این پلوی مخلوط به دلیل داشتن آلبالو برای باز کردن اشتها و کاهش فشار خون هم کمک بسیاری میکند. تیر ماه بهترین فصل آلبالوست، دست به کار شوید. برای تهیه آلبالو پلو برای پنج نفر به این مواد نیاز دارید:
برنج: 5 پیمانه
آلبالو: یک کیلو هسته گرفته شده
شکر: 900 گرم
سینه مرغ: 2 عدد
چوب دارچین: 3 عدد
برگ بو: 2 عدد
زعفران دمکرده: 4 قاشق سوپخوری
کره: 50 گرم
روغن و نمک: به میزان لازم
خلال پسته و بادام: به میزان لازم
برنجتان را خوب بشویید و با نمک برای 3 ساعت خیس کنید. آلبالوها را شسته و هسته آنها را جدا کنید. در ظرفی ترجیحا لعابی شکر را روی آلبالوها بریزید و 2ـ 3 ساعت کنار بگذارید. بعد از این تایم آن را روی حرارت گذاشته و بگذارید به جوش بیاید. بعد از 10 دقیقه ظرف را از روی حرارت بردارید تا شربتتان رنگش تیره نشود. آلبالوی پخته را از صافی رد کنید و شربت آن را دوباره بجوشانید تا قوام بیاید و غلیطتر شود. مرغ را در تابه نچسب گذاشته و با کره خوب سرخ میکنیم و به آن نمک، چوب دارچین، برگ بو و کمی آب اضافه میکنیم و میگذاریم باهم بپزد. در انتهای پخت به آن زعفران دمکرده میافزاییم. میگذاریم آب مرغ کاملا تمام شود و به خورد مرغ برود.
در مرحله بعد برنج را در آب جوش آمده میریزیم و بعد آبکش میکنیم. برنج آلبالوپلو را مثل بقیه قاطی پلوها کمی زندهتر از بقیه برنجها بردارید. کف قابلمه را کمی زعفران آب شده و روغن بریزید و برنج و آلبالو را به صورت لایه به لایه در قابلمه بریزید و روی گاز بگذارید. بعد از به بخار افتادن برنج به آن آب و روغن بدهید و بگذارید دم بکشد. اضافه کردن کمی از آب آلبالوها به برنج رنگ سرختر و هوسانگیزتری میدهد. بعد از دم کشیدن برنج، آن را در دیس بکشید و مرغها را لای برنج بگذارید. خلال پسته و بادام را که سه چهار ساعت قبل خیس کردهاید، در روغن ریخته و اندکی با زعفران تفت دهید و روی برنج بریزید.
* اگر از ظرف مسی برای جوشاندن آلبالوها استفاده کنید، زمان کمتری برای جوشیدن لازم است. همچنین جوشاندن در ظرف لعابی و استیل هم به حفظ رنگ آلبالوها کمک میکند.
* اگر به گوشت علاقه بیشتری دارید، میتوانید آلبالوپلو را با کوفتهقلقلی هم نوشجان کنید.
* اگر فصل آلبالو نیست، از مربای آلبالو برای پختن آلبالوپلو استفاده نکنید.
* موقع جوشاندن آب زیادی به آلبالوها اضافه نکنید، چون مجبور میشوید زیاد بجوشانید و این کار باعث پریدن رنگ آلبالوها میشود.
چاردیواری
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد