مواد لازم برای 6 نفر
750 گرم گوشت خورشی
1 پیمانه لپه
1 عدد پیاز
1 کیلوگرم کنگر پاکشده
3 تا 4 عدد لیموعمانی
1 ق س رب گوجهفرنگی
1 ق چ زردچوبه
نوک ق چ زعفران ساییدهشده
نمک به مقدار لازم
روغن مایع به مقدار لازم
طرز تهیه:
1. گوشت را پس از پاککردن به صورت قیمهای خرد کنید و بعد از شستن در سبدی بریزید تا آب اضافی آن خارج شود. سپس پیاز را پوست گرفته و به صورت خلالی خرد کنید. حالا در یک قابلمه مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید. بعد از داغشدن روغن، پیاز را داخل آن تفت دهید تا طلاییرنگ شود. البته هنگام سرخشدن پیاز، کمی زردچوبه هم بریزید و بگذارید بوی خامی آن گرفته شود.
2. زعفران را در کمی آبجوش حل کرده و کناری بگذارید. گوشت را به مخلوط پیازداغ اضافه کنید و همراه با آن تفت دهید. حالا مقداری آب در قابلمه بریزید و بگذارید گوشت بپزد. البته در این مرحله زعفران حل شده را هم اضافه کنید.
3. در این فاصله، کنگرهای پاکشده را بشویید و هر کدام را به اندازه 3 سانتیمتر خرد کنید. پس از آن در یک تابه گود، مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید. کنگرها را داخل تابه بریزید و کمی نمک به آن اضافه کنید و بگذارید کنگرها تفت داده شوند. حالا مقداری آب جوشیده در تابه حاوی کنگر بریزید و در تابه را بگذارید تا بپزد.
4. لیموعمانیها را بشویید و توسط چنگال چند سوراخ در هر کدام ایجاد کنید. سپس در کاسهای روی لیموها آب جوش بریزید تا نرم شوند.
5. کنگرهای پختهشده را داخل مخلوط لپه و گوشت بریزید و بگذارید جوش بزند. سپس لیموها را به آن اضافه کنید.
6. رب را تفت دهید تا خامی آن گرفته شود. سپس رب را به خورش اضافه کنید. حالا زیر حرارت را کم کنید تا خورش خوب جا بیفتد.
یه جور دیگه
شما میتوانید لپهها را به صورت مجزا و از قبل بپزید و بعد از آنکه گوشت پخت، به آن اضافه کنید. اگر مایل هستید که خورش ترشتر شود، علاوه بر لیمو عمانیهای درسته، پودر لیموعمانی هم میتوانید به آن اضافه کنید.(برترینها)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد