با طبیعت، رفتاری خردمندانه داشته باشیم

نگاهی کوتاه به پیشینه سیزده به در

طرز تهیه «سکنجبین خانگی» برای روز سیزده‌به‌در

جام جم سرا- سیزده‌ به در که از راه می‌رسد، خانواده‌های ایرانی به اتفاق هم به بوستان‌ها و جنگل‌ها و تفریحگاه‌های مختلف می‌روند تا در روز طبیعت از بودن در طبیعت لذت ببرند. یکی از عادات خوب خانواده‌های ایرانی در این روز خوردن کاهو و سکنجبین است.
کد خبر: ۷۸۳۱۷۸
طرز تهیه «سکنجبین خانگی» برای روز سیزده‌به‌در

از قدیم‌الایام با شروع فصل گرم سال به خوردن کاهو و سکنجبین تأکید و سفارش بسیار شده و تجربه‌های طب سنتی نشان داده است که مصرف سکنجبین در فصل بهار خواص درمانی دارد و از بروز برخی بیماری‌ها جلوگیری می‌کند.

سکنجبین یا در واقع سرکه و انگبین، مخلوطی است از سرکه و عسل که به میزان و مقدار معین با هم مخلوط می‌کنند و شربتی خوش‌گوار و معطر و فرحبخش به‌وجود می‌آورند. سکنجبین باعث دفع رطوبت زاید از معده و روده‌ها می‌شود و نقش مهمی در تقویت دستگاه گوارش دارد.
در تهیه این شربت از سرکه استفاده می‌شود و سرکه قابلیت نفوذ بالایی دارد؛ به مفاصل نفوذ کرده و مواد و رطوبت مفاصل را از بین می‌برد، همچنین باعث تحلیل رطوبت بد بدن می‌شود.

این شربت برای حفظ سلامت افراد گرم مزاج بسیار مفید بوده و باعث ایجاد سردی در کبد‌های گرم می‌شود. خاصیت مهم سکنجبین رفع عطش است و مصرف آن در روزهای گرم از تشنگی مفرط جلوگیری می‌کند. این شربت گرفتگی عروق را رفع و معده را تقویت کرده و از صفرای رقیق پاک می‌کند.


طرز تهیه سکنجبین

برای تهیه سکنجبین، این مواد را لازم دارید: سرکه ۲ لیوان، عسل ۵ لیوان، آب ۴ لیوان ولی مقدار آن به غلظت مورد نظر شما بستگی دارد.
ابتدا سرکه و عسل و آب را مخلوط کرده بجوشانید و کف آن را بگیرید تا به یک‌چهارم برسد و به قوام برسد، ‌البته عده‌ای معتقدند آنقدر باید بجوشد تا یک پنجم مخلوط باقی بماند. هر زمان به غلظت مورد نظر رسید سکنجبین شما آماده است و می‌توانید پس از خنک شدن، آن را به‌صورت شربت و یا با کاهو میل کنید. در تهیه سکنجبین می‌توان از عرق نعناع یا از خود نعناع هم استفاده کرد تا از عطر و خواص آن بهره‌مند شد.

یادتان باشد مصرف کاهو با سکنجبین باعث افزایش اشتها می‌شود. اگر آب پخته کاسنی را با سکنجبین میل کنید بهترین داروی تب‌های طولانی و مداوم است. همچنین مصرف سکنجبین برای افرادی که سرفه می‌کنند مناسب نیست و سرفه آن‌ها را تشدید می‌کند. (همشهری آنلاین)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱۰
همایون
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۰۳ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۰
۰
۰
پنج لیوان عسل ؟!؟؟؟!!!!!!!
عزیز عسل كیلویی حدودا ۲۵ هزار تومنه
محسن
-
۰۹:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۶
خب نخور داداش

فرشید
Iran, Islamic Republic of
۱۹:۰۱ - ۱۳۹۵/۱۲/۱۹
عسل مرغوب كلیوی 120000 تومان داداش
نرم افزار موبایل
-
۱۴:۵۵ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۲
۰
۰
منم موافقم به جای عسل چیز دیگه ای نمی سه استفاده كرد؟
مینا
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۴۴ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۲
۰
۰
تازه طرفای ما كیلویی حدودا چهل هزار تومن
الهه
Iran, Islamic Republic of
۲۰:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۲
۰
۰
آخه شمانمیدونیدكه عسل رونبایدجوشوند،زیرامواد سمی تولیدمیكنه.باشكریانبات هم میشه درست كرد.
نرم افزار موبایل
-
۰۷:۳۷ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۵
۰
۰
درسته
مانا
United States
۱۰:۱۹ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۵
۰
۰
عسل نباید در معرض شعله مستقیم قرار بگیرد. عسل را می توان در آب ریخت و سپس آنرا داغ كرد و جوشاند تا پس از اینكه كف آنرا گرفتیم و آب آن تبخیر شد به عسل مصفی تبدیل شود كه خیلی مفید می باشد.
همچنین برای گرم كردن عسل اگر لازم بود می توانید ظرف در بسته عسل را درون ظرف آبی بریزیم تا با گرم شدن آب، عسل نیز از گرمای آب به صورت غیر مستقیم گرم گردد.
فرشید
Iran, Islamic Republic of
۱۹:۰۸ - ۱۳۹۵/۱۲/۱۹
۰
۰
آخه عسل كلیوی 120000 تومان حیف نیست بجوشونیم تبدیل به سم بشه . واسه تهیه سكنجبین بهتره از نبات زعفرانی یا شكر استفاده كرد
فتحی
Iran, Islamic Republic of
۱۸:۳۶ - ۱۳۹۶/۰۱/۰۹
من مستقیما با دكتر طب سنتی درباره جوشاندن عسل صحبت كرده ام اینكه گفته می شود جوشاندن عسل موجب تولید سم و ... می شود كاملا غلط است و جوشاندن آن هیچ ضرری به عسل نمیزند.

نیازمندی ها