن میکنیم. کمی ورز میدهیم تا خمیر را به صورت یک گلوله منسجم شود. سپس روی خمیر را با یک دستمال پارچهای پوشانده و حدود یک ساعت در محیط آشپزخانه استراحت میدهیم تا به حالت مطلوب برسد.
سپس یک قالب تارت یا قالب کمربندی به قطر ۲۷ تا ۳۰ سانتی متر یا ۴ گوش به ضلع ۲۴ سانتیمتر در نظر میگیریم. قالب احتیاجی به چرب کردن ندارد. خمیر را داخل قالب پهن کرده و سطح خمیر را توسط ابزار مخصوص یا چنگال سوراخهایی ایجاد میکنیم تا خمیر در فر پف نکند. سپس قالب را روی پنجره وسط فر که از قبل با حرارت ۱۸۰ درجه سانیتگراد گرم کردهایم، به مدت ۱۰ دقیقه میپزیم و از فر خارج میکنیم. سپس ژامبونها را رشته کرده، پنیر خامهای را روی خمیر میمالیم و ژامبونها را روی آن پخش میکنیم.
در ظرفی جداگانه تخم مرغها، خامه، نمک و فلفل را توسط همزن دستی آنقدر میزنیم تا صاف و یکدست شود. مخلوط حاصل را روی خمیر و ژامبون میریزیم سپس پنیرهای تست آماده شده روی آن میچینیم و به مدت ۴۵دقیقه تا یک ساعت داخل فر که از قبل گرم کردهایم میپزیم.
برای تزیین میتوانیم از مقداری پنیر خامهای که نرم کردهایم استفاده کنیم. آن را داخل قیف میریزیم و لبههای تارت را با آن فرم میدهیم. مروارید خوراکی و رولهای پنیر زرد را برای تزیین فراموش نکنید.
کیش لورن quiche lorraine را میتوان با سسهای مختلف بسته به سلیقه میل کرد. (گروه آشپزی)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد