سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از زن امروزی، باقلا، سرشار از ویتامین K، ویتامین B6، تیامین و مواد معدنی پتاسیم، مس، سلنیوم، روی، منیزیم، آهن و منگنز می باشد.
در ایران دو نوع باقلا، کشت میشود؛ یکی باقلای معمولی، که به صورت خام یا پخته مصرف میشود و دیگری باقلای لوبیا که ریز تر و لطیفتر است و در خوراک محلی باقالا قاتق به کار میرود.
باقلای تازه، طبع سرد و تر و باقلای خشك، طبع سرد و خشك دارد. ارزش غذایی باقلای خشك شده نیز، بیشتر از باقلای تازه است اما ویتامین C باقلای تازه بیشتر است.
باقلا پخته شده را می توان، برای تهیه انواع سالاد، باقلا پلو، باقلا قاتق، باقلا خورش، کوکو باقلا، خوراک باقلا، سوپ و باقلای داغ استفاده کرد.
خواص باقلا
باعث كاهش ورم پروستات میشود .
باعث تسریع در هضم غذا میشود.
به دلیل داشتن فیبر بالا باعث تنظیم سطح قند خون میشود و به همین دلیل برای افراد دیابتی مفید است
برای درمان رماتیسم، درد مفاصل و سیاتیك مفید است.
مصرف باقلای پخته همراه با سركه و آب نیز در درمان اسهال مزمن موثر است.
تقویتكننده قوای جنسی است.
برای دفع سنگ کلیه مفید است.
ادارآور است.
به دلیل داشتن انواع ویتامین ها و مواد معدنی می تواند برای درمان آکنه و جوش صورت مفید باشد.
مقادیر بالای کلسیم و فسفر موجود در آن باعث تقویت دندان ها و مینای دندان شده و از پوسیدگی دندان جلوگیری می کند.
به دلیل داشتن فسفر برای افزایش هوش مفید است.
ویتامین A موجود در آن باعث تقویت بینایی میشود.
مقادیر بالای منگنز موجود در آن به افزایش توده استخوانی کمک می کند و علاوه بر این، با بهبود کمبود کلسیم برای درمان پوکی استخوان مفید است
مضرات باقلا
یکی از مضرات باقلا، این است ک سبب نفخ معده و سنگینی معده می شود .
در عين حال كه برای كم خونی مفيد است ولي افرادی كه نسبت به آن حساسيت دارند از خوردن آن خودداری كنند. چون گلبولهای خون آنها سفيد میشود و سريعاً دچار كمخونی میشوند.
زیاده روی در مصرف آن به دلیل محتوای لوودوپا می تواند کمبود ویتامین B6 ایجاد کند که می تواند منجر به افسردگی شود.
کسانی که دچار مشکل کمبود آنزیم گلوکز ۶ فسفات و هیدروژناز هستند نباید باقلا بخورند.
افراد مبتلا به بیماری «فاویسم» باید از خوردن و حتی بو كردن باقلا، خودداری كنند!
فاویسم یك بیماری ژنتیكی خونی است كه بیشتر در اثر خوردن باقلای سبز خام و گاهی فریز شده، ایجاد میشود. گلبولهای قرمز خون در این بیماری طی 24 تا 48 ساعت بعد از خوردن باقلا شروع به تخریب شدن میكند. در نتیجه علائمی چون زردی پوست و سفیده چشم، احساس خستگی، سردرد، تهوع، استفراغ، اسهال و گاهی نارسایی كلیوی و خون در ادرار ایجاد میشود. به عبارتی در این عارضه خون بدن كم میشود و فرد باید خیلی سریع خون و سرمهای غذایی دریافت كند.
یكی از راههای جلوگیری از ابتلا به این بیماری دو لپه كردن باقلا و جوشاندن آن در آب و دور ریختن آب آن است. پخت آن در روغن و همراه ادویههای گرم مانند آویشن، دارچین، فلفل، میخك و گلپر نیز احتمال این عارضه را كاهش میدهد. لازم به ذكر است كه بیماران مبتلا به فاویسم در حالت عادی كاملا طبیعی هستند و هیچ علامتی ندارند و فقط در صورت مصرف باقلا، دچار علامت میشوند.
چند نکته درباره باقلا:
مصرف باقلا همراه با ماست باعث دلپیچه میشود.
از مصرف باقلا هنگام شب خودداری كنید زیرا باعث بیخوابی میشود.
مبتلایان به كلسترول خون بالا، تصلبشرایین، فشار خون بالا، اسیداوریك بالا، افسردگی، نفخ، دلدرد، سنگ اورات، خارش پوستی و صرع نباید در خوردن باقلا زیادهروی كنند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
ابراهیم قاسمپور در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛
ضرورت اصلاح سهمیههای کنکور در گفتوگوی «جامجم»با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت