جام جم سرا به نقل از ایسنا: با تغییر در رژیم غذایی و مصرف مواد غذایی انرژیزا میتوان این رخوت و خستگی را کاهش داد زیرا میزان انرژی در بدن معمولا تحت تأثیر موادغذایی است که مصرف میکنیم.
باید خوراکیهایی را انتخاب کنیم که موجب ایجاد انرژی بیشتر در بدنمان طی روز شوند. برای نمونه میتوانید خوردنیهای زیر را آزمایش کنید:
- جو:
این ماده که حاوی مقادیر زیادی فیبر است، به دلیل داشتن کربوهیدراتها به افزایش انرژی کمک میکند. این ماده غذایی به تقویت باکتریهای مفید معده نیز کمک میکند و سیستم عملکرد معده را بهبود میبخشد و از بروز خشکی در بدن نیز جلوگیری مینماید.
- تخم کدو:
محققان مؤسسه تحقیقات کشاورزی آمریکا به این نتیجه دست یافتهاند که افرادی که دچار کمبود منیزیم هستند به اکسیژن بیشتری در فعالیتهای جسمیشان نیاز پیدا میکنند و همین امر موجب خستگی آنها میشود. مصرف مواد غذایی مغذی حاوی منیزیم مانند تخمکدو، مقادیر این ماده معدنی را در بدن افزایش داده و در نهایت از خستگی مفرط جلوگیری میکند.
- پروتئینهای بدون چربی:
زمانی که بدنتان دچار کمبود پروتئین میشود از موادی مانند گوشتهای کمچرب و غذاهای دریایی استفاده کنید چرا که سریعاً در بدن هضم و جذب اندامها میشوند به افزایش انرژی کمک میکنند.
- ماست:
ماست به دلیل خاصیت هضم سریع، موجب جذب سریع انرژی در بدن میشود. ماست همچنین حاوی مواد پروبیوتیک است که موجب تقویت باکتریهای مفید معده میشود و در عین حال باکتریهای مضر آن را از بین میبرد. تحقیقات اخیر دانشگاه تورنتو نشان میدهد که پروبیوتیکها به کاهش علائم سندرم خستگی مزمن کمک میکنند.
- حبوبات:
اگر میخواهید مواد حاوی کربوهیدرات را مصرف کنید به جای مصرف کربوهیدراتهای فرآوری شده مثل نان سفید و کیک و شیرینی از حبوبات استفاده کنید. سرعت هضم این مواد به کندی صورت گرفته و این موضوع موجب تعادل در سطح قند خون و عملکرد طبیعی دستگاه های بدن و حفظ میزان کافی انرژی در بدن میشود.
- اسفناج:
یکی از دلایل بروز خستگی، کمبود آهن در بدن است که اغلب موجب بروز کمخونی میشود. سلولهای خونی با خود اکسیژن را نیز منتقل میکنند که با کمبود آهن، سلولهای خونی نمیتوانند این کار خود را به خوبی انجام دهند و در نتیجه خستگی ذهنی و جسمی را به همراه میآورند. اسفناج منبع سرشار آهن، منیزیم و ویتامین C است.
- گردو:
گردو و خوراکیهای دارای اسید چرب امگا 3 میتوانند علائم خستگی را در بدن از بین ببرند. یافتههای تحقیق انجام شده در مجله آمریکایی تغذیه، نشان میدهد اسید «آلفالینولنیک» (نوعی اسید چرب) در گردو انرژی را افزایش داده و علائم افسردگی را کاهش میدهد.
- شکلات تلخ:
شکلات تلخ منبع سرشاری از آنتیاکسیدان و پلیفنول است که به افزایش فعل و انفعالات شیمیایی مغز کمک میکند و احساس خستگی را از بین میبرد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد