به گزارش جام جم آنلاین به نقل از کلیک، این روزها بسیاری از کاربران اینترنت با اخباری مواجه می شوند که به آن ها در خصوص به روز رسانی های فلش پلیر هشدار های زیادی می دهد. این هشدارها به کاربران در خصوص این موضوع که نصب نرم افزار ادوبی فلش پلیر بر روی سیستم های کاربران باعث بار گذاری حجم وسیعی از بد افزارها و باز کردن راه نفوذ هکرها به سیستم می شود، اطلاعاتی می دهند.
در حال حاضر کلاه برداران زیادی وجود دارند که برای نفوذ به سیستم کاربران از روش ساختن به روز رسانی های جعلی برای نرم افزار فلش پلیر استفاده می کنند. در واقع در این روش کاربران با دانلود و نصب این به روز رسانی های جعلی نه تنها راه نفوذ هکرها را به سیستم خود باز می کنند بلکه راه ورود ویروس ها و برنامه های مخرب را نیز به سیستم شان باز می کنند. در نهایت می توان گفت این به روز رسانی های جعلی فلش پلیر باعث کاهش امنیت کاربر و همچنین آسیب دیدن بخش های مهم سیستم آن ها می شود.
اما سؤال مهم این است که با کلیک کردن بر روی پیام های جعلی فلش پلیر که کاربر را ترغیب به دانلود و نصب این به روزرسانی های جعلی فلش پلیر می کنند، چه اتفاقی برای سیستم کاربران رخ می دهد. یکی از کارشناسان کامپیوتر دیو موره در این بار توضیحاتی ارائه کرده است که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم.
وی در مصاحبه خود با یکی از سایت های سرشناس در زمینه علوم کامپیوتر به این نکته اشاره کرده است که در برخی موارد حتی کاربر زمانی که مشغول پیمایش صفحات وب سایت های معتبر و معروف هم بوده است با پیام های جعلی مبنی بر به روز رسانی فلش پلیر مواجه می شود. این اتفاق بارها برای خود وی نیز رخ داده است. در واقع حتی زمانی که کاربر مطمئن است که آخرین نسخه فلش پلیر را بر روی سیستم خود نصب کرده است نیز با ممکن است با این نوع پیام ها در هنگام مرور اینترنت مواجه شود. وی نیز با چنی اتفاقی مواجه شده است. کاری که وی در این مورد انجام داده بوده است مراجعه به وب سایت ادوبی و اطلاع پیدا کردن در خصوص آخرین نسخه فلش پلیر بوده است. موره به سایر کاربران نیز پیشنهاد کرده است که حتماً در صورت مواجه و دریافت چنین پیام هایی حتماً به وب سایت ادوبی مراجعه کنند و در صورتی که می خواهند فلش پلیر خود را به روز رسانی کنند از طریق این سایت اقدام نمایند.
اما داستان به اینجا ختم نمی شود. موره همچنین به این موضوع اشاره کرده است که حتی اگر کاربر به چنین پیام های جعلی واکنش نشان دهند و فلش پلیر خود را اصطلاحاً از این طریق به روز رسانی کند باز هم ممکن است با پیام هایی مبنی بر به روز رسانی مرورگر خود مثلاً مرورگر موزیلا فایر فاکس مواجه شود. در واقع مسلماً این پیام ها جعلی هستند زیرا یکی از قابلیت های مرورگر موزیلا به روز رسانی خودکار خود است و نیازی نیست کاربر برای انجام این به روز رسانی کار خاصی انجام دهد.
موره در مورد تجربیات خود در این خصوص توضیح داده است که وی یک بار سعی کرده است تا آنچه این پیام ها به وی پیشنهاد می دهند را انجام دهد. در واقع وی ابتدا از طریق پیامی مبنی بر به روز رسانی فلش پلیر بر روی دکمه OK کلیک کرده تا فلش پلیر خود را به روز رسانی کند.با انجام این کار پنجره ای بر روی صفحه نمایش باز شده است که نشان دهنده پیشروی روند دانلود و به روز رسانی فلش پلیر بوده است اما در واقع موضوع نصب یک junkware شبیه GetSavin بوده است که باعث می شود در اکثر موارد صفحه خانگی مرور گر به صفحه این Junkware تغییر یابد . دردسرهای زیادی را برای کاربر به همراه داشته باشد.
از طرفی با دنبال کردن پیام به روز رسانی فلش پلیر نرم افزاری با نام PC Optimizer Pro بر روی سیستم نصب شده است بعد از اسکن سیستم توسط یک برنامه آنتی ویروس، موره متوجه شده است که تعداد زیادی ویروس به سیستم نفوذ پیدا کرده است و از طرفی رجیستری نیز دچار مشکلاتی شده است. در واقع این برنامه به کاربر چند وب سایت که ارائه دهنده برنامه های مختلف بوده اند را پیشنهاد می داده که اکثر این برنامه ها پولی بوده و در صورتی که کاربر اطلاعات کارت بانکی خود را وارد می کرده اطلاعات به سرعت سرقت می شده است.
در واقع بر اساس یافته های و تجارب این کارشناس خبره کامپیوتر دنبال کردن چنین پیام هایی و نصب این به روز رسانی های جعلی ضرری جز سرقت اطلاعات شخصی و آسیب دیدن سیستم در پی نخواهد داشت.
بر اساس تجارب موره می توان به این نتیجه رسید که اولاً کلیک کردن بر روی پیام های مربوط به به روز رسانی فلش پلیر نه تنها سودی ندارد بلکه در بسیاری از موارد زیان بار است. از طرفی در بسیاری از موارد کاربران آن قدر خوش شانس نیستند که با دنبال کردن این پیام ها تنها با یک Junkware مواجه شوند بلکه در بسیاری از موارد سیستم دچار آسیب های بدتری خواهد شد.
از طرفی نکته مهم دیگر این است که ممکن است با مرور صفحات تمام وب سایت ها چه آن دسته از وب سایت های معتبر و شناخته شده و چه آن دسته از وب سایت های کم تر شناخته، با چنین پیام هایی مواجه شد و صرف اینکه وب سایتی که در آن به چنین پیام های جعلی بر خود کرده ایم معتبر است، نباید باعث شود که کاربر به این پیام های جعلی اعتماد کند. در واقع بر اساس تجارب موره و سایر کارشناسان کامپیوتر بسیاری از افرادی که به تعمیرگاه های سیستم های کامپیوتری مراجعه می کنند به این نکته اشاره می کنند که بعد از کلیک بر روی پیام های جعلی از جمله پیام جعلی به روز رسانی فلش پلیر با مشکل مواجه شده اند.
بنابراین توصیه اکید ما این سات که اولاً به هیچ عنوان به هیچ کدام از پیام های ظاهر شده مبنی بر به روز سرانی نرم افزار به خصوص فلش پلیر اعتماد نکنید و در صورتی که نرم افزار مشکوکی را دانلود کردید به هیچ عنوان آن را بر روی سیستم خود نصب نکنید.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب