به گزارش جام جم آنلاین، پریوش بهادری با بیان اینکه کمبود دریافت مواد غذایی و همچنین کمبود ویتامین هایی مانند ویتامین C و A و D و تضعیف سیستم ایمنی بدن احتمال ابتلا به بیماریها را افزایش میدهد، گفت: عملکرد سیستم ایمنی بدن و تقویت آن با تغذیه مناسب نقشی مهمی در مقابله با بیماریهای تنفسی از جمله بیماری کووید ۱۹ دارد، بنابراین به منظور مقابله با ابتلا به بیماری و تقویت سیستم ایمنی بدن مصرف روزانه ۳ واحد از گروه سبزیها (به جز سبزی های نشاسته ای) و حداقل ۲ واحد میوه توصیه میشود.
وی عنوان کرد: مادران باردار و سالمندان، مبتلایان به نقص سیستم ایمنی و بیمارانی که داروهای کورتونی مصرف میکنند، مبتلایان به بیماریهای قلبی و عروقی، پرفشاری خون، دیابت، آسم و مشکلات تنفسی و کبدی بیشتر در معرض خطر ابتلا هستند و لازم است برای مقابله با بیماریهای تنفسی هر روز سبزی یا سالاد همراه با آب لیموترش یا آب نارنج تازه استفاده کنند.
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان دشتستان تصریح کرد: از هویج و کدو حلوایی در غذاهای روزانه استفاده شود و مصرف پیاز خام به دلیل داشتن آنتیاکسیدانهای مفید و نیز ویتامین C همراه با غذا توصیه میشود.
بهادری با تاکید بر نقشی مهم تقویت سیستم ایمنی بدن و تغذیه مناسب در مقابله با بیماریهای تنفسی افزود: برای مقابله با ویروس کرونا از خوردن غذاهای چرب و شور مانند انواع تنقلات شور، انواع کنسروها و شورها و انواع سوسیس و کالباس به دلیل تحریک سیستم ایمنی خودداری شود.
وی تأکید کرد: در طول دوران بیماری از مصرف سوسیس و کالباس و سایر فست فودها و غذاهای چرب و سنگین اجتناب شود و استفاده از منابع پروتئین در غذای روزانه مثل حبوبات یا تخممرغ حائز اهمیت است.
این کارشناس بیان کرد: کمبود ریزمغذیهایی مثل آهن و رویهم سیستم ایمنی بدن را تضعیف میکند و از منابع غذایی این ۲ ریزمغذی شامل گروه غذایی گوشتها و تخممرغ و گروه غذایی حبوبات به عنوان جایگزین مناسب گوشت و انواع خشکبار بیشتر استفاده شود.
پریوش بهادری اظهار کرد: برای مقابله با بیماری کرونا، روزانه از منابع غذایی ویتامینهای گروه B مانند انواع سبزی های برگ سبز و میوهها، شیر و لبنیات، غلات سبوسدار، جهت ارتقای سیستم ایمنی بدن استفاده شود. همچنین از خوردن غذاهایی که خوب پخته نشده (مثل تخممرغ عسلی و نیمرو، کباب هایی که مغزپخت نشدهاند) خودداری شود و در صورتی که علائم سرماخوردگی دارید، از غذاهای آبکی مثل سوپ و آش همراه با آبلیموی تازه و مایعات گرم استفاده کنید.
به گفته این کارشناس تغذیه، رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه و حصول اطمینان از دریافت کافی ریزمغذیها و پروتئین از برنامه غذایی روزانه نقش مهمی در مقابله با ابتلا به بیماریها از جمله ویروس کرونا دارد.
منبع: ایسنا
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد