به گزارش جام جم آنلاین به نقل از شبستان ، حجت الاسلام «سجاد کریمیان مجد» درباره تاثیر وضعیت اقتصادی در کاهش یا افزایش آمار طلاق گفت : به نظر می رسد که باید در رابطه با وضعیت اقتصادی در مقیاس مقاله ای تحقیق کرد، زیرا واقعاً موضوعی مهم است که آیا وضعیت اقتصادی در عرصۀ طلاق تعیین کننده است یا خیر؟
این مشاوره خانواده بیان کرد: به نظر می آید که برای موضوع طلاق مسئله ی «تغییر سبک زندگی اقتصادی» در مقابل «اصل تورم و نسبت درآمد نسبت به فضای زندگی مردم »بیشتر اهمیت دارد باید به آن بپردازیم.
وی ادامه داد: اگر از سالمندان یا افرادی که در گذشته ای نه چندان دور می زیسته اند در رابطه با وضعیت اقتصادی آن دوران بپرسیم؛ متوجه خواهیم شد که معیشت، معاش و حتی خوراک و سیرشدن فرزندان که دغدغه ی بخش زیادی از مردم این است که فرزندان درخانه سیر شوند، یعنی غذا به اندازه ی کافی تأمین شود.
حجت الاسلام کریمیان مجد ادامه داد: حتی رفاهیات و مسئله ی تأمین آموزش فرزندان، مسائلی است که در گذشته و در دهه های پیشین بسیار زیاد بوده است ولی آمار طلاق به این شکل زیاد نبود.
وی ادامه داد: یعنی منظور این است که در کشور ما هیچ گاه رفاه اقتصادی حداکثری، بهره مندی شهروند مرفه به لحاظ اقتصادی نبوده است. همیشه معضلات بسیاری در کشور موجود بوده است، از جمله جنگ و سازندگی های پس از آن و ... همیشه آشفتگی های اقتصادی برای مردم بوده استیعنی این شوک ها و تورم های زیاد در گذشته هم موجود بوده است و به این شکل نیست که فقط در حال حاضر این مسائل موجود باشد. البته این موارد قابل تاسف است و قابل اغماض نیست. این موارد نقش دارند، اما نقش اساسی تر برای «مدل سبک زندگی اقتصادی» است.
این روانشناس با اشاره به«مدل سبک زندگی اقتصادی»گفت: این مدل یعنی انتظارات انسان ها از تأمین نیازهای اقتصادی ایشان .برای نمونه، انتظارات اقتصادی کشور در دهه های گذشته به این شکل نبود که هر خانواده حتماً دارای ماشین متعلق به خود باشد، خیلی از خانواده ها از این امکان محروم بودند. هم اکنون نیز در بسیاری از کشورهای جهان چنین انتظاری وجود ندارد که هر خانواده حتما یک ماشین داشته باشد.
حجت الاسلام کریمان مجد بیان کرد: به همین دلیل ماشین نداشتن یک خانواده در آن دوران باعث دعوا، جنجال زن و شوهر نبود، اما امروزه دعواهای متعدد و حتی طلاق هایی هم به این دلیل وجود دارد که یا در رابطه با عدم وجود ماشین یا حتی مدل آن است.این مسئله می تواند باعث از بین بردن حال خوب خانواده شود.
وی ادامه داد: پس کمبودهای اقتصادی به تنهایی باعث گسترش مسئله ی طلاق نمی شود، مدل سبک زندگی ما دچار تغییر شده است. به طور مثال در گذشته کسی از زندگی در خانه ی والدین همسر ناراضی نبود چراکه سبک زندگی به این شکل بود و این مسئله عادی بود و باعث می شد که لازم نباشد مرد برای اجاره بها هزینه کند. اما امروزه چنین مسئله ای رخ نمی دهد مگر در شهر های بسیار کوچک، که در شهر های بزرگ چنین مسئله ای احتمال آسیب را بسیار زیاد می کند.
وی تصریح کرد: پس به نظر میرسد که مسئله ی معاش مسئله ای کاملاً وابسته به مسئله ی فرهنگ است و اگر در زمینه ی فرهنگ مشکل به طور ریشه ای حل شود شاید وضعیت اقتصادی به میزان زیاد در مسئله ی طلاق تعیین کننده نباشد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد