دکتر فرشید فرهان با اشاره به سمینار یک روزه تازههای تشخیص و درمان ملانوم که هشتم مرداد ماه جاری در هتل استقلال تهران برگزار می شود، با عنوان این مطلب که اخیرا در درمان این نوع سرطان پیشرفتهای چشمگیری حاصل شده است، گفت: تا کنون در درمان مراحل پیشرفته این بیماری که با مرگ و میر بالایی همراه بوده از شیمی درمانی و ایینترفرون استفاده می شد که اثربخشی کم و عوارض بالایی دارند.
وی ادامه داد: ولی طی چند سال اخیر با شناخت بیشتر از سیستم ایمنی بدن که در روند ایجاد سرطان و مقابله با ان دخیل است داروهای جدیدی برای این بیماری کشف شده و در مطالعات بالینی مورد استفاده قرار گرفته است که نتایج ان چشمگیر بو ده و پیش آگهی این بیماری مهلک را بطور قابل ملاحظه ای تغییر داده است. لذا، در این سمینار ضمن بحث و تبادل نظر در خصوص همه مسایل مرتبط با این بیماری توجه خاصی به جنبه های مختلف درمانهای جدید خواهد شد
فرهان اظهار کرد: انجمن رایوتراپی آنکولوژی ایران خود را متعهد میداند در مورد سرطان های مختلف گردهمایی علمی برگزار و همکاران را در جریان آخرین یافتههای پزشکی در این خصوص قرار دهد.
وی افزود: تومورهای پوستی از شایعترین تومورها هستند که از جمله آنها میتوان به ملانوم های بدخیم اشاره کرد. البته در میان تومورهای پوستی، ملانوم های بدخیم شیوع بالایی ندارند اما تا کنون در همایش ها و کنگره ها به آن توجه چندانی نشده بود و این سمینار برای نخستین بار به صورت اختصاصی درباره ملانوم ها صحبت می کند.
دبیر سمینار تازههای تشخیص و درمان ملانوم با بیان اینکه ملانوم ها از لحاظ آماری در امریکا ششمین سرطان شایع محسوب می شوند عنوان کرد: در تمام دنیا و از جمله ایران هم بر اساس آمار سال 88 سرطانهای پوستی در ردیف شایع ترین سرطانهای قرار می گیرند.
وی افزود: اخیرا در درمان ملانومها پیشرفت های بسیاری حاصل شده است که ایمنوتراپی، تارگت تراپی (دارودرمانی هدفمند) و شیمی درمانی از این جمله است و قصد داریم در این سمینار پیشرفت های جدید را معرفی و بررسی کنیم.
دبیر سمینار تازههای تشخیص و درمان ملانوم افزود: اگر قرار باشد دارویی وارد کشور شود باید کارایی و اثربخشی و همچنین هزینه قابل قبولی داشته باشد. در واقع پزشکان باید درباره بیماری و داروهای جدید اطلاع پیدا کنند و برای ورود آن درخواست منطقی و علمی داشته باشند، بنابراین وقتی شرکت های وارداتی دریابند بازار مصرف در کشور وجود دارد اقدام به ورود می کنند و ما تلاش داریم دیدگاه متخصصین انکولوژی را در خصوص این نوع داروها که عمدتا هزینه های مالی بالایی دارند را ارتقا دهیم.
وی با اشاره به اینکه عمده ترین عامل ابتلا به ملانوم، اشعه ماوراء بنفش خورشید و آفتاب سوختگیهای ناشی از آن است گفت: با استفاده از پمادهای ضدآفتاب می توان جلوی بروز این بدخیمیها را گرفت. علاوه بر این، اخیرا اختلالات ژنتیکی هم شناسایی شده و برنزه کردن پوست نیز از فاکتورهای خطر محسوب می شود.
فرهان گفت: متخصصان رادیوتراپی و آنکولوژی، جراحی زنان، جراحی سرطان، رادیولوژی، متخصصان گوش و حلق و بینی و... می توانند در این سمینار یک روزه شرکت کرده و امتیاز بازآموزی آن را دریافت کنند.(مهر)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد