محققان دانشگاه رگنسبورگ آلمان با بررسی لانههای مورچهها دریافتند آنها از گوشههایی در لانه خود به عنوان توالت استفاده میکنند. محققان مذکور برای تعیین اینکه تکههای قهوهای مشاهده شده در لانه مورچهها بخشی از ضایعات آنهاست یا خیر، به این موجودات که در لانههایی از جنس گچ سفید زندگی میکردند، غذاهای رنگی قرمز و آبی دادند و پس از مدتی دریافتند که یک یا دو گوشه از لانه پر از ضایعات یکرنگ میشود. آنها دریافتند که این ضایعات در هیچ نقطه دیگری از لانه وجود نداشته و نتیجه گرفتند که احتمالا مورچهها از این مناطق تنها به عنوان توالت استفاده میکنند.
دانشمندان همچنین دریافتند که مورچهها در هر منطقهای از لانه خود چنین کاری را انجام نمیدهند بلکه تقریبا همه آنها توالتشان را در گوشهها بنا میکنند.
دکتر تومر ساسکز، رهبر این تحقیق گفت: برای مورچهها که مانند انسان دارای جوامع متراکم هستند، حفظ بهداشت اهمیت بسیار دارد. مورچهها معمولا لانه خود را بسیار تمیز نگه میدارند و اغلب زبالههای خطرناک مانند بقایای غذا و اجساد را دور میاندازند.
با وجود این گفته، محققان هنوز کاملا مطمئن نیستند چرا مورچهها این کار را انجام میدهند، اما بر این گمانند که شاید این ضایعاتِ روی هم انباشته شده، برای آنها سودی داشته باشد. برخی حشرات از ضایعات خود برای دفاع، به عنوان مواد ساختمانی، کود برای محصولات خود و همچنین نشانهگذاری استفاده میکنند. ممکن است این توالتها نیز باغچههایی برای محصولات یا حتی ذخیرهگاههایی برای مواد غذایی ارزشمند باشد.
نتایج این تحقیق در مجله PLOS ONE منتشر شده است. (ایسنا)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد