اشتباهات نوجوان را چطور مدیریت کنیم؟

به عنوان والدین یک نوجوان سرمشق فرزندتان باشید و به آن ها احترام بگذارید و محبّت کنید. تلاش کنید در محیط منزل و مدرسه فضای خوشحالی را برای نوجوانان خود به ارمغان آورید. محبّت و احترام خود را به نوجوان تان نشان دهید و مدام به وی بگویید که" تو برای من مهم هستی".
کد خبر: ۱۲۹۶۵۹۰

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از بیتوته ، اشتباهات نوجوان از آن مقولاتی است که اگر بدان توجه نکنیم امکان دارد سبب ایجاد بحران در خانواده شود. در دوران نوجوانی فرد مدام به ازمون و خطا می پردازد، بنابراین طبیعی است که اشتباهات زيادي از وی سر بزند.

وظیفه والدین در این شرایط این است که جهت سلامت روان و خود اتکایی نوجوان فضا و رابطه مستحکمی را در محیط خانواده ایجاد کنند تا نوجوان بتواند از خطاهایش درس بگیرد. در این دوران شخص از بچگی فاصله گرفته و به طرف بزرگسالی می رود.

ولی هنوز تجربه ها و مهارت های بزرگ سالی را کسب نکرده به همین دلیل است که دچار خطاهای زيادي می شود. نقش و شیوه برخورد با فرزندان در سن بلوغ تأثير بسیار زیادی در شکل پذیری شخصیت و آينده آنها دارد. در ادامه به بعضی از رفتارهای والدین در مواجه با اشتباهات نوجوانان می پردازیم.

برای جلوگیری از اشتباهات نوجوان ارتباط خود را با وی صمیمی کنید

صمیمی بودن والدین با فرزندانشان میتواند بسياري از مسایل را حل کند. و همچنین هنگامی که نوجوانی رابطه صمیمی و دوستانه ای با والدین خویش داشته باشد بیشتر ممکن است  از آن ها الگو برداری و پیروی کند. بسياري از اشتباهات نوجوانان به علت عدم وجود رابطه ای گرم و صمیمی در محیط خانواده است. هنگامی که نوجوان محبّت کافی را در خانواده دریافت نکند به طرف دوستان ناباب می رود.

به نوجوان خویش فرصت جبران بدهید

هر خطایی میتواند فرصتی برای ایجاد انگيزه در نوجوان هم باشد. خانواده ها باید تلاش کنند زمینه های جبران اشتباهات را برای فرزند خویش ایجاد کنند. والدین باید این احساس را در فرزند خویش ایجاد کنند که میتواند اشتباهاتش را جبران کند و به نوجوان خود فرصت دهند تا تجربه کند.

والدین باید روحیه امید و نشاط را در او بهبود ببخشند تا حس گناه ناشی از اشتباه مانع از کارکرد وی برای جبران خطاها و رسیدن به هدفش در زندگی نشود. این باور باید در نوجوان شکل بگیرد که چنانچه خطا نموده، وجودش بد نیست بلکه آن کار و به ویژه رفتارش؛ خطا و اشتباه بوده و میتواند رفتار خود را بهبود ببخشد. هنگامی که والدین این ها را به نوجوان بیاموزند مسوولیت پذیری را هم در وی تقویت می کنند.

مهربانی نشانه احترام و قاطعیت به یک نوجوان در سن بلوغ است

به عنوان والدین یک نوجوان سرمشق فرزندتان باشید و به آن ها احترام بگذارید و محبّت کنید. تلاش کنید در محیط منزل و مدرسه فضای خوشحالی را برای نوجوانان خود به ارمغان آورید. محبّت و احترام خود را به نوجوان تان نشان دهید و مدام به وی بگویید که" تو برای من مهم هستی".

نوجوان را به خاطر خطاهایش سرزنش نکنید

در مواردی تنبیه کلامی و محروم کردن از امتیازهای ویژه یک نوجوان برای تغيير رفتار اشتباه وی مؤثر است. چنانچه رفتارهای منفی مانند لجبازی و خشونت در طولانی مدت در یک نوجوان سرکش مشاهده می شود باید تشخیص داد که این تنبیه در تصحیح رفتار وی مؤثر است یا تشویق.

هنگامی که بعنوان والدین عصبانی می شوید و با نوجوان سرکش خود دعوا می کنید، مشکلی حل نمی شود. به فرزندان اموزش دهید زمانی را در ارامش بگذراند و در اتاق جداگانه ای بروید. کاری انجام دهد تا ارام شود، آنگاه با گفتگو در یک موقعیت مناسب مشکل خود را با گفتگو حل کنید و از سه عامل ارتباط، احترام و منطق استفاده کنید.

برای فرزند خود الگوی مناسبی باشید

والدین هنگامی که خود اشتباه می کنند تلاش می کنند با تعقل و تدبر به بررسی اشتباه خود بپردازند و مسوولیت کارهای خود را بر عهده بگیرند. بنابراین تلاش کنید این گونه  الگوی مناسبی برای فرزندان خود باشید. والدینی که مسوولیت خطاهای خویش را نمی پذیرد نمی توانند از کودک یا نوجوان خود هم این انتظار را داشته باشند چرا‌که فرصتی برای اموزش و الگو پذیری نداشته است.

اجتناب از مسوولیت

نوجوانان وقتی که در انجام وظایف خود تحت فشار قرار می گیرند، مسوولیت را نمی آموزند. والدین گاهی وقت ها از اشتباه کردن نوجوانان جلوگیری می کنند، چون می خواهند فرزندانشان نمرات خوبی کسب کنند یا مربی خود را تحت تأثیر قرار دهند.

شما فرزندتان را دائم به طرف موفقیت و بهترین بودن هل می دهید، و در صورت ناکامی او را تنبیه می کنید یا باتوجه چند برابر تلاش می کنید وی را به جایی که میخواهید ، برسانید. این تنها سبب می شود نوجوان شما برای حمایت به شما وابسته شود. با این کار نواجوان سرخورده می شود.

فرزند شما اجازه دارد زمان هایی نخواهد که مسئولیتی را قبول کند. وی را تنبیه نکنید. بلکه از او پشتیبانی کنید تا پس از استراحت، شیرینی مسوولیت پذیری و درست انجام دادن کارها را بچشد.

اهمیت نحوه برخورد با اشتباهات نوجوانان

ما انسان هستیم و همه اشتباه می کنیم. با عواقب اعمال خود می آموزیم و بهبود پیدا می کنیم.

بنابراین، هر چه قدر برای شما دشوار باشد، شیوه برخورد با اشتباهات نوجوانان این است که به آن ها اجازه خطا کردن بدهید و تنها مراقبشان باشید و راهنمایی شان کنید، آنها را از بهترین درسهایی که برای رشد یک شخص بالغ و دارای مهارت های زندگی است، محروم نکنید. یک الگوی خوب باشید، ولی بگذارید آن ها شکست بخورند. و زمانی که آن ها شکست بخورند، جمله هایی مثل “من به شما چنين گفتم” را فراموش کنید.

در عوض به آنها کمک کنید تا اشتباه خود را مرتفع کنند و از آن ها بخواهید دفعه بعد چه کار دیگری انجام دهند.

آنها باید اکنون این تجربه ها را تجربه کنند، یکی از علل آن است که نوجوانان در مرحله ی قبل از بزرگسالی و استقلال یافتن هستند، آنها سن بلوغ و غرورهای بی اندازه را تجربه می کنند و دوست دارند مثل افراد بزرگ رفتار کنند، و علت دیگر این است که، یک روز، شما در نزدیکی آنها نخواهید بود و باید وقتی که در آن جا نیستید تصمیم بگیرند که چه چیزی درست است و اگر اشتباه نکرده باشند و نتیجه اشتباهات خویش را ندیده باشند، چطور باید درست را از اشتباه تشخیص دهند.

ما بعنوان والدین، باید به یاد داشته باشیم که نوجوانان در مرحله نوجوانی، آغاز به یادگیری در خصوص روابط و شیوه انجام مسوولیت ها در بزرگسالی می کنند.

یکی از بزرگترین مشکلات والدین در شیوه برخورد با اشتباهات نوجوانان، کمبود ارتباط است. هر کاری که میتوانید برای بهبود ارتباط با نوجوان خود انجام دهید، ارتباط شما با نوجوانتان مشکلات را کاهش می دهد. بنابراین به اشتباهات نوجوان خود بعنوان مشکلات نگاه نکنید، به آن ها بعنوان یک فرصت تدریس و فرصتی برای نزدیک شدن به نوجوان خود نگاه کنید. و تلاش کنید که به وی نزدیک شوید تا بتواند صادقانه از خطاها و طرز فکر خود در خصوص آنها با شما صحبت کند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
سهم پزشکان سهمیه‌ای

ضرورت اصلاح سهمیه‌های کنکور در گفت‌وگوی «جام‌جم»‌با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت

سهم پزشکان سهمیه‌ای

نیازمندی ها