به گزارش جام جم آنلاین به نقل از بیتوته ، اگر تازه صاحب فرزند شده باشید، صحنه کف کردن دهان نوزاد در خواب ممکن است ترسناک به نظر برسد، اما در واقع این اتفاق بسیار معمولی است.
بنابراین اگر شما یکی از هزاران مادری هستید که دهان کودکتان در زمان خواب کف می کند، چه کار باید بکنید؟
تغذیه بیش از حد
در طی هر تغذیه، یک نوزاد تازه متولد می تواند تنها یک یا دو اونس مایع از شیر مصرف کند. هنگامی که شما نوزاد را بیش از حد تغذیه می کنید کودک شما کف در دهان می آورد تا شیر بیش از حد را بیرون ببرد. نوزادان در هنگام خواب براق را نیز می بلعند و حباب های بزاق از دهان کودک خارج می شوند و کف را تشکیل می دهند.
شما نمی توانید تغذیه بیش از حد را هنگام تغذیه با شیر مادر اندازه گیری کنید اما زمان را در نظر داشته باشید. برای کودک تازه متولد شده، تغذیه با شیر مادر را تا 10 دقیقه در هر پستان محدود کنید. اگر كودك شما كامل و مضطرب نباشد می توانید تغذیه را بعد از فاصله 15 دقیقه تكرار كنید. اطمینان حاصل کنید که به آرامی آنها را تغذیه می کنید.
در صورتی که کودک شما از بطری بخورد بطری درست را انتخاب کنید. اگر سوراخ نوک پستانک بسیار بزرگ است جریان شیر بسیار سریع خواهد بود و ممکن است کودک نتواند از عهده آن بر آید. و هوا بیشتر از شیر وارد شکم نوزاد می شود که منجر به تشکیل گاز و همچنین کف در دهان می شود
مایع آمنیوتیک
کودک شما به تازگی به دنیا آمده است. او احتمالا باقیمانده های مایع آمنیویی که در معده اش مانده است، را خارج می کند. این اتفاق معمولا در روزهای اول تولدش به وجود می آید و جای نگرانی ندارد. تمام آنچه که باید انجام دهید، این است که به خود بقبولانید که کودکتان عجیب نیست و به این کف ها توجه نکنید تا برطرف شود.
رفلاکس
اگر کودک شما از رفلاکس اسید معده رنج می برد، احتمالاً بیشتر از حد معمول شیر خورده است و شیر هضم شده در حال بازگشت است و با کف در دهان کودک مشخص می شود. گذشته از نسخه پزشک برای مشکل نوزادتان یک پیشنهاد خانگی برای رفع این مشکل وجود دارد و آن این است که در زمان خواب، نوزاد را به یک سمت قرار دهید زیرا خوابیدن بر پشت احتمال رفلاکس را زیاد می کند، همچنین این حالت خوابیدن نوزاد، خطر بیشتری بدلیل خفه شدن با شیر ایجاد می کند.
خوابیدن بر روی یک تخت یا مکان شیب دار یکی دیگر از راه های جلوگیری از کف کردن دهان نوزاد است. وضعیت درست قرار گرفتن نوزاد به کودک کمک می کند که رفلاکس اسید معده کمتر شود و بازگشت شیر به دهان کودک کاهش یابد.
ضروری است بچه ها آروغ بزنند. هنگامی که آنها پس از تغذیه خوب آروغ نزنند باعث می شود که شیر و کف کودک در طول خواب ایجاد شود. شما می توانید طفل خود را به طرق مختلف راه اندازی کنید. شایع ترین و رایج ترین آنها این است که نوزاد خود را به سمت صورت خود بکشید و بدن او را به بدن خود بچسبانید سر آنها باید در راستای شانه شما قرار بگیرد و معده آنها باید به طور مستقیم در قفسه سینه شما باشد. شما باید پشت او را ماساژ دهید تا باعث انقباض شود. شما همچنین می توانید نوزاد را در شکم خود قرار دهید ممکن است گاز به دلیل فشار داخل معده بیرون رانده شود. یا حرکت به بالا و پایین پاهای او در حرکات دوچرخه نیز ممکن است باعث آروغ شود.
عفونت
یکی از علائم برونشیت و پنومونی، کف کردن دهان در هنگام خواب است. کودک ممکن است مریض و خواب آلود و ناآرام به نظر برسد و دمای بدن نوزاد بالا رود. ممکن است کودک به سختی نفس بکشد و یا از دهان نفس بکشد. با مشاهده علائم عفونت در نوزاد شک نکنید و سریعاً به پزشک مراجعه نمایید.
کف دهان همراه با تب، احساس خفگی و ناآرامی باشد باید فورا به پزشک مراجعه نمایید
عموما کودکی که راحت می خوابد و کف دهانش او را اذیت نمی کند، نباید در شما نگرانی ایجاد کند. هر چند که چندین مورد هستند که در صورت مشاهده آن ها همراه با کف دهان، باید به پزشک مراجعه کنید.
کف دهان همراه با تب، بی میلی، احساس خفگی و ناآرامی ( نشانه واکنش منفی به غذا، هر نوع مسمومیت یا بیماری و مشکلاتی مثل اختلال گوارشی باشند)
- اگر نوزاد همان روز واکسن زده باشد و دهانش کف کند ( واکنش عادی به یکی از واکسن ها باشد)
- پس از مصرف غذای جدید دهان نوزاد شما کف میکند ( حساسیت شدیدی نسبت به غذایی که جدیدا به او داده اید، داشته باشد)
- اگر کف دهان نوزاد به رنگ سبز، سیاه، قرمز یا بنفش باشد ( مسمومیت یا بیماری جدی)
- اگر رنگ چهره نوزاد آبی شود و یا برای نفس کشیدن تقلا میکند فورا با اورژانس تماس بگیرید.
هنگام مواجهه با کف کردن دهان نوزاد چه کنیم:
این اتفاق ممکن است فقط زمانی رخ دهد که کودک خواب باشد؛ در این زمان ممکن است لحظاتی در خواب تنفس نوزاد قطع شود و یا نفس او محبوس شود، در این حالت نترسید، کودک را بلند کنید و در وضعیت آرامی قرار دهید؛ بسته به موقعیت کودک می توانید کارهایی برای تسکین آن انجام دهید.
راه های پیشگیری از کف کردن دهان نوزاد:
- مقدار غذای کمتری به نوزاد دهید
- حتما باد گلو ( آروغ ) نوزاد را بگیرید
- نوزاد را ماساژ دهید که غذایش راحت تر هضم شود
- نوزاد را به شکم بخوابانید باد معده اش راحت تر خالی شود
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد