راههای پیشگیری از اعتیاد کودکان ، نوجوانان و بزرگسالان

قدمی محکم در راه پیشگیری از اعتیاد

برای اینکه بتوانید از اعتیاد خود یا عزیزانتان پیشگیری کنید باید آگاهی خود را نسبت به این موضوع بالا ببرید و از یکدیگر حمایت و پشتیبانی کنید.
کد خبر: ۱۲۹۵۷۸۰

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از نمناک، پیشگیری از اعتیاد به خصوص در کودکان و نوجوانان یکی از وظایفی است والدین بایستی با آگاهی کامل آن را انجام دهند. شناخت اصول و مهارتهای لازم راز اصلی موفقیت شما در این مسیر خواهد بود. بهترین گام در جلوگیری از اعتیاد به مواد مخدر، اجتناب از استعمال مواد در وهله اول است.

پیشگیری از اعتیاد

اما همیشه گفتن آسان تر از انجام دادن است. اکثر مردم شروع به مصرف مواد مخدر در سن جوانی می کنند، و قبل از اینکه متوجه آثار مخرب آن روی زندگی شوند، دچار اختلال می شوند.آیا نمی خواهید به دنبال درمان باشید تا مصرف مواد مخدر را متوقف کنید؟ اگر پاسخ مثبت است این بخش از را با دقت بیشتری مطالعه کنید چراکه این توصیه ها همگی منبع و منشا علمی دارند .

انواع پیشگیری از اعتیاد

دانستن چه مواردی به پیشگیری از اعتیاد کمک می کند؟

1. دانستن اینکه چگونه اعتیاد پیشرفت می کند 

بیایید موافق باشیم، هرگز فکر نمی کنید با مصرف مواد در نهایت معتاد می شوید. ابتدا به عنوان سرگرمی شروع می شود، و بعد پیشرفت می کند. به عنوان مثال، در نوجوانان، ممکن است سیگار، و الکل فقط برای آرامش یا کنجکاوی مصرف شود.

فرد شروع به مصرف منظم مواد می کند بدون آنکه بداند منجر به چه می شود. ممکن است شروع به ایجاد فرصت هایی برای استفاده از مواد کنید. این ممکن است منجر به درگیری با افراد نزدیکتر شود. به نقطه ای می رسید که در انجام مسئولیت های روزمره خود دچار مشکل می شوید.

در این مرحله، ممکن است تغییراتی از قبیل کاهش وزن، بیماری لثه و سایر مشکلات را تجربه کنید. فرد ممکن است علاقه به خود و حتی خانواده و دوستان را از دست بدهد. وابستگی به مواد یک بیماری مزمن است که تنها توسط یک حرفه ای کنترل می شود.

اصول پیشگیری از اعتیاد

2. اجتناب از فشار همتا

صادقانه، ایستادگی برای آنچه که باور دارید زمانی که همه در حال انجام کاری متفاوت است، سخت ترین تست است. این نه تنها برای نوجوانان بلکه برای بزرگسالان هم سخت است. در سوء مصرف مواد، فشار همتا علت اصلی مصرف مواد است.

میل شخص برای ماندن در گروه همتا، چیزی است که فرد را به استفاده از مواد مخدر تشویق می کند. تحقیقات نشان داده است بیشتر افرادی که مواد مخدر را در سن پایین استفاده می کنند، توسط دوستانشان معرفی شده اند. اعضای این گروه های همتا اغلب مصرف کنندگان غیر مصرف مواد مخدر را به عنوان مضنون می بینند.

تصور کنید چگونه می توانید فشار همسالان خود را مدیریت کنید یا اینکه به دوستانتان کمک کنید. افراد راستین کسانی هستند که احساسات خود را در رابطه با مواد مخدر و چیزهای دیگر به اشتراک می گذارند.

علت معتاد شدن

3. پشتیبانی مورد نیاز خود را پیدا کنید

افرادی که پریشان هستند، بیشتر در معرض مصرف مواد مخدر هستند، اگر از مهارت های مقابله ای درست برخوردار نباشند ممکن است وقایع یا تجربیاتی در گذشته وجود داشته باشد که احساسات را تحت تأثیر قرار می دهد و احساس تنش ایجاد می کند.

اگر احساس می کنید که پارانویا، افسردگی، اضطراب یا سایر مشکلات روحی دارید، باید جوامع اجتماعی یا سازمان های معنوی را دنبال کنید که می تواند به شما کمک کند تا احساسات و رفتارهای منفی را در حالت تأیید زندگی سالم از بین ببرید. مشکل استفاده از مواد مخدر با اختلالات روانی این است که آنها مشکل شما را تشدید می کنند.

پشتیبانی گرفتن

4. مقابله با فشارهای زندگی

با دنیای پرمشغله و استرسی که در آن زندگی می کنیم، افراد احساس می کنند که در پایان روز با این کار پاداش می گیرند خب، پاداش گرفتن، مشکل نیست، مصرف مواد مخدر باعث ایجاد فشار روحی بیشتر می شود.

برای جلوگیری از مصرف مواد مخدر به عنوان آرامش بخش باید روش های جدیدی برای مقابله با استرس و آرامش ذهن و بدن کشف کنید. می توانید کتاب بخوانید، ورزش کنید، به نیازمندان کمک کنید انجام این کارها ذهن را آرام می کند

استرس در زندگی

5. مشاوره گرفتن

در صورتی که احساس می کنید مصرف مواد خارج از کنترل است، توصیه می شود با مشاور صحبت کنید. پیش از این هم در نمناک گفتیم که مشاوره باید به نحوی ارائه شود که واقعا شامل دانش در مورد مهارت های مختلف زندگی، راهنمایی موثر و زندگی سالم است.

مشاور خوب به شما در غلبه بر اعتیاد کمک می کند. آنها متوجه می شوند چه چیزی باعث رفتار شما شده آنها همچنین به شما در مورد چگونگی جلوگیری از عود در بهترین حالت ممکن توصیه خواهند کرد.

مشاوره اعتیاد

6. اجتناب از مصرف مواد

وقتی می خواهید از مواد مخرب مانند مصرف مواد مخدر اجتناب کنید، تمایل دارید حواس خودتان را از مصرف آن پرت کنید. اگر مصرف مواد مخدر در حال حاضر تبدیل به عادت برایتان شده اما نمی توانید آن را متوقف کنید.

می توانید با پرت کردن حواستان آن را امتحان کنید با این حال، باید حواس پرتی را به حواس پرتی سالم تبدیل کنید، برخی از حواس پرتی مانند خوردن غذاهای ناسالم یا مصرف الکل ناسالم در نظر گرفته می شوند. حواس پرتی های سالم مثل پیاده روی، خواندن کتاب، خوردن میوه و غیره است .

دوری از مخدر

7.درک اینکه چرا افراد از مواد مخدر و الکل استفاده می کنند

  • استفاده از داروهای اعتیاد آور (غیرقانونی یا تجویز شده) برای اهداف تفریحی
  • سوء استفاده از داروهای تجویزی اعتیاد آور
  • خود درمانی
  • ژنتیک و تاریخچه خانواده

علت مصرف الکل

8.درک تفاوت بین سوء مصرف مواد و اعتیاد به مواد مخدر

مصرف الکل و مواد مخدر با اعتیاد به مواد مخدر و الکل متفاوت است. فردی که به شدت از اینها استفاده می کند و سپس می تواند به طور ناگهانی مصرف را متوقف کند،سو مصرف الکل یا مواد مخدر در نظر گرفته می شود.

اما اعتیاد زمانی رخ می دهد که بدن برای جلوگیری از علائم باید الکل یا مواد مخدر را استفاده کند. فاصله میان سوءاستفاده و اعتیاد به طور جامع تعریف نشده است، زیرا فرد ممکن است مصرف سو الکل و مواد مخدر داشته باشد و پیامدهای منفی اعتیاد را تجربه کند.

نه گفتن به الکل

اصول اساسی پیشگیری از سوء مصرف مواد و جلوگیری از اعتیاد

1.برنامه های پیشگیری باید سبب کاهش عوامل خطرساز و افزایش عوامل محافظت کننده گردد.

2.برنامه پیشگیری باید به گونه ای باشد که انواع سوء مصرف مواد را تحت پوشش قراردهد.

3.برنامه های پیشگیری باید با بافت بومی و مواد رایج در یک شهر متناسب باشد.

4.برنامه های پیشگیری باید توجه زیادی به عوامل ایجاد خطر در افراد خاص ، سن ، نژاد ، جنسیت داشته باشند .

نه گفتن به مخدر

5.برنامه های پیشگیری باید روابط خانوادگی و مهارتهای فرزندپروری مانند نظارت و مراقبت والدین ، اطلاع رسانی و آموزش والدین ، مداخلات مقطعی و کوتاه مدت در خانواده را تقویت کند.

6.برنامه های پیشگیری بایدبه شناسایی عوامل ایجاد خطر در کودک و نوجوان مانند رفتارهای پرخاشگرانه ، مهارت های اجتماعی ضعیف و مشکلات تحصیلی بپردازد.

7.برنامه های پیشگیری در مدارس ابتدایی باید عوامل خطرناک مانند پرخاشگری ، شکست تحصیلی ، و ترک تحصیل را هدف قرار دهد و یادگیری های تحصیلی و اجتماعی ـ هیجانی را ارتقاء بخشد.آموزش باید بر مهارتهای خود کنترلی، آگاهی هیجانی، ارتباطات، حل مسئله اجتماعی، حمایت تحصیلی به خصوص در مهارت خواندن متمرکز باشد.

8.برای دانش آموزان مدارس راهنمایی و دبیرستان برنامه های پیشگیری باید صلاحیتهای تحصیلی و اجتماعی را همراه با مهارتهای عادت به مطالعه و حمایت تحصیلی،ارتباطات،روابط با همسالان،خودکارآمدی و جرأت ورزی،مهارتهای مقاومت در برابر مواد ،تقویت نگرشهای ضد مواد،تقویت تعهد شخصی در برابر سوء مصرف مواد ارتقاء دهد.

آموزش پیشگیری از اعتیاد در مدارس

9.برنامه های پیشگیری در جمعیت عمومی باید جهت یافته در نقاط انتقالی کلیدی باشند مانند عبور از مقطع ابتدایی به مقطع راهنمایی که کودکان پرخطرو در خانواده های پرخطر اثرات سودمندی را ایجاد می کند . هدف در این مورد جمعیت در معرض خطرنیست و به همین خاطر برچسب زنی کاهش می یابد و روابط مدرسه و جامعه افزایش می یابد.

10.نامه های پیشگیری جامعه مداربرنامه های اثربخش تری هستند که دو برنامه را با هم ترکیب می کنند. مثلا برای اثر بخشی بیشتر برنامه های خانواده مدار و مدرسه مداررا با هم ترکیب می کنند.

11.برنامه های پیشگیری جامعه مدار باید قابل دسترس در مسائل مختلف مانند مدارس ، انجمن ها ، سازمانهای مذهبی و رسانه ای برای همه باشد. 

 
 
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
سهم پزشکان سهمیه‌ای

ضرورت اصلاح سهمیه‌های کنکور در گفت‌وگوی «جام‌جم»‌با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت

سهم پزشکان سهمیه‌ای

نیازمندی ها