به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، به منظور مقابله با چنین واکنشهای حساسیتی شدید نسبت به بادام زمینی، گروهی از محققان شرکت زیست دارویی آمریکایی «Intrommune Therapeutics» اخیرا آزمایشات خمیردندان آزمایشی که توسعه دادهاند را روی گروه کوچکی از افرادیکه به بادام زمینی حساسیت دارند، آغاز کردهاند.
محققان امیدوارند بدن افراد دارای حساسیت به این ماده خوراکی با قرار گرفتن در معرض دوزهای کم این آلرژن یک دفاع طبیعی در برابر آن ایجاد کند.
به گفته محققان استفاده از این خمیردندان در حال حاضر به بخشی ثابت از برنامه روزمره بزرگسالان و کودکان دارای حساسیت به بادام زمینی تبدیل شده و امیدواریم که مفید باشد و بتواند به یک روش درمانی آسانتر نسبت به روشهای فعلی تبدیل شود.
ایمونوتراپی خوراکی (Oral immunotherapy) یکی از روشهای درمانی فعلی علیه آلرژی های غذایی است و طی آن افراد میبایست روزانه دوزهای مشخصی از آلرژن را در دوزهای مشخصی از مواد غذایی خود ترکیب کرده و مصرف کنند که این کار گاهی اوقات میتواند واکنشهای آلرژیک نسبتاً شدیدی در افراد ایجاد کند.
درمان دیگر رایج در این موارد، «ایمونوتراپی زیر زبانی» نام دارد که روش بهتری نسبت به روش ایمونوتراپی خوراکی است و طی آن میکرو دوزهای آلرژن به صورت قطرههایی در زیر زبان قرار میگیرند. با این حال محققان این مطالعه معتقدند این روش چندان کارآمد نیست چراکه بهترین سلول های ایمنی برای ایجاد چنین آلرژن هایی در گونههای ما قرار دارند و در زیر زبان نیستند، بنابراین استفاده از خمیر دندان دارای مواد حساسیت زا/ آلرژن با سرعت بیشتر و به راحتی سلول های ایمنی گونههای ما را مورد هدف قرار میدهد.
اگرچه باید اشاره کرد که چنین درمانی نیز میتواند معایب خاص خود را نیز داشته باشد، به عنوان مثال هنگامی که لثه بیمار بعد از کشیدن دندان یا انجام کار دندانپزشکی ملتهب یا زخم میشود، آلرژنها میتوانند مستقیماً به جریان خون دسترسی پیدا کرده و واکنشهای حساسیتی شدید ایجاد کنند.
محققان گفتند در ماه فوریه از سازمان غذا و داروی آمریکا تاییدیهای را برای شروع آزمایشات خود دریافت کردهاند، بنابراین در آینده مشخص خواهد شد که آیا این روش درمانی مؤثر خواهد بود یا خیر.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد