ترکیب شیمیایی در این مواد غذایی طبیعی به قدری قوی است که میتواند با داروهای تجویز شده تداخل ایجاد کند؛ بنابراین در صورت مصرف دارو قبل از مصرف گیاهان از پزشک مشورت بگیرید.
کرفس
نتایج بررسیها نشان میدهد که کرفس سرشار از خواص است. این سبزی به علت داشتن میزان کم کالری طرفداران زیادی دارد و افرادی که قصد دارند رژیم بگیرند، از آن استفاده میکنند اما علاوه بر کم کالری بودن، این گیاه حاوی «فیتالیتس» است که به عنوان ادرار آور طبیعی عمل میکند.
«فیتالیتس» میتواند از سیستم گردش خون حمایت کند و فشارخون بالا را کاهش دهد. کرفس حاوی «فرومونز» است که نوعی ماده شیمیایی خوشبو تولید میکند که هنگام جویدن ساقه کرفس رها میشود و برای خانمها خوشایند است.
قارچ
قارچ، سیستم دفاعی بدن را بهبود میدهد و خطر بروز سرطان کولون، معده و پروستات را کاهش میدهد. در بررسیها مشخص شد مصرف قارچ خطر بروز سرطان سینه را تا ۶۴ درصد کاهش میدهد.
قارچ حاوی ویتامین D و زنجیرههای بلند پلی ساکارید است که میتواند به سیستم ایمنی بدن برای مقابله با سرماخوردگی کمک کند. برای اینکه مواد مغذی بیشتری از قارچ جذب بدن شود، آن را پخته مصرف کنید.
هویج
بتاکاروتن موجود در هویج که باعث نارنجی رنگ بودن آن میشود، در بدن به ویتامین A تبدیل میشود که در پیشگیری از ماکولار دژنراسیون (تباهی لکه زرد) و آب مروارید موثر است. علاوه بر آن با تقویت قدرت بینایی، رانندگی هنگام شب را آسانتر میکند. اما آنچه بسیاری از افراد نمیدانند، این است که هویج حاوی ترکیب ضدعفونی کننده است و همچنین میتواند مانع از بروز عفونت شود و در نتیجه روند التیام زخم را تسریع میکند. هویج را خام رنده کنید، بپزید و به شکل پوره دربیاورید.
پیاز
برش زدن پیاز باعث سوزش چشم میشود. این ترکیب که باعث جاری شدن اشک میشود، «تیوسولفینات» است و از بروز سکته پیشگیری میکند. این ماده به عنوان رقیق کننده طبیعی خون عمل میکند و مانع از لخته شدن خون میشود. علاوه بر آن کوئرستین موجود در پیاز، رگهای خون را شل و گشاد میکند و این امر هم مانع از بروز سکته میشود. پیاز سرشار از ویتامین C است، حاوی کلسیم، آهن، فولیک اسید و فیبر غذایی است. پیاز باکتری «اچ پیلوری» را از بین میبرد اما نمیتواند زخم معده را درمان کند.
فلفل دلمهای
یکی از مفیدترین سبزیها محسوب میشود. هر یک عدد فلفل دلمهای، ۲ برابر نیاز روزانه ویتامین C مورد نیاز بدن را تأمین میکند. منبع عالی ویتامین B۶ است که به بدن در تنظیم متابولیزم کمک میکند و باعث میشود سلولها در مغز با همدیگر ارتباط برقرار کنند.
فلفل دلمهای حاوی مواد معدنی از جمله پتاسیم، روی و منگنز است. میزان زیاد املاح از جمله منگنز در آن مانع از بروز پوکی استخوان میشود.
سیر
خاصیت ضدباکتریایی و ضد ویروسی دارد. با از بین بردن باکتری سالمونلا وای کولای در برخی موارد مانع از مسمومیت غذایی میشود. کاهش دهنده فشارخون و کلسترول است. از قلب محافظت میکند، سیستم دفاعی بدن را تقویت و میزان قند خون را تنظیم میکند اما نکته مهم دیگر این است که مصرف سیر از بروز سرطان سینه، کولون و سرطانهای دیگر پیشگیری میکند و سلولهای ایجاد کننده سرطان پروستات را از بین میبرد. متخصصان مصرف سیر را به مردان بالای ۶۰ سال که مشکل پروستات دارند، توصیه میکنند. (خراسان)
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
لطفا به اداره كار تذكر بدهید تا این سبزیجات را كارگاهها درسبد غذایی ما بگذارند.دمتان گرم