به گزارش جام جم آنلاین، نتایج یک بررسی جدید نشان میدهد مصرف نوشیدنی های قندی ممکن است منجر به افزایش خطر سرطان روده بزرگ شود.
مطالعه جدیدی که در ژورنال Gut منتشر شده، نشان داده است زنانی که در دوران بلوغ خود مقدار زیادی نوشیدنی شیرین مصرف کردهاند ، قبل از ۵۰ سالگی در معرض خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ قرار دارند.
یک مطالعه جدید به هدایت دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن ارتباط بین مصرف نوشیدنی های شیرین شده با قند و افزایش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ در زنان زیر ۵۰ سال را نشان داده است. یافتهها نشان میدهد که مصرف زیاد نوشیدنی های شیرین در دوران بلوغ (۱۳ تا ۱۸ سال) میتواند خطر بیماری را افزایش دهد.
تحقیقات نشان میدهد که مصرف نوشیدنی های شیرین همچنین ممکن است منجر به نارسایی قلبی شود؛ این مطالعه که در ژورنال Gut منتشر شده، حمایت بیشتری از تلاشهای بهداشت عمومی است که مردم را به کاهش مصرف میزان قند ترغیب میکند.
نویسنده ارشد این مطالعه از دانشگاه واشنگتن میگوید: «سرطان روده بزرگ در بزرگسالان جوان نسبتاً نادر است، اما واقعیت این است که نرخ ابتلا به آن در طول سه دهه گذشته افزایش یافته و ما دلیلآن رانمیفهمیم؛ یک نگرانی عمده در زمینه بهداشت عمومی و از اولویتهای پیشگیری از سرطان است».
به دلیل افزایش سرطان روده بزرگ در سنین پایین، میانگین سن تشخیص سرطان روده بزرگ از ۷۲ سال به ۶۶ سال کاهش یافته است.
مطالعات گذشته نشان داده، کیفیت پایین رژیم غذایی با افزایش خطر ابتلا به پیشسازهای اولیه سرطان روده بزرگ مرتبط است.
منبع: فارس
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد