به گزارش واحد مرکزی خبر، محمدجواد ظریف در مراسم اختتامیه کنفرانس بینالمللی جهان علیه خشونت و افراطیگری گفت: خشونت و افراط پدیدهای چندوجهی است، همانطور که تقلیلگرایی در فهم خشونت و افراط گمراهکننده است، به همان میزان تقلیلگرایی در مبارزه با این پدیده، خطرناک و دارای تبعات بسیار است.وی افزود: افراط و خشونت پدیده جدیدی نیست و به شکلهای مختلف در زندگی بشر وجود داشته است. آنچه در این خصوص جدید است قالبهای نوینی از افراط و خشونت است که میان فناوری و ایدئولوژی پیوند زده است و از این طریق نسلها را به نابودی میکشاند.
ظریف گفت: افراط و خشونت که برای عدهای بویژه جوانان در اقصی نقاط جهان به آرمان و اعتقاد عمیق تبدیل شده است، همزمان به عنوان ابزاری برای پیشبرد اهداف فردی، جناحی و بعضا ملی به دست بازیگران سیاسی بویژه در منطقه خاورمیانه مورد سوء استفاده قرار میگیرد.
وزیر امورخارجه در جلسه پرسش و پاسخ با بیان اینکه هراس و ترس، امری غیر واقعی و تلاش از سوی کسانی است که دنبال ایجاد اختلاف، تفرقه و فشار سیاسی برای اهداف خودشان هستند، تصریح کرد: دین هیچ ارتباطی با تندروی ندارد و افراط با دین غیرقابل جمع است.
ظریف ادامه داد: دین یک پیام الهی مبتنی بر همسانسازی انسانهاست و اسلام و دین در یک عبارت با افراط و خشونت قابل جمع نیست و هر کس چنین کند جفا به دین کرده است.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا امکان افزایش همکاری بین ایران و غرب در زمینه برقراری ثبات در افغانستان و مقابله با داعش وجود دارد، اظهار کرد: غربیها باید با ایران اعتمادسازی کنند. ما در منطقه هستیم و در صف اول ایجاد ثبات و آرامش در منطقه، سوریه و عراق قرار داریم و در مبارزه با افراطیگری هیچ تردیدی از خود بروز ندادیم.
ظریف با بیان اینکه ما در مبارزه با افراط مصمم بودیم و میدانیم که افراطگری ربطی به اسلام ندارد، گفت: افراطیگری از سوی کسانی رهبری میشود که از ناامیدی و یاس جوانان و مردم استفاده میکنند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد