لیست ممنوعه غذایی زنان باردار/نوشیدنی های خطرناک در دوران بارداری!

تقریبا بیشتر خانم‌ها از بایدها و نبایدها دوران بارداری مطلع هستند ولی ممکن است هنوز هم تعدادی از خانواده‌ها دانش کافی در این زمینه نداشته باشند و خطاهای جبران‌ناپذیر از آنها سر بزند.
کد خبر: ۱۰۹۹۳۹۱
لیست ممنوعه غذایی زنان باردار/نوشیدنی های خطرناک در دوران بارداری!

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، تقریبا بیشتر خانم‌ها از بایدها و نبایدها دوران بارداری مطلع هستند ولی ممکن است هنوز هم تعدادی از خانواده‌ها دانش کافی در این زمینه نداشته باشند و خطاهای جبران‌ناپذیر از آنها سر بزند.

قبل از نوشیدن کمی فکر کنید

برخی از نوشیدنی‌ها، جزو نوشیدنی‌های سالم محسوب می‌شوند اما صرفا سالم بودن آنها باعث نمی‌شود که تصور کنید مصرف‌شان در دوران بارداری بلامانع و بی‌خطر است مثل چای سبز، چای یخی، نوشابه‌های رژیمی، قهوه‌ و...

الکل

مصرف الکل در دوران بارداری مانع از رشد جسمی و ذهنی جنین می‌شود. حتی برخی نارسایی‌ها در ظاهر جنین و در روح و روان او را نیز ایجاد می‌کند.

کودکانی که از مادران الکی و یا حتی مادرانی که گاهی الکل مصرف می‌کنند به دنیا می‌آیند، در آینده دچار مشکلات جدی در تکلم،‌یادگیری، تمرکز، زبان و بیش فعالی می‌شوند.

چای سرد

ممکن است که این چای واقعا به شما حس نشاط و انرژی بدهد اما کافئین آن بسیار بالا است و نباید مورد مصرف قرار بگیرد.

کافی (قهوه)

اگر نمی‌توانید یک روز را بدون قهوه سر کنید بهتر است مصرف آن را در این دوران بسیار کاهش دهید. به‌طور ایده‌آل حذف قهوه از برنامه غذایی‌تان لازم است اما اگر چنانچه نمی‌توانید اینکار را انجام دهید.

لااقل در مقدار مصرفی آن تجدیدنظر کنید. مصرف زیاد کافئین خصوصا در سه ماه نخست بارداری می‌تواند منجر به سقط جنین شود و می‌تواند سلامتی جنین را به خطر بیندازد.

مصرف مداوم قهوه باعث تنگ‌تر شدن عروق خونی می‌شود و در نتیجه جریان خون در بدن کاهش می‌یابد و از همین طریق جریان خون در بدن جنین نیز کم می‌شود.

ترکیبات موجود در کافئین باعث کم‌تر جذب شدن آهن که برای رشد جنین بسیار مهم است،‌می‌شوند خانم‌های باردار نباید روزانه بیشتر از 150 میلی‌گرم کافئین مصرف کنند پس عاقلانه است که مصرف قهوه را بسیار کم کنید و خودتان را از این خطرات دور نگاه دارید.

شیر و آب میوه‌های پاستوریزه نشده

حتما به برچسب محصولات توجه کنید. از انواع شیر و آب میوه‌های پاستوریزه نشده کاملا پرهیز کنید چرا که ممکن است حاوی باکتری‌های باشند که به سیستم عصبی جنین آسیب می‌رسانند.

نوشابه‌ها

می‌دانیم که نوشیدن نوشابه‌ها از لذت‌بخش‌ترین چیزها در تمام دنیا هستند، اما نوشابه‌ها حاوی کافئین و برخی مواد شیمیایی دیگر هستند.

مصرف نوشابه‌‌ها باعث بروز مشکلاتی مثل زایمان زودرس می‌شود. مواد مصنوعی به کار رفته در نوشابه‌ها باعث تغییراتی در رحم می‌شود.

طعم‌دهنده‌های مصنوعی موجود در نوشابه مثل ساکارین مواد شیمیایی هستند که مردم به جای شکر، آنها را جایگزین کرده‌اند تا کالری کمتری دریافت کنند.


این مواد به طور مستقیم روی تخمک‌ اثر می‌گذارند

نوشابه‌ها برای رفع تشنگی خوش طعم‌ترین و دلچسب‌ترین انتخاب هستند ولی مواد شیمیایی آنها مثل کوئینین اثرات مخرب زیادی دارند هر زنی که به بارداری سالم و داشتن برنامه غذایی مناسب در دوران بارداری اهمیت می‌دهد، باید از مصرف نوشابه‌‌ها پرهیز کند.

نوشابه‌های رژیمی: نوشابه‌های رژیمی پر از کافئین نیستند اما شیرین کننده‌های غیر طبیعی دارند مثل ساکارین.

این طعم دهنده‌ها باعث بروز برخی نارسایی‌ها در جنین می‌شوند البته اگر در مقادیر زیاد وارد بدن شوند. نوشابه‌ها در طعم‌های مختلف و متفاوت همگی کافئین دارند و باید در اندازه‌ای که مصرف می‌شوند بسیار دقت شود نوشیدن این نوشابه‌‌ها، ‌بدترین و مضرترین مواد غذایی نیستند و اگر خانم بارداری میل به نوشیدن آن را داشته باشد می‌تواند کنترل شده و متعادل گاهی نوشابه نیز بنوشد.

نوشیدنی‌های گاز‌دار: کولا، لیموناد، تانگو و... همگی گوارا هستند و با نوشیدن مقدار کمی از آنها اتفاق خطرناکی نمی‌افتد ولی اگر عادت کنید که هر روز یک نوشیدن مقدار کمی از آنها اتفاق خطرناکی نمی‌افتد ولی اگر عادت کنید که هر روز یک نوشیدنی گازدار بنوشید، احتمال آنکه در هفته 37 ام دچار وضع حمل شوید تا 38 درصد افزایش می‌یابد.

نوشابه‌های انرژی‌زا و نوشیدنی‌های گازدار‌ حاوی کافئین هستند و خطر زایمان زودرس را به همراه دارند.

بهترین قانون در دوران بارداری این است که از هر چیزی که دوست دارید و هوس خوردنش را می‌کنید در حد متعادل و متناسب مصرف کنید.

لیست ممنوعه غذایی زنان باردار


آیا می‌دانید از چه موادغذایی باید دوری کنید؟ توصیه‌های اینچنینی هر سال تغییر می‌کنند و خیلی از چیزهایی که خوردن آنها قبلاً برای خانم‌های باردار اشکالی نداشت الان در لیست مواد غذایی ممنوعه برای آنها قرار گرفته است. در اینجا عنوان می‌کنیم که در 9 ماهه دوران بارداری از مصرف چه موادغذایی اجتناب کنید.

کافئین در بارداری

سال‌های زیادی است که گفته می‌شود مصرف مقدار زیاد کافئین در روز (چه از طریق قهوه، چای، نوشابه، شکلات یا نوشابه‌های انرژی‌زا) در طول دوران بارداری با خطر سقط‌جنین همراه است و تحقیقی که در سال 2008 انجام گرفت، آن را تایید می‌کند. در این تحقیق مشخص شد، زنانی که 200 میلی‌گرم یا بیشتر در روز کافئین مصرف کردند (به اندازه 2 فنجان یا بیشتر قهوه یا 5 قوطی نوشابه) تا دو برابر بیشتر از زنانی که اصلاً کافئین مصرف ننمودند، دچار سقط‌ جنین شدند. خیلی خوب است که در این دوران از نوشیدنی‌های بدون کافئین استفاده کنید، به‌ویژه در سه ماهه اول بارداری که خطر سقط‌ جنین بیشتر است.

پنیر نرم در بارداری

بهتر است از مصرف پنیرهایی مثل پنیر فتا، پنیر بز و سایر پنیرهای نرم خودداری کنید. اما چرا؟ چون ممکن است پاستوریزه نباشند و آلوده به لیستریا باشند، باکتری که می‌تواند موجب مسمومیت غذایی شود. این پنیرهای نرم به این علت خطرناک هستند که مثل پنیرهای چدار و پارمزان با فراوری باکتری‌هایشان به طور طبیعی کشته نشده است و چون زنان باردار سیستم ایمنی ضعیفی دارند، بیشتر در معرض بیماری‌های مربوط به مواد غذایی قرار دارند که اگر در سه ماهه اول بارداری اتفاق بیفتد ممکن است موجب سقط‌ جنین یا زایمان زودرس شود.

گوشت در بارداری

موقع خرید گوشت باید خیلی دقت کنید. محصولات فریز شده و منجمد ممکن است آلوده به لیستریا باشند. به همین دلیل، گوشت‌ها را در آب جوش انداخته و بجوشانید تا باکتری‌های آن کشته شود و موقع پخت حتماً انواع گوشت را کامل بپزید. این گوشت‌ها ممکن است آلوده به توکسوپلاسموز باشند که انگلی است که موجب یک نوع عفونت می‌شود و با اینکه نادر است اما ممکن است موجب مرده به دنیا آمدن نوزاد یا یک مشکل حاد برای سلامتی شود.

ماهی در بارداری

احتمالاً می دانید که جیوه که در بسیاری از ماهی‌ها وجود دارد برای بچه خطرناک است. جیوه یک سم عصبی است که رشد مغز جنین را مختل می‌کند. زمانیکه جیوه از آلودگی وارد آب دریا می‌شود، زنجیره غذایی خود را از گیاهان، به ماهی‌های کوچک و بعد به ماهی‌های بزرگ طی می‌کند و آنها را آلوده می‌سازد. ماهی‌هایی که بیشتری مقدار جیوه را دارند باید در لیست غذاهای ممنوعه شما قرار گیرند، ماهی‌هایی مثل: کوسه، شمشیر‌ماهی، ماهی تن آلباکور و شاه‌ماهی، خال‌مخالی. اما همه انواع ماهی‌های تن بد نیستند. اگر عاشق ساندویچ ماهی‌تن هستید، بهتر است از ماهی‌تن‌های کنسروی استفاده کنید که مقدار جیوه آن بسیار کم است و آن را به حداکثر یک یا دو بار در هفته محدود کنید. اشتباهی که بسیاری زنان باردار مرتکب می‌شوند این است که به کلی از خوردن ماهی خودداری می‌کنند. بعنوان مثال ماهی سالمون یا ماهی آزاد حاوی جیوه نیست و منبع بسیار خوبی از اسیدهای چرب امگا3 به حساب می‌آید که در طول بارداری نیاز دارید. اما صرفنظر از نوع ماهی که می‌خورید، بهترین راهکار این است که از خوردن هر چیز خام و نپخته خودداری کنید.

تخم‌مرغ در بارداری

هیچکس نمی‌گوید تخم‌مرغ که منبعی عالی از پروتئین و موادمغذی خوبی مثل کولین است، نخورید. اما تخم‌مرغ هم در معرض آلودگی به سالمونلا قرار دارد که برای زنان باردار نسبت به بقیه خطرناک‌تر است. بنابراین دقت کنید که نکات ایمنی مربوط به آن را رعایت کنید: فقط تخم‌مرغی را خریداری کنید که در یخچال گذاشته شده است و هر کدام که شکستگی یا ترک داشت را دور بیندازید. از خوردن تخم‌مرغ عسلی خودداری کنید (بهتر است کاملاً آب‌پز شوند تا نیمرو) و همچنین چاشنی سالاد سزار اگر حاوی تخم‌مرغ خام باشد نیز برای شما مناسب نیست. یادتان نرود خمیر پخته‌نشده کیک و شیرینی را هم مزه نکنید!


4 ماده‌غذایی که باید در بارداری مصرف کنید

حالا که همه موادغذایی بد و مضر را برایتان توضیح دادیم لیستی از موادمغذی لازم برای زنان باردار را عنوان می‌کنیم که باید در راس سبد خرید روزانه خود قرار دهید.

امگا3‌: این اسیدهای چرب برای رشد مغز و سیستم عصبی مرکزی حیاتی هستند و می‌توانند خطر افسردگی پس از زایمان را کاهش دهد. بهترین منابع: ماهی سالمون، ماهی کولی، بذرکتان، روغن بذرکتان و گردو.

• کولین: این ترکیب شبه ویتامین B نقش مهمی در رشد مغز جنین داشته و از بروز نقص‌های مربوط به نخاع جلوگیری می‌کند. بهترین منابع: گوشت قرمز (به استثنای جگر که زنان باردار نبایند بخورند)، جگر مرغ، تخم‌مرغ، دانه سویا و گیاهک گندم.

• فیبر: یک رژیم پرفیبر نه تنها از بروز مشکلات متداول بارداری مثل یبوست و هموروئید جلوگیری می‌کند بلکه به آزادسازی گلوکز در خون نیز کمک کرده و باعث می‌شود تعادل انرژی بیشتری داشته باشید. بهترین منابع: غلات کامل، میوه‌ها و سبزیجات.

• کلسیم: برای استخوان‌هایتان خوب است و زنانی که در رژیم‌غذایی خود به اندازه کافی کلسیم مصرف نکنند، بیشتر دچار مشکلات بارداری مثل فشارخون بالا و پره‌اکلامپسی می‌شوند. بهترین منابع: شیر‌کم چرب، پنیرهای سفت، ماست.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها