به گزارش جام جم آنلاین به نقل از خبرآنلاین؛ بر اساس مطالعه ای که اخیرا توسط محققان دانشگاه آرهوس در دانمارک روی تعدادی از بیماران مبتلا به ام اس انجام شده است، یافته های به دست آمده از اسکن مغزی افراد مورد مطالعه، چروک خوردگی و کاهش حجم کمتری در ساختار مغزی بیماران ورزشکار را نشان می داد.
این مطالعه کوچک که توسط پژوهشگران دانشگاه آرهوس در دانمارک انجام شد، نشان می دهد که تمرینات ورزشی استفامتی سبب کند شدن روند بیماری در مبتلایان به بیماری ام اس می شود.
اولریک دالگاس، از محققان این مطالعه می گوید " روند کوچک شدن مغز در مبتلایان به بیماری ام اس به میزان قابل توجهی سریع تر از افراد سالم می باشد." وی در ادامه می افزاید " داروها می توانند تا اندازه ای با پیشرفت بیماری مقابله کنند اما در این مطالعه ما مشاهده کردیم که تمرینات مستمر ورزشی در بیماران تحت درمان می تواند سرعت کوچک شدن مغز را کاهش دهد."
استادیار بهداشت عمومی در دانشگاه آرهوس دانمارک می افزاید "ما نواحی کوچکی از مغز را مشاهده کردیم که در پاسخ به تمرینات ورزشی انجام شده شروع به رشد کردند".
مالتیپل اسکلروزیس، یک بیماری خودایمنی بالقوه ناتوان کننده سیستم اعصاب مرکزی است، به طوریکه سیستم ایمنی بدن غلاف محافظت کننده اطراف رشته های عصبی را تخریب کرده و سبب اختلال ارتباط مغز با سایر قسمت های بدن می شود. به دنبال این فرآیند طیف گسترده ای از علایم در مبتلایان ظاهر میشود، به طوریکه برخی از آنان قادر به راه رفتن هم نیستند.
در این مطالعه محققان 35 بیمار را به مدت 6 ماه تحت بررسی قرار دادند. نیمی از آنها به مدت 6 ماه و دو مرتبه در هفته به تمرینات ورزشی استقامتی پرداختند در حالیکه نیمی دیگر (گروه کنترل) هیچ گونه فعالیت ورزشی نداشتند.
تمرینات قدرتی نوعی از تمرینات بدنی است که با تمرکز بر انقباض عضلات باعث افزایش قدرت و استقامت و اندازه عضلات میشود.
بر اساس یافته های حاصل از این مطالعه؛ اسکن های ام آر آی گرفته شده قبل و پس از شش ماه, نشان می دادند که کوچک شدن مغز در بیمارانی که ورزش های استقامتی را انجام داده بودند نسبت به گروه کنترل کمتر است.
نتایج به دست آمده از این مطالعه درشماره اول آگوست ژورنال مالتیپل اسکلروزیس به چاپ رسیده است.
اما نویسندگان این مطالعه می گویند نتایج حاصل از این پژوهش تنها نشانگر ارتباط بین نوع تمرینات ورزشی انجام شده و تاثیر حفاظت کننده آنها بر سیستم عصبی است و رابطهای علت و معلولی بین این دو را نشان نمی دهد. دکتر دالگاس تاکید می کند با وجود اینکه نتایج حاصل از این مطالعه می تواند مطرح کننده یک گزینه درمانی برای مبتلایان باشد، با این وجود نباید با درمان های دارویی جایگزین شود.
او به خبرنامه منتشر شده در این دانشگاه می گوید" این مطالعه اشاره می کند که تمرینات فیزیکی سیستماتیک بیش از آنچه از قبل تصور می شد می تواند به عنوان یک مکمل درمانی مهم در روند درمان حائز اهمیت باشد. این جنبه از این مطالعه باید در مطالعات دیگر به طور کامل مورد بررسی قرار گیرد. "
در گذشته به مبتلایان به بیماری ام اس توصیه می شد که ورزش نکنند چرا که تصور بر این بود که ورزش روند بیماری را تشدید می کند. در حالیکه امروزه محققان بر این باورند که تمرینات ورزشی باعث بهبود و تسهیل علایم بیماری از قبیل خستگی های شدید بیماران و مشکلات حرکتی آنها می شود.
با این حال محققان توصیه می کنند قبل از پرداختن به هرگونه فعالیت ورزشی سیستماتیک فشرده, بیماران باید با پزشکشان مشورت کنند.
منبع: Aarhus University, Aug 2017
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد